Sayfa 272/997 İlkİlk ... 172222262270271272273274282322372772 ... SonSon
Arama sonucu : 7975 madde; 2,169 - 2,176 arası.

Konu: Banka Mevduat Faizleri (ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları)

Alıntı Originally Posted by Dudu Yazıyı Oku
    Boyle dusunenler var hem de cok.
    Soyle diyorlar.
    %2 nin elinde para ve harcama gucu.
    Bu kesim faiz geliri olursa guzel harcar ve ekonomiyi canlandirir.
    Syg,
    Aynı mantıkla son zamanlardaki dolarizasyonuda düşününce..

Dolarda artarsa halkın alım gücü artar..dolayısıyla ekonomi canlanır..

bu suriyelier meselesi sole kokunden cozelim mi

biz 80 onlar 4 milyon dimi bolece 20ye 1 orani var
    her 20 turk bunlardan bi tane evine alsin...

artik bik bik konusmayalim

onlar da hem gelirlerini getirsin hemde ayni sofrada yemegi pay edelim- bitsin bu cile ya..

Alıntı Originally Posted by trion Yazıyı Oku
    butce acıkları savunma sanayi icin zam yaptık deniliyor ama bence bir nedeni daha var oda suriyeliler meselesi 3o milyar dolar para harcadık bugune kadar deniliyor buda acıgı artırıyor sonucta o para havadan akmıyor bence oranların dususu su ortomda imkansız sonucta jeepolitik riskden dolayı savunma sanayi harcamaları surekli artıyor ekonomi kuculmesin diye verilecek tesvikler ustune suriyeli meselesi cozulmedigine gore bu butce daha cok acık verir
    yatirim tavsiyesi degil bilgi amacli yazilmistir

bi de kavgaya girdin mi tokat yumruk tekme saymicaksin filan oluyor
    bu kavga niye Turkiye de yasamak oluyor- saygilar

Alıntı Originally Posted by r.lucas Yazıyı Oku
    kontak açılmadı demişsiniz ..araç km yapmaktan senede iki bakım görmüş bi laf vardır .helvanın yağını ununu irmiğini hesap ederseniz helvayı yiyemezsiniz .

Damga vergisi odeyebilmek ile ilgili yaziyi su sekilde detaylandirdim dogru olabilir mi.........

Baslangicta bir evim var ve icinde oturuyorum. Diger evimden de kira aliyorum. Gelirim var. Ama OVP deki durum nedeni ile kiraya cikiyorum, icinden ciktigim evin de kirasini elde ediyorum, digerini de (baslangicta bi oturulan bi kira iken- simdi 1 kiraya cikilan 2 kira geliri var) Aldigim kira gelirlerinden odedigim vergiyi minimize etmek icin bir de kiraya ciktim maliyet oldu.. Burada denilen su o maliyeti de devlete odeyecegin vergi ile 1-1 yap sadece damga vergisi ile kurtul. Ilk durumda kira gelirinden vergi vermekte idi. Bu sekilde bakalim konuya......

5. 193 Sayılı Gelir Vergisi Kanununun geçici 67'inci maddesi kapsamında, altına dayalı devlet içi borçlanma senetlerinden ve altına dayalı kira sertifikalarından elde edilen kazançlar için uygulanan gelir vergisi stopaj oranı yayımlanan 2017/10840 sayılı Kararname ile bireysel yatırımcılar için %0 olarak belirlenmiş.

USD mevduat yerine altın alıp faize verme konusunda görüşleriniz nedir?
    Yatırım tavsiyesi içermez ve asla yatırım tavsiyesi DEĞİLDİR.

6. Portfoyun bir kısmının ALTIN olması önüzmüdeki günlerde büyük fayda sağlar. Riski dağıtır.

ABD ve Kuzey Kore (=Çin) ekonomik veya belki de fiziksel (nükleer dahil) savaşının çıkması artık kaçınılmaz. Bir kümeste 2 HOROZ olmaz.

Trump's Asia trip includes stops in China and South Korea, as tensions with North Korea escalate

https://www.usatoday.com/story/news/...ate/715724001/

North Korea-US war now 'real possibility', influential Rusi think tank warns

http://www.independent.co.uk/news/wo...-a7972706.html

Alıntı Originally Posted by diproyal Yazıyı Oku
    193 Sayılı Gelir Vergisi Kanununun geçici 67'inci maddesi kapsamında, altına dayalı devlet içi borçlanma senetlerinden ve altına dayalı kira sertifikalarından elde edilen kazançlar için uygulanan gelir vergisi stopaj oranı yayımlanan 2017/10840 sayılı Kararname ile bireysel yatırımcılar için %0 olarak belirlenmiş.

7.  Alıntı Originally Posted by diproyal Yazıyı Oku
    193 Sayılı Gelir Vergisi Kanununun geçici 67'inci maddesi kapsamında, altına dayalı devlet içi borçlanma senetlerinden ve altına dayalı kira sertifikalarından elde edilen kazançlar için uygulanan gelir vergisi stopaj oranı yayımlanan 2017/10840 sayılı Kararname ile bireysel yatırımcılar için %0 olarak belirlenmiş.

1 yıl vadeli %4.2 usd faizinin vergisi düşüldükten sonra neti (yıllık bağlamada %12 ): %3.37

1 yıl vadeli %2.4 altın faizinin vergisi düşüldükten sonra neti (yıllık bağlamada %0): %2.4

Altının değerinin 1 yıl sonra USD'ye göre yükseleceğini düşünüyorsanız mantıklı. Ama yine de devletin altını size ne şekilde geri ödeyeceğini iyi araştırmak gerekli. Söylemlere göre altın olarak geri verilecek deniyor, ama bunun için hangi kademeleri uygulayacaklar, örneğin 73gr altın yatırılabiliyor mu? yatırılıyorsa nasıl geri ödeniyor?. Yoksa sadece 10 gr ve katları olarak mı alınacak?. Bunlar da önemli.

Ekleme: Sonradan aklıma takılan bir konu, toplanan bu altınlar tcmb tarafından harcanacak mı, yoksa rezervlere eklenip bekletilecek mi?. Bu altınlar dış ticaret dengesini düzenlemek amacıyla bir şekilde dış borç ödemelerinde kullanılırsa yurt içindeki altın miktarı düşeceği için geri ödemelerde kuvvetlendirilmiş bir altın ithalat talebi (tıpkı döviz borçlanma talebi gibi) oluşabilir mi?

Yani tcmb'nin döviz rezervleri azaldığı için altına sarılıyoruz altın rezervleri de azalırsa bu şu anki konumumuza göre daha riskli bir durum yaratmaz mı?
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

8.  Alıntı Originally Posted by ACIBİBER Yazıyı Oku
    Tl de stopaj oranın %0 çekileceğine dahir duyum aldım, tahminim bu 2-3 yıl gibi kısa vade deneme amaçlı uygulanacağına dair, bundan sonra parayı %15 den aylık bağlayan oturup kaç kuruş kazacağım diye hesap etmeyecek, boş işlere kafa yormayacak, 15/12=x dersek, x net aylık kazanç olmuş olacak, zaten 2000 yılına kadar tl de stopaj %0 idi, hem yabancı yatırımcı hem yerli yatırımcı aynı idi, başlangıç için stopajın %0 a inmesi yeterli olmaz, faizde mutlaka kademeli yıl sonuna kadar 20-22 ye çekilmesi gerekir, ekonomiyi canlı tutmanın tek yolu bu, ekonomik uygulamalarda sanki geriye dönüyoruz gibi, herşeyin hayırlısı
    Süper duyumlar alıyorsunuz da çok doğru çıkma ihtimali görmüyorum tahminlerinizi. Duyumdan çok kendi temenniniz gibi geliyor bana. Kusura bakmayın ama sallıyorsunuz intibası uyandırıyorsunuz Bu şekilde yazarak kendinizi motive mi ediyorsunuz gerçekten anlayamıyorum da soruyorum, sorun yok isteğen istediğini yazabilmeli bence ama merak ettim sadece.

Sayfa 272/997 İlkİlk ... 172222262270271272273274282322372772 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •