Atatürk 1800'den beri yapılan hegemon planlarını çöp etmiş bir liderdir. 100 yıllık emeklerini çöp etmiştir. Önemli olan, o ilke ve inkılapların Atatürk tarafından ilk kez keşfedilmesi değil, Arap kültürünün hakim olduğu, hegemonların eline düşmüş toprakları o ilke ve inkılaplarla yoğurabilmiş olmasıdır. Nihayetinde, yıkılmak yerine küllerimizden, yeniden doğmuş olduk.
Siz, daldan dala zıplamanın, oynaklığın adını pragmatizm koymuşsunuz. Bu yapılan, omurgasızlıktan başka bir şey değildir. Buraya gelip dalga geçer gibi ne "Atatürküyüz" fln yazıp sulandırıyorsun..?
Küreselleşmenin rafa kalktığını söyleyebilmen için dünyadaki bağımsız ülkelerin sayısının artması lazım. Tam tersine başta gelişen ülke diye sınıflandırılan ülkeler olmak üzere Çin gibi büyük güçler de finansal açıdan tehdit ediliyor. Kolonyal bir yapıdan bahsedip, küresellerin rafa kalktığını iddaa etmek tutarlı mı?
Yahu sen olmadık yerlerden olmadık sonuçlara vararak enteresan analizler yaptığını filan düşünüyorsun. Saygı duymakla beraber katılmıyorum.
Hem ne bu ego? Daha önceki analizlerin hepsi tuttu da biz mi bilmiyoruz..? Amacım bak şu analizin tutmadı bu analizin tutmadı demek değil. O bize yakışmaz. Bütün analizlerin tutacak diye bir şey de yok zaten... Ama sanki tutuyormuş gibi ego yapmana da gerek yok di mi? Önce burnunun ucundakileri gör de sonra yine yazarım. Bir yere de kaybolmuyorum. Bana numune demişsin... Bu nereden baktığına bağlı. Benim baktığım yerdende sen numunesin.