Bugun biraz mallandım, inşallah hayırlı olur.. TS nın yaptığı hareketin yarısını yapsa yeter de artar bile, mevcutlar içerisinde en buyuk aday bence gs, ts dan daha iyi futbol oynuyor bence... Hayırlısı..
Printable View
Bugun biraz mallandım, inşallah hayırlı olur.. TS nın yaptığı hareketin yarısını yapsa yeter de artar bile, mevcutlar içerisinde en buyuk aday bence gs, ts dan daha iyi futbol oynuyor bence... Hayırlısı..
Haftalık Takas. Yabancı iyi mal boşaltmış. YTD
https://i.hizliresim.com/yjnpoM.jpg
PRA-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Yabancı boşaltsın ıyıdır, mümkünse hıc kalmasın.. Önemli olan takımın yoluna devam etmesi bızde onlara boşaltırız yeterkı takım ıyı gıtsın.. Ayrıca çok erken boşaltmak için... Trabzon da da birileri boşalttı 2 TL den 1. 15 lere geldi senet, takım yoluna devam edince nerelere geldi gorduk... Malesef 1.18 den alıp senette durmadık.. Burada da onun bunun boşalttığı maldan ziyade takımın şampiyonluk yolunda ilerlemesi önemli.. Hayırlısı...
Seans başlayıp Gsrayın ortalığı darmaduman etmesini beklerken sıkılanlar için :)
https://www.hurriyet.com.tr/sporaren...rsa-41455398/2
Aman tersten etmesin de tozu dumanı, bugünü sağ salim atlatirsa haftasonu beklentisiyle yarın bı yukarı hareket eder beklentim
Yukarı gidecekse şayet böyle gitmesi daha sağlıklı..
spor endeksi bir haftada aldiginin yuzde % 50 sini geri verdi.yeni girenler kisa yoldan paraya para katayim derken yillar sonrasinda yediginiz kazigi benim gibi anlarsiniz.ytd...
Bende geldim bakalım sonumuz ne olacak inşallah kazanan olurum
PRA-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Kavga büyük...Ne olduğu hakkında kimsenin fikri yok...Mal gibi izliyorum afedersiniz...Tabandan tavana gidebilirmi?...Ne yapacakları belli değil...Tavana giderken tabana gidebilirmi tekrar?...Kimbilir...Reytingi yüksek dizi kıvamında...Zararlar kol gibi...:) Adamı paralize ediyorlar...
Hafta sonu Gençlerbirliğine yenilse beklenti olarak bu kadar düşmeyecek kağıt endeksin peşine takılıp düşenlerin en önünde.Bu kadar kağıdı çöp etmek anlamsız.Gs yıllardır yaptığını yine tekrarladı ;yine ky tokatlama peşinde .Ekranı kapatıp bekliyorum.EE nedir ki şimdi ''Huylu huyundan vazgeçmiyor işte''...
Tatlı tatlı düşüyor...
GT-I9060I cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Endeks müsaade etmiyor toparlanmasına..
Ts ve Gs Şampiyonluk kesinleşinceye kadar yükselişe devam etmek zorundalar...
TS 'ye hiç güvenmiyorum. SM-J810F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...7f1e564956.jpg
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Takas 27.2.2020 ye aittir
Çok teşekkürler Trendhound, ondan bir önceki fiyat 29-30 lar da iken olan bolunmede 6 mi olmuştu? hatirlayabiliyor musun? GT-I9060I cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Ay ay ay Kabus geri dönmüş [emoji2][emoji2][emoji2]
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...1a5e4442e1.jpg
Bugünkü bozgunu kayıpsız atlattık. Borsa toparlanır bundan sonra diye umuyorum. Hafta sonu bir kaza olmazsa pzt 4 üstüne atarız yine. Hele bir de rakipler puan kaybederse daha da yukarılara gidebilir. Ama tabii önce Gs'nin Gb'yi yenmesi lâzım.
Evet, 26 tl civarından %400 bedelli bölünmüş ve bölünmüş fiyat (26+4) : 5 = 6 tl olmuştu, bu fiyat daha sonra 8.99'a kadar çıkmıştı, sonra aşağı salmaya başladı, 8.5 tl civarından yeni bir %400 lük bedelli açıklandı ve sonra hisse 5.40'a kadar düştü, 6 tl deyken bölünüp (6+4) : 5 = 2 tl den (bugünkü bazdan) işlem görmeye başladı, akabinde de 3.5 tl ye kadar çıktı sonra da 1.14'e kadar düştü, 1.14'deki dipten başlayan çıkış en son gördüğümüz 4.35'e kadar devam etti, an itibariyle hisse 3.5-4.0 aralığında salınmaktadır
TSPOR yakın geçmişte 90 kuruş iken hiç kimse yüzüne bakmıyordu ama ne zaman 6, 7, 8 tl lere geldi işte o zaman gözde oldu ve hisse 9 tl yi aşıverdi. Benzer şekilde GSRAY yakın geçmişte 1.2, 1.3, 1.4 tl iken hiç kimse yüzüne bile bakmıyordu ama ne zaman hisse 3 tl yi gördü işte o zaman gözde oldu ve 4.35 e kadar çıktı. FENER 6, 7 tl deyken hiç kimse ilgilenmiyordu ama ne zaman 12 tl yi gördü işte o zaman herkes hisseye atladı ve hisse 22.4 tl ye kadar çıktı. Bir hisseyi satın alırken "hiç gözde olmadığı, hiç kimsenin ilgilenmediği, hiç bir beklentinin bulunmadığı" zaman satın almak çok düşük bir risk eşliğinde çok büyük bir kâr potansiyeli sunar. Aksi halde iş tamamıyla kumara döner, "bul karayı al parayı" gibi.
Değerli TH tekrar hoşgeldiniz. Elinizde spor hissesi olmadığı halde yakından takip ettiğinizi biliyorum. Daha sık yazarsanız sevinirim.
Spor hisselerinin şampiyonluk belli olduktan sonra çakılacağına ya da çok yükseldiğine inanmıyorum. Çünkü henüz $ bazında çok yüksek değil. Aşağı ve yukarıya doğru ani hareketlerin olmasını buradaki ky iyi değerlendiremiyor. Belli başlı insanların veya kurumların yaptığını, kağıdın sahibi olduğunu sanıyorlar. Aslında yabancı kurum olsun yerli paralılar olsun kumar kağıtları olduğunu,çok hızlı hareket ettiğini biliyor. Sonuçta brokerler genç olduğundan ve para ceplerinden çıkmadığından ani hareket edebiliyorlar. Endeks kötü olduğunda sporların ters hareket etmesi bu yüzden. Brüt takas ve açığa satış yasaklanınca işlem hacmi on kat düştü. Ama yükseliş trendi gerçeği,borçların azalması ve haziranda Avrupa şampiyonasında müthiş yerli futbolcu değerlenmesi olacağını düşünüyorum Önümüzdeki senelerde Türk futbolu dünyada daha ilgi çekici ve para kazandıracağını öngörüyorum. Alınan önlemler sayesinde ve Ali Koç gibi ayağı yere basan başkanlar sayesinde oldukça karlı şirketler olacaklardır. Başkanların har vurup harman savurduğu dönemler bitmiştir. Kanımca spor hisseleri bankalar gibi ,ereğli ,tüpraş gibi endeksin ağır kağıtları olacak.
Başka sektörden örnek vermek gerekirse yıllar önce Türkiyede yılda sadece 3-4 film çevriliyordu. Yeşilcam dibe vurmuştu. İnsanlar sinemaya gitmiyordu. Şimdi dizi sektörü Abd’den sonra geliyor[emoji4]Türk dizileri 100 ülkeden fazla ülkede seyrediliyor
http://www.sporx.com/galatasarayin-2...SXHBQ834447SXQ
olası bir gençlerbirliği galibiyetinde pazartesi 4.50 yi göreceğini düşünüyorum malum rusya ile de anlaştık endeks te yeşil yakar kanımca siz ne diyorsunuz
Selamlar sevgili kardeşim. Bilinçli bir borsacı olduğun belli, ne yaptığını bilenlerdensin. Sportif hisselerle içli dışlı olan senin gibilerin haricinde bu sektörü hiç tanımayan ve ne yaptığının bilincinde olmayan büyük bir kitle de var burada. İşte bu kitle bir an önce bilgi sahibi olup bilinçli borsacılar kategorisine geçiş yapmalıdır, aksi taktirde çok büyük bir risk altında olurlar.
Borsaya kote olan 4 sportif a.ş.lerin mali tablolarını biliyoruz çünkü bunlar periyodik olarak KAP'ta açıklanıyor. Bu sportiflerle ilgili en önemli gerçek şudur: Bunların hepsi de sermayelerini yıllar önce tümüyle kaybettikleri gibi ciddi oranlarda da eksi özkaynaklara geçmiştir. Kâr elde etmedikleri gibi bağlı oldukları ana hissedarları (dernekleri) sürekli ve düzenli olarak fonlarlar. Özetle "spekülatif" şirketlerdir. İşte sizin hisselerin aldığınız GSRAY TSPOR FENER BJKAS bu tür bir şirkettir. Bu hisselere yabancı olanlar bu gerçeği göz önünde bulundurmak zorundadır.
Sportif hisselere yatırım yapmak demek spekülatif türden bir yatırım yapmaktır yani "yüksek risk" taşır. Aslında bu hisseleri satın almak yatırım yapmak demek olmuyor çünkü bir yatırım yapılırken ya temettü getirisi ya da yatırım yaptığınız ürünün bünyesinde yer alan varlıkların değer kazanması hedeflenir. Sportiflerin elindeki varlıkların parasal değeri maalesef yükümlülüklerinden daha düşük olduğu için net bağlamda bu "net varlıklar kalemi" negatiftir yani özkaynaklar hepsinde de eksidir.
İşte bu nedenle; yüksek risk alarak sportif hisselerde alım yapacak olanlar 2 ayrı faktörü her zaman göz önünde bulundurmak zorundadır. Bunlar sırasıyla: a) alım seviyesi, b) bedelli sermaye artırımı riski bulunup bulunmadığıdır.
Vay, iyilik meleğimiz gelmiş! Genelde yalan söyler, ama ara sıra doğru söylediği de görülmüştür. TH'ye tam olarak inanmayın, ama TH'siz de kalmayın derim.
RNE-L01 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Alım seviyesi 1 numaralı faktördür. Çünkü cazip bir seviyeden alım yapılmadığı taktirde sportif hisse alımları tam bir kumara dönüşür. Alım yaparken her zaman uzun vade bazlı ortalama fiyat seviyesi ile en dip seviye arasındaki bandın "alt %50" bölümünden alım yapılması tercih edilmelidir. Bir örnek ile açıklayayım: Diyelim bir sportif hissenin uzun vade yani 200 işlem günlük ağırlıklı ortalaması 3 tl olsun. Hissenin son 1 yıllık dibi ise 1 tl olsun. Alt bant 3 eksi 1 eşittir 2 tl oluyor. Bu bandın "alt %50" bölümü o zaman; en dip seviye olan 1 tl artı 2 tl nin yarısı olan 1 tl eşittir 2 tl arasında kalan 1 tl ile 2 tl arasındaki bölüm oluyor. Demek ki alım seviyesi bu 1 ila 2 t arasındaki bölüm. İdeal alım seviyesi ise 1 ila 1.5 tl aralığıdır. Bu aralığıniçinden yapılacak bir alım harika bir getiri potansiyeli sunacaktır.
TH, gsray sermaye azaltımı yapıp, tüm zararı silip, eş zamanlı sermaye artırımı yapabilir diye düşünüyorum ve büyük bir bedelli riski olduğu konusunda sizinle hem fikirim.
RNE-L01 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
2 nolu en önemli faktör; alacağınız sportif hissedeki yakın veya orta vadede bir bedelli riskinin olup olmadığıdır. Sportiflerin tümü; kâr elde etmeyen şirketlerdir. 1 vety 2 çeyrek kâr elde etseler bile sonraki çeyreklerde yazılan zararlar bu kârları siler süpürür ve net bazda şirket zararlı çıkar, bilançolar kırmızıya döner. İşte bu yüzden; sportif a.ş.ler sürekli olarak ve de düzenli aralıklarla nakit enjeksiyonuna ihtiyaç duyarlar. Nakit enjeksiyonu için diğer bir neden ise; sportiflerin ana hissedar olan dernekleri sürekli olarak fonlamasıdır. SPK'ya aykırı olan bu fonlama alışkanlığı maalesef aleni bir şekilde sürüp gidiyor. Sportiflerin yönetimi bu gerçeği inkar etmiyorlar tam tersine kabul edip genel kurullarda izah ve ilan ediyorlar, bu fonlamalara muhtaç olduklarını söyleyip duruyorlar. Mesela derneğin bünyesinde olan voleybol ve basketbol şubeleri ile diğer alt/amatör şubeler bu şekilde fonlanır. İşte bu 2 neden yüzün den sportifler düzenli aralıklarla nakit enjeksiyonuna muhtaçtırlar.
Sportif aş.lere nakit enjeksiyonu tek 1 ana yol ile olur ve o da sermaye artışıdır. Sermaye artışının ise genelde 3 ayrı yolu vardır: bedelsiz, bedelli, tahsisli. Bedelsiz yolu sportifler için kapalıdır çünkü sermayeler yıllar önce yitirilmiş, özkaynaklar eksiye geçmiştir. Geriye o zaman 2 yol kalıyor: bedelli veya tahsisli. Tahsisli yolu pek tercih edilmez çünkü ana hissedar da dahil tüm mevcut hisseler sulandırılır. Eğer SPK zorunlu kılma ise tahsisli cihetine gidilmez. O zaman geriye tek bir opsiyon kalıyor: bedelli sermaye artışı.