Aynı mantıkla son zamanlardaki dolarizasyonuda düşününce..
Dolarda artarsa halkın alım gücü artar..dolayısıyla ekonomi canlanır..:)
Printable View
Damga vergisi odeyebilmek ile ilgili yaziyi su sekilde detaylandirdim dogru olabilir mi.........
Baslangicta bir evim var ve icinde oturuyorum. Diger evimden de kira aliyorum. Gelirim var. Ama OVP deki durum nedeni ile kiraya cikiyorum, icinden ciktigim evin de kirasini elde ediyorum, digerini de (baslangicta bi oturulan bi kira iken- simdi 1 kiraya cikilan 2 kira geliri var) Aldigim kira gelirlerinden odedigim vergiyi minimize etmek icin bir de kiraya ciktim maliyet oldu.. Burada denilen su o maliyeti de devlete odeyecegin vergi ile 1-1 yap sadece damga vergisi ile kurtul. Ilk durumda kira gelirinden vergi vermekte idi. Bu sekilde bakalim konuya......
193 Sayılı Gelir Vergisi Kanununun geçici 67'inci maddesi kapsamında, altına dayalı devlet içi borçlanma senetlerinden ve altına dayalı kira sertifikalarından elde edilen kazançlar için uygulanan gelir vergisi stopaj oranı yayımlanan 2017/10840 sayılı Kararname ile bireysel yatırımcılar için %0 olarak belirlenmiş.
USD mevduat yerine altın alıp faize verme konusunda görüşleriniz nedir?
Portfoyun bir kısmının ALTIN olması önüzmüdeki günlerde büyük fayda sağlar. Riski dağıtır.
ABD ve Kuzey Kore (=Çin) ekonomik veya belki de fiziksel (nükleer dahil) savaşının çıkması artık kaçınılmaz. Bir kümeste 2 HOROZ olmaz. :)
Trump's Asia trip includes stops in China and South Korea, as tensions with North Korea escalate
https://www.usatoday.com/story/news/...ate/715724001/
North Korea-US war now 'real possibility', influential Rusi think tank warns
http://www.independent.co.uk/news/wo...-a7972706.html
1 yıl vadeli %4.2 usd faizinin vergisi düşüldükten sonra neti (yıllık bağlamada %12 ): %3.37
1 yıl vadeli %2.4 altın faizinin vergisi düşüldükten sonra neti (yıllık bağlamada %0): %2.4
Altının değerinin 1 yıl sonra USD'ye göre yükseleceğini düşünüyorsanız mantıklı. Ama yine de devletin altını size ne şekilde geri ödeyeceğini iyi araştırmak gerekli. Söylemlere göre altın olarak geri verilecek deniyor, ama bunun için hangi kademeleri uygulayacaklar, örneğin 73gr altın yatırılabiliyor mu? yatırılıyorsa nasıl geri ödeniyor?. Yoksa sadece 10 gr ve katları olarak mı alınacak?. Bunlar da önemli.
Ekleme: Sonradan aklıma takılan bir konu, toplanan bu altınlar tcmb tarafından harcanacak mı, yoksa rezervlere eklenip bekletilecek mi?. Bu altınlar dış ticaret dengesini düzenlemek amacıyla bir şekilde dış borç ödemelerinde kullanılırsa yurt içindeki altın miktarı düşeceği için geri ödemelerde kuvvetlendirilmiş bir altın ithalat talebi (tıpkı döviz borçlanma talebi gibi) oluşabilir mi?
Yani tcmb'nin döviz rezervleri azaldığı için altına sarılıyoruz altın rezervleri de azalırsa bu şu anki konumumuza göre daha riskli bir durum yaratmaz mı?
Süper duyumlar alıyorsunuz da çok doğru çıkma ihtimali görmüyorum tahminlerinizi. Duyumdan çok kendi temenniniz gibi geliyor bana. Kusura bakmayın ama sallıyorsunuz intibası uyandırıyorsunuz:) Bu şekilde yazarak kendinizi motive mi ediyorsunuz gerçekten anlayamıyorum da soruyorum, sorun yok isteğen istediğini yazabilmeli bence ama merak ettim sadece.