https://youtu.be/6dL1-qLk_b8
Dk.15:30 271milyon dolarlık kalpazanlıkda miktarın söylenmesi psikolojik bir operasyondur,
"Aldığınız döviz sahte olabilir sistem dışına çıkmayın!" mesajı veriliyor........
Printable View
https://youtu.be/6dL1-qLk_b8
Dk.15:30 271milyon dolarlık kalpazanlıkda miktarın söylenmesi psikolojik bir operasyondur,
"Aldığınız döviz sahte olabilir sistem dışına çıkmayın!" mesajı veriliyor........
19 yildir dolarin tl karsisinda yukseldigini soylemek icin super cahil olmak lazim.
19 yil oncesine gore ben urkiyedeki mal ve hizmete dolar cinsinden cok daha yuksek para oduyorum. Bir baska degisle dolar kazanip tr de yasayan biri turkiyede alim gucu olaganustu dustu kendimden biliyorum
https://twitter.com/58fatihsezer/sta...331326464?s=21 Döviz borcumuz ?
Günaydın
Cindeki ucretlerin seviyesini cinde yasayan biri yazmis
-------
size kim söyledi çinde iş gücü ucuz diye. 1995 yılında değiliz. Şu an çin de 3500 Rmb maaşa üretim elemanı bulunamıyor. Bende bu bilmeden sallayanlara ayar oluyorum
---------
3500 yuan buyuk ihtimalle cin in en pahali sehirlerindeki ucret
Hadi fakir sehirlerdeki bunun yarisi diyelim 1750 yuan yani 1750x0.81=1417 tl
Bugun turkiyenin fakir sehirlerinde bunun altina calisacak cok adam bulursunuz
Anlamadım.
Bunu bir örnekle açıklasan.
Dolarla aldığın ürünün kalitesi mi düştü, fiyatı mı arttı ?
19 sene önce yıl 2000 di, henüz e-mail yazmamıştık, ilk e-maili 2001 de yazdık.
Beşiktaş'ta 40-45.000 TL.ye adam gibi konut alınıyordu.
Bu iddia da bulunmak için 2001 deki doların TL değeri ile Beşiktaş'ta bugün satılan konutun dolar karşılığını mukayese etmek gerek.
Belirli bölgelerde ücretlerin yükselmiş olması diğer bölgelerde de ücretlerin benzer oranlarda yükseldiği anlamına gelmiyor. Zira Çin'de işgücü hareketliliği serbestisi yok diye biliyorum. Son durum hakkında bilgisi olan varsa lütfen paylaşırsa bilgileniriz. İnsanların çalışmak üzere sürekli yaşadığı şehir dışına istediği zaman çıkamadığını, izin almaları gerektiğini hatırlıyorum.
Doğalgaza % 15 dolayında zam gelmiş...
Hoş gelmiş...:)
Belki de hoş girmiş mi demeliydim bilmiyorum.
Pazarda markette herşey ateş pahasında iken, doğalgaz yerinde sayacak değildi.
Ardından elektrik gibi temel tüketim konuları ("girdi"leri daha uygun kanımca) sıra bekliyor.
Akaryakıt zaten d'eşel mobil oldu gali...
Tamam . Tamam da...
Biri bana anlatsın, MB nın mübarek yeni başkanının dün verdiği enflasyon hedefleri nasıl tutacak bu durumda?
Tek haneye nasıl inecek?
Tek haneli bir fiyat artışı görmüyoruz ki...
Neyse...
Vatandaşın durumu aynen Nasreddin Hocanın küsen hanımının hali.
Ne tarafa dönse, deliğin biri açıkta...
Ürün kalitesi olarak, USD ödenerek alınan en kalitesiz ürün Türkiye'dedir, onun ben de farkındayım.
Dışarda yediğin yemeğin hem kalitesi düşüyor hem tabağın boyutu.
Ama fiyat dolar bazında akıllara zarar.
Göcek, yat limanı olan bir küçük kent.
Fiyatlara inanamazsınız, kent sanki sadece o yat'la gelenlere mal satacak gibi fiyatlanmış.
Allah muhafaza bir yerli turist gitse aç kalır, ya da dolar bazında dünyaları öder o uluslararası standartlarda 10 üzerinden 2 alamıyacak restaurantlara.
Bir de Göcek'te fiyatı söylerken ki yüzsüzlükleri anlatmaya değer.
Fiyatı söylerken yüzlerinde öyle bir ifade var ki, sen bunu nah ödersin der gibi.
İnsanın ağırına gidiyor.
Türküz ya.
Ben bunu öderim, seni de satın alırım ama Gambia Dalasisi ile 5 cent etmezsin demek geçiyor insanın içinden.
Bu trolü beslemeyin .
Kendisi dolar maaşı alıyor ama 50 tl promosyon için 40 yere soru soruyor emeklilik banka anlaşması için
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, sosyal medyadan yaptığı açıklamada "Oligarklara, onların en büyük silahı olan faiz belasına meydan okuyoruz" dedi.
Bütün terör örgütlerine, onların iş birlikçi ve hamilerine kök söktürmeye devam edeceğiz. Bağımlılık düzenini ayaklarımızın altına alacağız. Biz başardıkça onlar tetikçilerini devreye sokacaklar. Yılmayacağız."
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Topunuz gelin, topunuz!" sözlerini hatırlatan Altun, şunları kaydetti:
Hamdolsun, tam bağımsız bir dış politikamız var. Doğu Akdeniz'de kendi gemilerimizle varlık gösteriyoruz. Savunma sanayinde bir devrim gerçekleştirdik. Oligarklara, onların en büyük silahı olan faiz belasına meydan okuyoruz. Evet, topunuz gelin! Biz buradayız, vazgeçmeyeceğiz."
Topunuz gelin,topunuz..! hepinizi soyarım diyor.
17 senedir gördüğümüz bu.
Onlar Kostantinepolis derler diyor.
60 senedir ben hiçbir Türk vatandaşından böyle bir söz duymadım.
Kim diyor acaba.?
Dün bir forumdaş vermişti bilgiyi...
16 yılda 1 trilyon dolar açık vereceksiniz...
500 milyar dolar faiz ödeyeceksiniz...
Hemen her şeyi dış kredi ile gerçekleştirip, onu bunu yaptık diye böbürleneceksiniz...
Sonra Hayber Kalesi cengi havasında faiz belasına meydan okuyor, oligarklara hadlerini bildiriyor havasında aptal yerine koyduğunuz bu halktan alkış alacaksınız...
Siz burada anca kitapçının alkışını alırsınız...
Benden de ne alacağınız belli.
Hani borcu sıfırlarsınız anlarım da. hala bu adamlara muhtaçsınız. Ve bu matematikle geri ödenemeyecek bu borçlar yüzünden sonuna kadar onlarla aynı yatakta yatacaksınız...Bu kadar bağırmanın alemi yok. Zevkini duyun gali.
Yalan dolan hile.
Bu yandaş tv o kadar yoğun bir yayın politikası izliyor ki, yakında herkes enflasyonun düşeceğine inanacak.
Ne var ki, herkes, hergün gıda harcamaları için alışverişe çıkıyor. Gerçekleri görüp küfrede ede evine dönüyor.
Bence bu politika ile kendi ayaklarına sıkıyorlar.
Vatandaş hergün daha çok bilinçleniyor.
Dünyada dolara karşı kırmızı olan tek para birimiyiz şu an.
Dün gece malum ekonomi kanalındaki tikli arkadaş Fed başkanını eleştiride o kadar ileri gittiki inanılmaz.Kendi ülkesindeki merkez bankasında olan skandallara ağzını açamayan adamlar bütün dünyanın ağzını açıp izlediği basın toplantısını beğenmemişler ve powell ı yerden yere vuruyorlar.Tabi pozisyonuna uygun açıklama yapmadıya esas sıkıntı orda.
Gün başladı.
Bundan sonra 5,51 in altı olmayacağını öngörüyorum.
Neyse ki doğal gaz zamcık haberi medyada pek yok. Gece zamcıkları ve güzide medyamız bizi ilgilendirmeyen haberleri vermiyor. Börtü böcek kedi köpek haberleri bize yeterli. Zaten Tüik de zamları önemsemez aynı medya gibi...
Agustos ayinda Borsa asagi Doviz yukari yonlu olmasini Bekliyrtum.
Simdi gorelim bakalim dolar Agustos ayinda ne kadar yukari gidebilir.
QNB en iyi satıcı...
Tüh fırsatı kacirdik, şu evlilik şartı olmasa iyi kampanya aslında.
Yalnız ak-it'e sormak lazım vatandaşı bu duruma düşürenlerin hiç suçu yok mu?https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...c5691e4f22.jpg
Merkezci çocuklar iş başındalar..
alakası yok misyonerlikle .
Ortaköy Vakfın kira yüksek geliri var diye ekonomik durumu iyi olmayan Ermeni gençlerine destek sağlıyor bunun neresi yanlış .
hatta vakıftan cüzi kirayla ev bile kiralıyorlar
haberi direkt çarpıtıyor medya ne diyeyim sizlerde inanıyorsunuz bu masallara
Yalandır bu haber, ben bu gazetenin Allah bir dediğine bile inanmam.
Bu sabah da 9 da basmislar asagi. Adamlarda bitmek bilmeyen bir dolar var gibi. Reserv endiseleri de yok. Ben bu isten artik hic bisey anlamiyorum.
Kimbilir katolikler neler yapıyor dindaşları için.
Bizimki de sabahın 4 ünde 5000 kişiyi uyandırıyor, sabah namazında cemaat 8 kişi.
Bugünlere nasıl geldik...
Videoyu izleyin.
Siyaset ve din elele...
Savulun menzil şeyhi geliyor...
Bu ülkenin bir vatandaşı olarak dehşet duymamak elde değil...
Dolar kuru şu bu...
Burada bize laf atan troller sanıyorlar ki bizi sadece dolar kuru rahatsız ediyor.
Bir nevi cambaz ipte durumları...
Ülke çoktan gitti elden...
Bana ne kurdan.
Videoyu izleyin ve görün...Size neyi hatırlatıyor.
Erdoğan'ın konvoyu gibi değil mi?
https://www.facebook.com/karamizaheg...2895746656539/
Arabanın yanında koşanları Allah cennetine almasın da ne yapsın şimdi.:)