Askerlerde fiili hizmet zamý diye bir durum var. Her 360 güne 90 gün ilave gün verilir. Ayrýca askeri okulda geçirilen süre de hizmet sürelerine eklenir. Bu sayede eski kanuna tabi olan askeri personel yüksek gün sayýsý ile erken yaþlarda emekli olabiliyordu. 1999 dan sonra çýkan kanun ile onlarýn da yaþ kriteri yükseldi ve gün sayýlarý yüksek olsa dahi emekli olamýyorlar. Onlarda þöyle bir sýkýntý daha var devlet belli bir aþamadan sonra çalýþtýrmýyor ve zorunlu ayrýlýyorsun. Üzerine maaþ baðlanmýyor. Mesela Albaylýk yapacaðýn maksimum süre kanun ile belirlenmiþ üzerinde çalýþacaðýn her yýl Askeri Þurada görüþülüyor. Yani 50 yaþýnda bir Albay artýk orduda askeri þuradan uzatma alamazsa çalýþamaz ve 65 yaþýnda emekli olmak için o da eyt li olarak bekler.
Bisikletçi seni de çözemedim, emeklilikte yaþa takýlanlarla ne sorunun var? Ülkenin kaynaklarýný tüketen binlerce hukuksuz konu varken ve ayrýca kendin de erken yaþta emekli olmuþken nedir bu eyt takýntýn. Bana ülke batar falan masallarý anlatma. Gerçek derdin ne arkadaþ senin? Son 2 haftadýr burayý trolleyip durdun.
Yazdýklarým kesinlikle yatýrým tavsiyesi degildir..Sadece kendi kiþisel görüþlerimdir...
Hala olaylara günlük bakýp saçmalýyorsunuz. Kahve mantýðýyla düþünmeyin bana matematikle bana cevap verin.
Sadece 2020 yýlýnda Emeklilere ödenen para 54 Milyar dolar.
Ve emekli sayýsý her yýl hýzla artýyor. SGK'lý sayýsý ise artmýyor, genç nüfus artmýyor.
Gideri sürekli artan geliri artmayan bir sistem ne olur? BATAR...
2030 yýlýnda þuan ki þartlara göre emeklilere ödenmesi gereken para 100 milyar dolar olacak, peki sgknýn geliri ne olacak 50 Milyar dolar. Aradaki farký kim ödeyecek? Kimse... Müjde Maaþlarýnýz 10 yýlda %50 daha eriyecek.
2040 yýlýnda durum dahada beter, maaþlar ciklet parasýna dönecek.
evet miktar çok ama almanya ayný nüfusa hatta daha yaþlý nüfusa nasýl bin euro maaþ ödüyor kardeþ heryerinden altýn elmasmý fýþkýrýyor almanyanýn? parayý baþka yerlerde çarçur edersen..misal 150 milyar dolar ayrýlan kanal istanbul ve 70 milyar dolar ayrýlan atom santralleri bunlar sadece bizim bildiklerimiz. iranda da 80 milyon insan var atom santralsiz onlar maðaradamý yaþýyor? mýsýrda süveyþ kanalýnda istanbulun 4 katý trafik var bizim boðazýn yarýsý geniþlikte bile deðil. kendilerine rant gelecek bir iþ olsunda noolursa olsun. vatandaþa gelince para yok. ha ben projeye karþý deðilim önce vatandaþýn günlük sýkýntýlarýný hallet sonra 1 milyar dolar ayýrdýðýn uzay projeni bile baþlat amenna sonuna kadar desteklerim.
Benim 40 yýl önce aylýk Þ100'er olarak ödediðim primler nerde ?
Sistemin o gün baþladýðýný ve sistemde bir tek benim olduðumu düþünün ...
SGK'nýn , Emekli Sandýðý'nýn gayrýmenkulleri peþkeþ çekilmiþ olabilir mi ?
Kurum ; 'çiftlik' gibi kullanýlmýþ olabilir mi ?
Türkiye, kazýðýn her türlüsünü ayrý ayrý deneyimleyebilmek için mükemmel bir yer. Burada yetiþen biri dünyanýn baþka bir yanýnda sýkýntý yaþamaz.
Re-twittlediklerim katýldýðým anlamýna gelmez!
bu açgözlü israfçý zihniyete para yetiþmez.. bakýn adamlar 300 odalý yazlýk saray yaptýlar kendi þatafatlarý için, hiç gerek yokken..eski cumhurbaþkanlarýna 6 odalý yazlýk yetmiþti oysa ki ama bunlara yetmedi..!!!!
siz emekli olmayý istedikçe sömürüleceksiniz..
olmasý gereken: "emekli olmayacaðým paramý geri ver, ben baþýmýn çaresine bakarým" olmalý..
unutmayýn o para zaten sizin.. vergisini verdiðiniz kazancýn üstüne bir de sgk primi ödediniz.. sgk primi bir vergi deðil.. sizin emeklilik hakkýnýz.. ama istemiyorum deyin.. ellerinden kozu alýn..
paranýzý geri isteyin.. en temizi bu.. dunyanýn sonu deðil..
It is not because things are difficult that we do not dare, it is because we do not dare that they are difficult. (Seneca)
ben elimden gelse isteðe baðlý baðkura yatýrdýðým aylýk 1200 lira paranýn tümünü bese yatýrmak isterdim, þu an emekli olana 1900 lira maaþ veren baðkura ödediðim tutar yüksek. ama iþte bes sistemi özel sektör güvenilmez türkiye þartlarýnda sadece para biriktirme amaçlý bakmak gerekiyor. bunlar hem sana ölene kadar ödeme yapmýyor hem saðlýk sigortasýndan sýnýrsýz faydalanamýyorsun. 80 yaþýnda tedavisi için akrabalarýndan para dilenmek zorunda kalanlarýn durumuna düþmek istemem doðrusu. el mahkum ödüyoruz. bugün 40 yaþýmda borsa iþlemlerinde bana güzel para kazandýran bu cin gözler tuþlara basan hýzlý parmaklar bir gün iþlemez hale gelecek. ileride ne olacaðýmýzý anlamak için anne babalarýmýzýn haline bakmak yeter..
Son düzenleme : friendly_1980; 17-11-2021 saat: 12:36.
Yer Ýmleri