Sayfa 277/367 İlkİlk ... 177227267275276277278279287327 ... SonSon
Arama sonucu : 2933 madde; 2,209 - 2,216 arası.

Konu: Tarihte bugün ve viop

  1. Küreselleşmenin 40 yıl boyunca sahneden indiği söylemi zırvadır.
    Kuresellesmenin merkezi Ingiltere, Bretix'le Ab'den cikti. Abd hergun yeni korumaci onlemler acikliyor. Karsisindaki ulkeler de Abd'ye karsi korumaci onlemler ilan ediyorlar. Benim yazdigim mi zirva, senin yazdigin mi zirva? Sen bir numunesin, buralardan sakin kaybolma, hukumet af cikardiginda, dolar cok degil ama ulkeye bir miktar nefes aldiracak kadar geri geldiginde, bakalim bunu hangi ekonomik gerekceyle aciklayacaksin?

    Küreselleşmenin rafa kalktığını iddaa etmen için önce bağımsız olduğundan emin olacaksın ve Atatürk ilke ve inkilaplarını özümsemiş özgüveni yüksek başı dik bir neslin yetişdiğiinden emin olacaksın.
    Iste cehaletin son perdesi. Butun ideolojileri bati yaratti. Ataturkculuk nedir? Cumhuriyetcilik, laiklik, milliyetcilik, halkcilik, inkilapcilik, devletcilik degil mi? Bunlar bati aydinlanmasinin ve Fransiz Devriminin sonuclaridir. Sen bunlari Ataturk mu icat etti saniyorsun? Bilmedigin ise şu, bunlar kureselesmenin bir parcasidir. Aynen Sosyalizm, Komunizm, Fasizm, Korporatizm, Sosyal Demokrasi, Liberalizm, Libosizm gibi...)))))))))))) Aslina bakasan, Kuresellesme siradan insan icin kotu birsey degil. Sinirlarin olmaigi, tek bir para biriminin kullanildigi, butun insanlarin ayni dille anlasabildigi ve "savasma sevis" diyerek dolastigi bir dunya. Emme iste buna maalesef dunyadaki kaynaklar yetmiyor. Kureselciler 2008'de ezilip, gittiler. Sizin gibiler dunyadaki savaslari kuresecilerin cikardigini ve yuruttugunu saniyorsunuz. Bu bir algidir. Asil firldaklari cevirenler, Mike Flynn gibi kendilerini perdelerin arkasina gizleyip, kureselcileri gunah kecisi haline getiriyorlar.

    Ama sallamayın be abi gerçekler ahanda orada!
    ))))))))))))) Hangi gercekler ortada? Gercekleri Entegral tarih yazar...Entegral tarihi ise ayvagobekli nuri yazar.

    yahu nasıl bir rüyada yaşıyorsun(uz)?
    Ruyada yasayan sensin kocum, ben birseyler biliyorum, dayanamadigimdan buraya yaziyorum. Sen okuyup, faydalanacagin yerde gelip, bana ahkam kesmeye kalkiyorsun. Haddini bil once...Aslinda hicbiriniz kotu niyetli degilsiniz, dincisi de, ulkucusu de, Ataturkcusu de, Kürdü de, Alevisi de memleketimizin geleceginin aydinlik olmasini istiyorsunuz emme tuttugunuz yollar yol degil. Her gidilen yolun icine tuzaklr dosenmis. 1400 yil onceden beri dosenen tuzaklar oldugu gibi, son 90 senede dosenen tuzaklar da var.

    Ben buraya dinsiz oldugumu, Ataturkcu olmadigimi, ateist olmadigimi, deist olmadigimi, ulkucu olmadigimi...vs...ulla hicbirseyi kabul etmedigimi defalarca yazdim. Sen buraya gelip, bana neye dayanarak akil vereceksin?

    Akli ben veririm. Benim verecegim akil ise Descartes' in yontemidir. Once herseyi inkar edeceksin, bunu kendi icinde basaracaksin. Sonra bir dogru ve gercek bulacaksin, bunun dogrulugundan ve gercekliginden emin olacaksin. Sonra bir ayagini buraya basacaksin ve bir dogru ve gercek daha bulacaksin, diger ayagini da oraya basacaksin. Iste boyle ilerleyeceksin. Cok zordur...

    Dogru ve gercekler çok kalin ortulerin altindadirlar, onlara ulasmak kolay degildir. Bu dunyada; din de olsa, Ataturkculuk de olsa ne olursa olsa, tamamen dogru ve gerceklerden olusmus bir paket yoktur.
    Son düzenleme : ayvagobeknuri; 10-09-2018 saat: 09:52.
    Yazdiklarim yatirim tavsiyesi degildir...

  2. Bir daha bu basliga gelip, bana Ataturkculuk konusunda ahkam kesmeye kalkacak kisi, kim oldugunu asagidaki gibi aciklasin ve kanitlasin. Ben Ataturkculugun ne oldugunu, kim oldugunu bilmedigim insanlardan ogrenecek degilim.
    Ben asagida ismi gecen kisinin ailesinden geliyorum.
    Osmanlinin son donemi, Kurtulus Savasi, Cumhuriyetin Kurulusu ve devami hakkindaki bilgilerim ekseriyetle, aileye gelen misafirlere kurulan iraki sofralarinda, tabii ki ufak cocuktum, masalarin ayaklari dibinde emekler dururdum, dinlediklerime dayalidir.
    Okurum oyle ogrenirim diyorsaniz, olmaz. Neyi okuyacaksin, o kadar cok okuyacak sey var ki, 3 insan omru yetmez. Bir deger acmaz su, mesela Bolsevik Devrimini, Maksim Gorki'nin kitaplarini okuyarak ogrenemezsiniz. Nereyi okuyacaginizi bilmeniz gerekiyor, cunku zaman yok.

    http://vizyon21y.com/documan/Genel_K...i_Aydemir.html

    Açılan gediklerden sızan askerler ve subaylar mevzilere, direnek noktalarına daldılar... Fırtına gibi esiyorlardı; "Allah Allah Allah Allah" naralarıyla saldırıyorlardı.... Topçular, ateşi ileri kaydırınca top, makineli tüfek, el bombası, boru sesleri ve savaş naraları içinde 06.45'te, 5. Tümen Kalecik Sivrisi'ni ele geçirdi... On dakika sonra da 15. Tümen 38. Alay, Albay İlyas Bey (Aydemir) komutasında Tınaz Tepe'yi aldı... 38. Alay Komutanı Albay İlyas Bey, Tınaz Tepe'yi Yunanlı'lardan istirdat ettiği sırada göğsünün sağ tarafından aldığı ağır yara ile akciğerinin delinmesine rağmen savaş alanını terk etmeyip Tınaztepe tamamen alındıktan sonra atını sürerek tepenin doruğuna çıkarak bayrağı tepeye dikti.
    SİVAS KONGRESİ :

    4 Eylül 1919 'da gerçekleştirilmesi planlanan Sivas Kongresi'nin toplanmasını tehlikeye sokan ve Kongreyi engellemeye yönelik, İngiliz güdümlü, karşı ihtilalci Malatya Valisi Ali Galip, yandaşları ve kalabalık düşman (İngiliz) güçlerinin desteğiyle yapılacak eylem planının istihbarat sonucu öğrenilmesinden sonra, Elazığ 15.Alay Komutanı İlyas Aydemir, Mustafa Kemal Paşa'yı aramış ve aralarında yapılan telgraf görüşmeleri sonucunda; Heyet-i Temsiliye'nin emriyle, 29 katırlı, yetersiz mühimmatlı, avcı tüfekli az sayıda piyade askeriyle kalabalık düşman kuvvetlerinin üzerine yürümüş ve bu eylemin
    bastırılmasını sağlayarak Ali Galip'i milli hududu terke mecbur etmiştir. (Büyük Nutuk eski basımı sf. 79-83)

    4 Eylül 1919 ile 11 Eylül 1919 tarihleri arasında gerçekleşen Sivas Kongresi, ulusal bir kongredir. Bugünkü Türkiye Cumhuriyeti Anayasa'sında yer alan: ''Türk vatanı ile milletinin bölünmezliği'' ilkesinin milli ve hukuki dayanağı, hala yaşayan Misak-ı Milli ruhu bu kongrede doğmuştur.

    Daha önce Erzurum Kongresi'nde alınan kararlar genişletilerek tüm ulusu kapsayan nitelik kazandırılmış ve yeni Türk Devleti'nin kuruluşuna temel olmuştur. Bu nedenle Sivas Kongresi'nin Türkiye Cumhuriyeti tarihindeki önemi çok büyüktür. Aşağıda, Atatürk'ün kendi el yazısı ve imzasıyla İlyas adının "Güneş Dil Teorisi"ne göre yaptığı analizi paylaştım... Atatürk'ün doğruluğuna, dürüstlüğüne inancı tamdı...
    Ben Gunes dil teorisine gore yapilan isim analezine falan inanmam. Bunu Ataturk yapmis olsa da inanmam. Benim yolum akil yoludur.
    Peki bunu buraya niye koyuyorum, tabii ki reklam olsun diye...))))))))))))))





    Sultan Abdülaziz'in Yebjin Ailesine bağışladığı devasa toprakları, "ben okudum, subay çıktım; toprak ekenin biçenindir" diyerek Yebjin Ailesine bağışlamış, onun bu davranışı Mustafa Kemal Paşaya "Toprak Reformu" konusunda ilham vermişti ama Toprak Reformu'nu gerçekleştirmeye ömürü yetmedi...

    İstiklal Madalyasının beratı zayiinden sonra halamın isteği üzerine, 575 Sayılı Kanunun 2. maddesi gereğince, Fatma Zekiye Aydemir'e zayiinden tanzim edilerek ve Kenan Evren imzasıyla yeniden çıkarttığı beratta da 20.10.1948 vefat eden Tümgeneral İlyas Zeki Aydemir'in ibaresi vardır...

    1963 yılında başarısız bir hükümet darbesi girişimi sonunda idam edilen Albay Talat Aydemir'in amcasıdır.
    Yazdiklarim yatirim tavsiyesi degildir...

  3.  Alıntı Originally Posted by Diamond Yazıyı Oku
    Bu samimiyetsiz maskeli Atatürkçülüğün sonu hüsrandır. Atatürkçülük içselleştirilmediği sürece sizi ve bizi hiçbir zaman kurtaramayacaktır.
    Küreselleşmenin 40 yıl boyunca sahneden indiği söylemi zırvadır. Hele ki Türkiye gibi özellikle ekonomik açıdan dışa bağımlı bir ülkede yaşayan biri bunu nasıl söyler? Kültürel açıdan da gayet özenti bataklığında yetişen bir gençlik de orada dururken..? Küreselleşmenin rafa kalktığını iddaa etmen için önce bağımsız olduğundan emin olacaksın ve Atatürk ilke ve inkilaplarını özümsemiş özgüveni yüksek başı dik bir neslin yetişdiğiinden emin olacaksın. Bunların hiçbiri olmadığı gibi, olacağına dair bir inanç da göremiyorum. Atatürkçülük sıkıştığında tutunup, ferahladığında bırakabileceğin bir dal değildir! Bunu böyle gören gaflet içindekiler yüzünden şu an bu haldeyiz. Daha kötüye gitmememiz için bir neden göremiyorum.

    yahu nasıl bir rüyada yaşıyorsun(uz)? Küresellerin, hegemonların Türkiye ve ortadoğu üzerindeki emellerini görebilmek için derin bir analizci veya müneccim olmaya gerek yoktur. Amacım gelip hırgür çıkarmak da değil. Ama sallamayın be abi gerçekler ahanda orada!

    Cehaletin hüküm sürdüğü, takiyyenin kol gezdiği, kindar ve dinci (dini kullanan), hak-hukuk dan uzak bir yapının akıbeti nice olur? Ahanda gerçek bunun cevabıdır. Analez de budur gerçek de. Özünüzde Atatürk olsaydı, bu saydıklarımın hiçbiri olmazdı.
    Katılıyorum, tebrikler. Komplo teorisi kuracağım diye aleni olan şeylere gözünü kapatmanın da alemi yok. Bu tutmadı şucu olalım, yok olmadı biraz da bucu olalım böyle şey olur mu? Devletlerin tutarlı bir duruşu pozisyonu olur. Bizde 360 derece istikametinde papaz olmadığımız ülke yok, tutarlı bir pozisyon olsa böyle olur muydu?

    Dünyanın yüzlerce yılda keşfettiği konuları 21. yüzyılda hala tartışırsan, erozyona uğratırsan, -ki serbest piyasa ekonomisi gibi, laiklik gibi, adalet gibi, tekrar öğrenme sürecine baştan başlarsın bedelini ödeyerek.

    Yerel para birimi yerle yeksan olmuş, sorun kabak gibi ortada, hala sorunu tespit edip çözmek yerine, ipe sapa gelmez komplo teorileri ile uğraşıyor insanlar. Sadece bir senede geçen yıl, 160 milyar dolar satmış 240 milyar dolar satın almışsın. Yani 80 milyar dolar açık vermişsin. Geriye dönük verdiğin açık trilyon doları geçmiş, bu durumda paran değer kaybetmez de ne olur? Sözüm meclisten dışarı, adam o kadar cahil ki, yetmiyor üstüne de radikal ve şoven, tam ölümcül bileşim, bunu yazana eskiden de açık veriyordu niye sorun olmuyordu diyor. Olmuyordu çünkü o zaman fed'in düşük faiz ortamında sana borç veriyordu, artık vermek istemiyor en azından düşük faizle vermek istemiyor bu kadar basit.

    Sene 1924 kur 1,47'lerde 1938 1,14 kur, bırakın değer kaybını %30'dan fazla değer kazanmış, Atatürkçü olan üzerine resmini koyduğu paranın değerini bu kadar ayaklar altına aldırmazdı.
    Bu yazı yatırım tavsiyesi olarak değerlendirilemez.
    “invest only if you would be comfortable owning a stock, even if you had no way of knowing its daily share price.” ― Benjamin Graham

  4. Sadece bir senede geçen yıl, 160 milyar dolar satmış 240 milyar dolar satın almışsın. Yani 80 milyar dolar açık vermişsin. Geriye dönük verdiğin açık trilyon doları geçmiş, bu durumda paran değer kaybetmez de ne olur?
    Geriye dönük açık diye bir şey yoktur ekonomilerde...Açık, mevcut açıktır...Bunlar hep Mahfi'nin işleri...AKP ye muhalefet edecem diye ekonomik literatürü değiştirdi...Bir ara da "TR slumpflasyon ile karşı karşıyadır" dediydi...10 sene geçti...Daha kimse duymadı bile bu tabiri...Sallamak bedava...Ben hep derim abi, bu tip "halkı yeterince pragmatik olmayan" memleketlerde en kolay iş ekonomist olmak...Ne desen yutuyor...Her türlü...
    Geceye yenilmeyen her insana ödül olarak bir sabah, bir gündüz ve bir güneş vardır...

  5.  Alıntı Originally Posted by yetkisiz Yazıyı Oku
    Geriye dönük açık diye bir şey yoktur ekonomilerde...Açık, mevcut açıktır...Bunlar hep Mahfi'nin işleri...AKP ye muhalefet edecem diye ekonomik literatürü değiştirdi...Bir ara da "TR slumpflasyon ile karşı karşıyadır" dediydi...10 sene geçti...Daha kimse duymadı bile bu tabiri...Sallamak bedava...Ben hep derim abi, bu tip "halkı yeterince pragmatik olmayan" memleketlerde en kolay iş ekonomist olmak...Ne desen yutuyor...Her türlü...
    O mantıkla bakarsanız açık diye de birşey yoktur, borç veriyorlarsa açık verebilirsin, borç veren yoksa açık da veremezsin.
    Hep böyle kandırdılar vatandaşı zaten özellikle 80'lerden sonra, paramız durduk yere bu kadar değersizleşmedi, durduk yere 6 sıfır atılmadı.
    Sürekli açık vermek iyi birşeyse Almanya'da açık versin, onlara da anlatın bu masalları.
    Bu yazı yatırım tavsiyesi olarak değerlendirilemez.
    “invest only if you would be comfortable owning a stock, even if you had no way of knowing its daily share price.” ― Benjamin Graham

  6.  Alıntı Originally Posted by ayvagobeknuri Yazıyı Oku
    Ben Gunes dil teorisine gore yapilan isim analezine falan inanmam. Bunu Ataturk yapmis olsa da inanmam. Benim yolum akil yoludur.
    Atatürk'ün bu ve buna benzer el yazması çalışmalarını özellikle yok etmemesinin altındaki aklı ve dahi inanılmaz stratejiyi de umarım kavrayabilmiştir aziz Türk Milleti !...
    Geceye yenilmeyen her insana ödül olarak bir sabah, bir gündüz ve bir güneş vardır...

  7.  Alıntı Originally Posted by wiseinvestor Yazıyı Oku
    O mantıkla bakarsanız açık diye de birşey yoktur, borç veriyorlarsa açık verebilirsin, borç veren yoksa açık da veremezsin.
    Hep böyle kandırdılar vatandaşı zaten özellikle 80'lerden sonra, paramız durduk yere bu kadar değersizleşmedi, durduk yere 6 sıfır atılmadı.
    Sürekli açık vermek iyi birşeyse Almanya'da açık versin, onlara da anlatın bu masalları.
    Açık rakamı bir düzeyi ifade eder...Alttaki vanası kapalı bir depo gibi düşünmemek lazım...Birikmez yani, vana aşağıda açıktır hep...Konuya bu yönüyle bakmak lazım, iyi mi kötü mü nün ötesinde...Ha, kötü diyenlere en iyi örnek ABD...Dünyanın lideri mi, evet...İstediği ülkeyi istediği anda yıkacak düzeyde mi, evet...

    Maksat konu anlaşılsın, zaten yorgunum kimseyle didişemem şimdi...Ki yazılarını özenle okuyorum...Bunları bilmeyen biri değilsin gördüğüm kadarıyla...
    Geceye yenilmeyen her insana ödül olarak bir sabah, bir gündüz ve bir güneş vardır...

  8. Bu ülkede "Andımız" asla geri gelmeyecek. Geri gelmesine asla izin vermeyeceğiz. Bu topraklarda/ülkede Müslüman ahali içinde etnik çatışma/savaş çıkarmanıza, Müslüman ahaliyi/Müslüman vatanını bölmenize fırsat vermeyeceğiz.
    https://twitter.com/mufidyuksel/stat...51807089876992

    Kimse de demiyor "yaw durup dururken yetkisiz abem niye yazdı o mesajı" diye...Mevcut konjonktürün buralara geleceğini görüp ikaz eden şu abinize bir teşekkür bile etmediniz lem haytalar...Hep boş şeylerle uğraşıyonuz yaw...Ulusal Strateji Bakanlığı şart bu ülkede...Eğitim sonraki iş...
    Geceye yenilmeyen her insana ödül olarak bir sabah, bir gündüz ve bir güneş vardır...

Sayfa 277/367 İlkİlk ... 177227267275276277278279287327 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

  • Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •