Originally Posted by
Abram
Temel analiz çalışması yapmaya çalışmışsınız ancak bu işin okulunu okumuş biri olarak sizi uyarmak istiyorum, temel analize göre kişiler yada analist kendine göre yöntemler geliştirebilir ancak burada önemli olan hisse senedini etkileyecek değişkenlerin doğru koralasyonla hesaba dahil edilmesi çok önemlidir. Sanayi şirketleri için pd/dd ve f/k göre analiz yapmanız sizi yanıltabilir aman dikkat diye sizi uyarmak istiyorum, burada bir analiz yapmak istiyorsaniz sanayi şirketleri için göz önünüze alınması gereken değişkenler bence favok,şirketin piyasa değeri, şirketin borçları ve şirketin satışları gibi degiskenler analize dahil edilmelidir buna göre bir kıyas yapılmalıdır sizin analizinizde ise tam tersine pd/dd ve f/k göre değerleme yapmaya çalışmışsınız ancak sanayi şirketleri için bu değişkenlere göre analiz sizi yanıltabilir.
Not:bu işin okulunu okumuş biri bir dost olarak uyarmak istedim al sat tut yatırım tavsiyesi değildir.(tez konum temel analize göre şirket değerlemesi ve bunun Bist performansına etkisidir)
Yer İmleri