https://youtu.be/fEN9M5CF4eo
Printable View
Ben bosaltiyorum TREND yavas yavas. Bu ponzilerden tirstim. Bir tek Is Bankasini birakyorum secime.
Bunda da bir dolandiricilik yapacaklar diye dusunuyorum mahkeme tarihine kadar. Baksana nasil karar cikacak diye pompalamaya basladi medya. Son hafta bundan da kurtulmus olurum. Bu sefer buna iyi soktum Soto abla sayesinde. Isim bitince koyarim hesabi kitabi.
Hiç bir şey değişmez bu sene ocaktan sonra yaşananlar gibi tarih tekerrür eder.
Nokta.
Şeytanın bol olsun. :) O zaman süper işler çıkarıyorsun. Pozisyonu günlük kapatıyorsan senin için sıkıntı yok gece/gündüz malda duranlar için tehlikeli. Artık ne zaman piyasa döner biz zaman patlarız bilemiyorum. Bende yavaş yavaş yükümü boşaltacağım. Gidenin arkasından ağlamak olmaz. Gelen nakit ile altın/gümüş o zaman neyi fırsat görürsem ona yatırırım.
Hemen panik yapma. Ocak sonuna kadar mevcut pozitif momentum devam edebilir. Bankaların 2022 4Ç ve 12 aylık net karları açıklanana kadar banka hisseleri satış yemez diye tahmin ediyorum, ki bu da Ocak sonu demek oluyor. Zaten 2022 kar rakamları süper gelecek, bu aşikar. Ne zaman bu beklenti realize olur, o zaman gazlamak lazım.
Eyvallah kaynakça. Ben her zaman şeytanım ile barış içindeyim, her ikimiz de ateist olduğumuz için her daim birbirimizi koruyup kollarız.
Hazinenin borsaya kote ettiği ve ons/doları TL bazında mimikleyen, BİST'TE işlem gören 5 ton altını not et (borsa kotu: ALTIN.IS). 1/100 gram bazında işlem görüyor, toplam 500 milyon lot var, piyasa değeri an itibariyle 5.5 milyar TL. Bundan sonra FED faizleri bir veya iki kere daha artırır, sonra beklemeye geçer, akabinde de faiz indirimleri gündeme gelir, bu da altına yarar. Tüm dünya (kamu, özel, bireysel) borç batağında olduğu için altın iyi bir güvenli limandır.
Olmaz diyemeyiz ancak TVF'nin amacının stratejik bir ortağa blok hisse satışı olduğunu düşünüyorum. O yüzden tahtadan mal vermezler, her ne kadar tahsisli sonucu elde ettikleri hisseler borsada satışa müsait olsa bile. Geçmişte yapılan 2 halka arzda bankanın piyasa değeri 10 milyar dolar olarak baz alınmıştı. Blok hisse satışı ile yine bu değeri baz alırlar muhtemelen.
Önümüzdeki 5 hafta muhtemelen güzel geçer. Ocak'tan sonrası ise Allah kerim. TR'deki algı ve beklentiler olumlu yönde. Momentum da hem artı hem de yüksek seyrediyor. Ayrıca piyasaya son 6 ayda 1.5 milyon yeni yatırımcı geldi. Adam başı 100 bin TL desek 150 milyar TL eder. Bu taze para haliyle piyasaya net para girişi olarak yansıdı ve bu yansıtmaya da devam edecek. Paranın gidecek başka alternatifinin olmaması da borsaya yarıyor.