Sayfa 136/999 İlkİlk ... 3686126134135136137138146186236636 ... SonSon
Arama sonucu : 7989 madde; 1,081 - 1,088 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz III

1. Dk.15:30 271milyon dolarlık kalpazanlıkda miktarın söylenmesi psikolojik bir operasyondur,
    "Aldığınız döviz sahte olabilir sistem dışına çıkmayın!" mesajı veriliyor........

Ahmetg Guest
     Alıntı Originally Posted by 111222333 Yazıyı Oku
    0.65'ten, 7.24'e olan orani 19 yila boldum

yillik duzenli artis oranini kastettim
    19 yildir dolarin tl karsisinda yukseldigini soylemek icin super cahil olmak lazim.

19 yil oncesine gore ben urkiyedeki mal ve hizmete dolar cinsinden cok daha yuksek para oduyorum. Bir baska degisle dolar kazanip tr de yasayan biri turkiyede alim gucu olaganustu dustu kendimden biliyorum

Ahmetg Guest
     Alıntı Originally Posted by MedwiG Yazıyı Oku
    Trump :

Bu gerizekali dolarin degeri dustukce amerikanin ihracatinin artacagini ve dis ticaret aciginin kapanacagini zannediyor. Oysaki amerika uretim ekonomisinden cikali uzun yillar oluyor.

4.  Alıntı Originally Posted by Moruk Yazıyı Oku
    Olay isgucunu ucuz imalati asali ohooho coktann
    Sozkonusu olan gilobal hegemonluk
    Cin degerli dolariyla afrikada orda burda daha cok maden arsa sirket alabiliceenden zate
    İnisiyatifi powell coktan cin e birakmis oldu da. İsin o boyutunu da zate acikliyanadigi basin aciklamasinda kafa karistirarak yapmaya calisti
    Belli ki sular durulmuycak haci abd de
    Cunki fed met madem secilmisi tatlilikla dinlemiyo
    Secilmiste bunu ona yapa yapaaa dinlettircektir tahminim
    Ne la koskoca abd onden cekis mi arkadan itis mi arac olarak direksiyon nerde belli degil

Sevgili firat o hesap bence o basit esitliklerle yurumez
    yalancıktan bağımsızdır, merkez bankacıkları. MIŞ GİBİ YAPARLAR

Seçimden seçimden halka hesap verecek olan seçilendir, atanmışların bağımsız olmasını beklemek abesle iştigaldir.
    Son düzenleme : kitapci34; 01-08-2019 saat: 08:26.

Ahmetg Guest
    Cindeki ucretlerin seviyesini cinde yasayan biri yazmis
    -------
    size kim söyledi çinde iş gücü ucuz diye. 1995 yılında değiliz. Şu an çin de 3500 Rmb maaşa üretim elemanı bulunamıyor. Bende bu bilmeden sallayanlara ayar oluyorum
    ---------

3500 yuan buyuk ihtimalle cin in en pahali sehirlerindeki ucret

Hadi fakir sehirlerdeki bunun yarisi diyelim 1750 yuan yani 1750x0.81=1417 tl

Bugun turkiyenin fakir sehirlerinde bunun altina calisacak cok adam bulursunuz

6.  Alıntı Originally Posted by Ahmetg Yazıyı Oku
    19 yil oncesine gore ben urkiyedeki mal ve hizmete dolar cinsinden cok daha yuksek para oduyorum.

Bir baska degisle dolar kazanip tr de yasayan biri turkiyede alim gucu olaganustu dustu kendimden biliyorum
    Anlamadım.

Bunu bir örnekle açıklasan.

Dolarla aldığın ürünün kalitesi mi düştü, fiyatı mı arttı ?

19 sene önce yıl 2000 di, henüz e-mail yazmamıştık, ilk e-maili 2001 de yazdık.

Beşiktaş'ta 40-45.000 TL.ye adam gibi konut alınıyordu.

Bu iddia da bulunmak için 2001 deki doların TL değeri ile Beşiktaş'ta bugün satılan konutun dolar karşılığını mukayese etmek gerek.

Ahmetg Guest
     Alıntı Originally Posted by Tinaz Yazıyı Oku
    Anlamadım.

Bunu bir örnekle açıklasan.

Dolarla aldığın ürünün kalitesi mi düştü, fiyatı mı arttı ?

19 sene önce yıl 2000 di, henüz e-mail yazmamıştık, ilk e-maili 2001 de yazdık.

Beşiktaş'ta 40-45.000 TL.ye adam gibi konut alınıyordu.

Bu iddia da bulunmak için 2001 deki doların TL değeri ile Beşiktaş'ta bugün satılan konutun dolar karşılığını mukayese etmek gerek.
    Ben turkiyeye gelen amerikali bir turist gibi dusundum

Oteller yeme icme alisveris konutu isin icine katmadim

Sayfa 136/999 İlkİlk ... 3686126134135136137138146186236636 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •