Kuresellesmenin merkezi Ingiltere, Bretix'le Ab'den cikti. Abd hergun yeni korumaci onlemler acikliyor. Karsisindaki ulkeler de Abd'ye karsi korumaci onlemler ilan ediyorlar. Benim yazdigim mi zirva, senin yazdigin mi zirva? Sen bir numunesin, buralardan sakin kaybolma, hukumet af cikardiginda, dolar cok degil ama ulkeye bir miktar nefes aldiracak kadar geri geldiginde, bakalim bunu hangi ekonomik gerekceyle aciklayacaksin?Küreselleşmenin 40 yıl boyunca sahneden indiği söylemi zırvadır.
Iste cehaletin son perdesi. Butun ideolojileri bati yaratti. Ataturkculuk nedir? Cumhuriyetcilik, laiklik, milliyetcilik, halkcilik, inkilapcilik, devletcilik degil mi? Bunlar bati aydinlanmasinin ve Fransiz Devriminin sonuclaridir. Sen bunlari Ataturk mu icat etti saniyorsun? Bilmedigin ise şu, bunlar kureselesmenin bir parcasidir. Aynen Sosyalizm, Komunizm, Fasizm, Korporatizm, Sosyal Demokrasi, Liberalizm, Libosizm gibi...Küreselleşmenin rafa kalktığını iddaa etmen için önce bağımsız olduğundan emin olacaksın ve Atatürk ilke ve inkilaplarını özümsemiş özgüveni yüksek başı dik bir neslin yetişdiğiinden emin olacaksın.)))))))))))) Aslina bakasan, Kuresellesme siradan insan icin kotu birsey degil. Sinirlarin olmaigi, tek bir para biriminin kullanildigi, butun insanlarin ayni dille anlasabildigi ve "savasma sevis" diyerek dolastigi bir dunya. Emme iste buna maalesef dunyadaki kaynaklar yetmiyor. Kureselciler 2008'de ezilip, gittiler. Sizin gibiler dunyadaki savaslari kuresecilerin cikardigini ve yuruttugunu saniyorsunuz. Bu bir algidir. Asil firldaklari cevirenler, Mike Flynn gibi kendilerini perdelerin arkasina gizleyip, kureselcileri gunah kecisi haline getiriyorlar.
Ama sallamayın be abi gerçekler ahanda orada!))))))))))))) Hangi gercekler ortada? Gercekleri Entegral tarih yazar...Entegral tarihi ise ayvagobekli nuri yazar.
Ruyada yasayan sensin kocum, ben birseyler biliyorum, dayanamadigimdan buraya yaziyorum. Sen okuyup, faydalanacagin yerde gelip, bana ahkam kesmeye kalkiyorsun. Haddini bil once...Aslinda hicbiriniz kotu niyetli degilsiniz, dincisi de, ulkucusu de, Ataturkcusu de, Kürdü de, Alevisi de memleketimizin geleceginin aydinlik olmasini istiyorsunuz emme tuttugunuz yollar yol degil. Her gidilen yolun icine tuzaklr dosenmis. 1400 yil onceden beri dosenen tuzaklar oldugu gibi, son 90 senede dosenen tuzaklar da var.yahu nasıl bir rüyada yaşıyorsun(uz)?
Ben buraya dinsiz oldugumu, Ataturkcu olmadigimi, ateist olmadigimi, deist olmadigimi, ulkucu olmadigimi...vs...ulla hicbirseyi kabul etmedigimi defalarca yazdim. Sen buraya gelip, bana neye dayanarak akil vereceksin?
Akli ben veririm. Benim verecegim akil ise Descartes' in yontemidir. Once herseyi inkar edeceksin, bunu kendi icinde basaracaksin. Sonra bir dogru ve gercek bulacaksin, bunun dogrulugundan ve gercekliginden emin olacaksin. Sonra bir ayagini buraya basacaksin ve bir dogru ve gercek daha bulacaksin, diger ayagini da oraya basacaksin. Iste boyle ilerleyeceksin. Cok zordur...
Dogru ve gercekler çok kalin ortulerin altindadirlar, onlara ulasmak kolay degildir. Bu dunyada; din de olsa, Ataturkculuk de olsa ne olursa olsa, tamamen dogru ve gerceklerden olusmus bir paket yoktur.
Yer İmleri