ben bazen ziyaretlerimde bazı verilerde bazı ufak tefek hatalar görmekle beraber bu veride hata yok, sabah sabah afyonum patlamadan bir önceki döneme bakıp kaydırma yapmışım gene de veriler konusundas şüpheci olmak gerek
Printable View
Temel analiz çalışması yapmaya çalışmışsınız ancak bu işin okulunu okumuş biri olarak sizi uyarmak istiyorum, temel analize göre kişiler yada analist kendine göre yöntemler geliştirebilir ancak burada önemli olan hisse senedini etkileyecek değişkenlerin doğru koralasyonla hesaba dahil edilmesi çok önemlidir. Sanayi şirketleri için pd/dd ve f/k göre analiz yapmanız sizi yanıltabilir aman dikkat diye sizi uyarmak istiyorum, burada bir analiz yapmak istiyorsaniz sanayi şirketleri için göz önünüze alınması gereken değişkenler bence favok,şirketin piyasa değeri, şirketin borçları ve şirketin satışları gibi degiskenler analize dahil edilmelidir buna göre bir kıyas yapılmalıdır sizin analizinizde ise tam tersine pd/dd ve f/k göre değerleme yapmaya çalışmışsınız ancak sanayi şirketleri için bu değişkenlere göre analiz sizi yanıltabilir.
Not:bu işin okulunu okumuş biri bir dost olarak uyarmak istedim al sat tut yatırım tavsiyesi değildir.(tez konum temel analize göre şirket değerlemesi ve bunun Bist performansına etkisidir)
Tezinizi okuma fırsatımız var mı?
Ve aynı tez unsurları içeriğini okumadığım için soruyorum Abd borsası için de düşünülebilir mi?
Son soru:Abd de 2018 yılından bu yana endlasyon azaltma paketini nasıl değerlendiriyorsunuz?Bizim çevredeki finansçılar abd nin tekrar imalatı canlandıracağı kanaatinde.Ben bazı şeyleri gözden kaçırdıklarını düşünüyorum.
Abd büyük pazar yazılım işini oraya da taşımayı düşünüyoruz.Başarabilirsek tabi…
Onun için abd üzerine yoğunlaştım fikir olarak…
Syg
Finans döngülerden ibarettir bu dönem ABD için de bir faiz indirim döngüsü dolayısıyla ondan dolayı ABD canlanacağından bahsetmiş olabilirler . Abd borsa yatırımı düşünüyorsanız hisse bazlı dan ziyade etf yatırımları daha sağlıklı olabilir birkaç tane meşhur etf var zaten bunların son 50 yıllık dolar bazlı getirileri oldukça cazip bunlar nasdaq yada Dow Jones etf mevcutki bu piyasaya yatırım düşünüyorsanız (ABD)en az 10 yıl ve üzeri yatırım düşünmek gerekebilir uzun vadeli yatırım bunlar kısa vade için düşünülecek yatırımlar değil bence ,onun dışında yazılım işini ABD taşımaktan bahsetmişsiniz ancak o konu beni aşar yani şirketiniz ABD rekabet edebilecekse düşünülebilir ama o konuyu bilemem açıkçası..Elimden geldiğince yanıtlamaya çalışsamda finans piyasası ne getireceği her zaman belli olmuyor hayırlısı..
Bugün tadı yohh
Bugün Yarın Daima
Aklimizi alacak...