Originally Posted by
Achiles
Bu işler böyle, al gülüm ver gülüm...
Daha düne kadar Bayraktar'a ambargo koyuyorlardı, atıp tutuyorlardı, şimdi şarkılar yazılıyor methiyeler düzülüyor AB de.
Almanya 300 tane Leopard tankı sattı, Suriye'de YPG+IŞİD e karşı kullanıyoruz diye parçalarına ambargo koydu, müttefikimiz bu bizim.
ABD de ile Suriye'de gerildik, hemen seri halde Yunanistan' a 7 tane üs açtı, gemiler dolusu Apache yığdı hepsine.
Yetmedi şimdi de Girit'e bir üs açıyor, tam Ege' nin güney ağzına..
ABD ambargosu malum, yeni daha taze.
F16 satışı parçaları konusu..
Baltık ülkelerinin savunma sanayine yönelik ambargoları...teröre verdikleri destek. PKK başka YPG başkaymış geçiniz, ABD senatosunda soruşturma esnasında bunların ikisinin de aynı örgüt olduğunu neden yardım yapıldığını soruyordu senatör düne kadar, karşısında generalin nutku tutuluyordu. Başka bir general bir TV programında ikisinin de aynı örgüt olduğunu açık açık kabul etti, hatta o bölgede görevli bir general.
Bu yaptırımlardan bazılarını kaldırmalılar, yok kaldırmayacaklarsa, Rusya'ya da Bayraktar satılır ne var yani madem bu iş bu raddeye geldi, yollar ordan bu yoklukta 6 milyar dolarlık petrolü yarı fiyattan biz de seri halde 1000 tane Bayraktar üretip yollarız burdan oraya.
Olmadı mı, İzmir'de NATO tesislerinin hemen yanı başına, bir tane de Rusya'ya üs veririz,
Girit adasındaki yeni kurulan ABD üssünün tam karşısına, Marmaris'ten de bir üs.
GKRY deki İngiliz üssünün tam karşısına da bir tane.
Yetmedi mi, 3-5 de taktik nükleer silah alırsak mazallah kayıt dışı, hani var ya İsrail'de var ama aslında yok gibi....tehlikeli yani bu işler, onu demeye getiriyorum.
Antalya'da ateşkes ilan edeceklerdi, bir anda Zelenski' ye suikast iddiaları dillendirildi, Johnson soluğu orda aldı, akıllı ol ölürsün mesajı verdiler, o da geri adım attı. Biden 30 milyar dolar verin bunlara dedi, senato ne 30 u 40 dedi, yolluyorlar şimdi. Adamları parayla 'bataklık' olmaya ikna ettiler netekim, yeter ki Rusya o bataklıkta boğulsun.
Veto meto traş...'meşaz' yani...bi karar verin ben sizin müttefikiniz miyim değil miyim neyim, bana ihtiyaç var mı, yok mu...turnusol kağıdı..
Zaten BOP' ta karıştırılma sırası bize geldiyse, tek seçenek kalıyor geriye, inşallah olmaz diyelim.