Paylaþým için teþekkürler
Printable View
bist30, bist100'den yüksek yine. belki de ufak ufak artýk büyük hisselere kayýyordur ilgi. Umarým hsyf'ler böyle bir durumda hýzlý manevra yapabilirler.
IPB 'de 13 nisan'da yüklü bir çýkýþ olmuþ, pay adedi % 25 düþmüþ ?
Her þeyi olduðu gibi google SEO'sunu, aramalarda öne çýkma algoritmasýný bile hack'lemiþ neredeyse bizimkiler. Orasý da leþ olmuþ.
Faiz kararý saat kaçta yazýyorum. Cevabý yazan yok onun yerine, benim soruma ayný soru ile baþlýk açan milliyet hürriyet vs. týk tuzaklarý.
Þu haber sitelerini bir cezalandýrýp çýkarsa listelemeden google, ne güzel olurdu.
Sabit býrakmýþ. Sembolik de olsa 25 baz puan artýrmasý, piyasaya gerekirse artýrma gücüm var mesajý olurdu. Enflasyon da; enflasyonun beklentisi de çok çok uzakta geçen aydan. TL reel getiri yine sýfýra çok yakýn. Tasarruf sahibine reel faiz vermeden dolarizasyon durmaz. Veri güvenilirliði de hiç olmadýðý kadar az toplumda. Enflasyonun, açýklanan civarýnda olduðuna piyasa inansa, bu oranlar yeter aslýnda.
Eski performanslarýný gölgede býraktý maalesef uzun süredir. Bekliyoruz sabýrla bakalým.
SNE-LX1 cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
15 Nisan Perþembe günü, kesin olmayan getiri oranýmýz:
NNF -0,29%
Bist100 -0,10%
Tefas mobilin, ios 13 altý ýphone'larla savaþý devam ediyor.
Tüm bankalar ios 10'u bile desteklerken, hiçbir numarasý olmayan basit bir uygulama ila ios 13 istiyorum diyor.
App store'a yazýlmýþ o kadar da, kullanamýyoruz düzeltin þunu diye.
Umurlarýnda deðil hala.
Mac +0,740%
Bugün bir makale vardý, gerçek hedef enflasyon deðil diye. Ýnsanýn aklýna da yatýyor. Ýyi hamleler yapan mb baþkaný alýnca, kurun bir günde hareketine sebebiyet vereceððne raðmen.
Bugün açýklanan iyimser havaya da bakýnca.
Sanki hedef fiyat istikrarý deðil de büyüme ve cari açýðý azaltmak gibi.
SNE-LX1 cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
https://www.tefas.gov.tr/FonAnaliz.aspx?FonKod=IPB
IPB bugunku dagilim
%9 fon katilma belgesi , %37 ters repo , %53 turev
Ilk kez boyle bir dagilim gordugum icin ilginc geldi, paylasayim dedim. Dun %38 hisse var idi.
Ýstanbul portföy kendi serbest fonlarýna yatýrým yapacak fon sepeti fonu kuracaðýný beyan etmiþti. Acaba ýpb bu tür bir fona mý dönüþecek.
OPI'de %100 hisse görünüyor bugün, ben de ilk defa %100 hisse görüyorum...
https://www.tefas.gov.tr/FonAnaliz.aspx?FonKod=OPI
Kripto marketlere, elektronik para sistemleri ( papara vs. ) ile para gönderimi yasaklanmýþ. Ben defalarca yazdým, buraya da yazayým. Genç arkadaþlar gerçekten bilmiyor ve tahayyül edemiyorlar ama olacka olan þunlardýr kademe kademe.
1. devlet bilgileri isteyecek ( oldu )
2. para akýþý sadece banka kanalý ile olacak hale getirilecek ( oldu )
3. son derece yüksek vergi gelecek , öyle kambiyo vergisi, deðer artýþ kazancý vergisi vs. deðil , kuvvetle muhtemel gelir vergisi
4. hazine kripto marketlerin tümüne vergiyi kaynagýnda kesip bana yollayýn diyecek ( mutlaka ona kolay gelen yolu sececek, asla kompleks yola gitmeyecek )
5. yabancý kurumlar elbette bunu yapmayacak haklý olarak.
6. bunlarýn eriþimine engel gelecek, millet önce vpn vs ile girmeye çalýþacak
7. yabancýlar vpn güvenlik açýgý yarattýðý için tc vatandaþlarýndan vazgececek hesap açmayacak.
8. hazine tüm yabancýlarý eriþime kapatýp, tüm türkleri 10-15 coin bulunduran, fahiþ komisyon ucretli leþ gibi yerli kripto marketlere mahkum edecek
Bu aþamalarýn her birinde herkes, ''yok artýk o kadarýný yapamaz, yok mümkün deðil '' diyecek.
5 yýllýk geçmiþe dönük vergi soruþturmasý olacak.
Birebir ayný süreci yaþayan finans dünyasý için dünyada foreksi tek yasaklayan ülkenin ( sadece yerli serbest, leþ gibi kaldýraçlarla)
kim olduðuna bakýlabilir
baþka sektörlerden paypal, booking, uber gibi sayýsýz örnek var.
Ben 20 yýldýr söylüyorum hiç þaþmadý. Herhangi bir finansal alanda ''yav devlet þuna bir el atsýn '' diyen eninde sonunda öyle bir zarara ugramýþtýr ki dudaðý uçuklar.
Edit: kripto coinlerde yogun þekilde trade eden biri olarak yazýyorum.
Bu arada bu süreçlerin her aþamasýnda ''kripto yuvalarý yýkýyor, terörü finanse ediyor'' vs. gibi haberler çýkacak bolca mutlaka.
Üstad kripto piyasasý doðrudan banka baðlantýsý olmadan da çalýþtýðý için (aslýnda tam olarak bunun için geliþtirmiþti) biraz ayrýlýyor forex tarafýndan.
Yani bu saydýklarýnýz devletimizce yapýlmaz demiyorum ama yapýlýrSA, yerel dar piyasalarda premiumlu alým satýmdan çok döviz yasaklarý sýrasýndaki kapalýçarþý piyasasý veya yurtdýþýna kripto alým satým turizmi gibi yollarla aþýlýr muhtemelen. Yeni sektörler yaratýyor hükümetimiz fena mý [emoji846]
Bir de Btc fiyatýnda Kore’deki kimchi premium’a benzer kebab premium göreceðiz sanki.
Tapatalk kullanarak iPhone aracýlýðýyla gönderildi
Merhaba hocam,
Desantralizasyon kaðýt üzerinde anlamlý ancak, kripto parasýný harcayamayan biri, bunu itibari yani fiat paraya çevirmek zorunda. Bunu yaptýktan sonra, bankacýlýk sistemi üzerinden göndermek dýþýnda bir alternatif yok. Bu sayede de sistemde görülecek zaten.
Mutlaka yan yollar bulunabilecektir, ama çoðu meþakkatli ve epey detaylý. Can sýkýcý.
Ben her devletin egemenlik hakký olarak vergi talep etmesini anlýyorum ve kabul ediyorum, bundan doðal bir þey olamaz. Ancak þu yasaklamalar yerine sürekli biraz daha '' dur bakalým ne oluyor burada '' deseler. Ama yok, yasakla gitsin.
Doðru, çoðunluk ve belirli bakiye altýndaki vatandaþlar için meþakatli çözümler.
Kambiyo vergisi gibi basit bir þekilde çözülebilecek bir sorunu, karmakarýþýk bir hale getirdiler. Biraz ortaya karýþýk bir yönetmelik olmuþ, sýký bir edit gelir diye tahmin ediyorum.
Yaþayýp göreceðiz.
Tapatalk kullanarak iPhone aracýlýðýyla gönderildi
Bu arada tabii çok konu dýþý oldu. Genelde dikkat ederim ama sýrf bu topiðe yazdýðým için yazmýþtým.
Herkesten özür dilerim.
Kripto paralarýn hikayesi bu deðil miydi? Takip edilemiyor, izlenemiyor, falan filan. Kripta paranýn dijital paradan farký kalmýyor bu durumda. Ben benzer hareketleri geliþmiþ ülke merkez bankalarýndan da bekliyorum, bir þekilde bu piyasa regüle edilecek, ilk çýktýðý, saf haliyle devletlerin iþine çomak sokan bir yapýsý vardý, o yüzden bir þekilde her iki taraf da ortada bir yerde buluþacak gibi düþünüyorum, o zaman da kriptto paralar gerçek deðerini bulacak. Çoðu yatýrýmcýnýn da aðlaþacaðýný, sermayesini kaybedeceðini düþünüyorum.
Ben de konu dýþý yazmýþ bulundum, ama bugünlerde çok da hareketli deðiliz sanki. Bahar yorgunluðu var piyasalarda. Ýdare edin.
hocam 19 binde alan bitcoin ve 0.12 de alan doge coinu bozalimmi yoksa bekleyelim?! 3 ay once dedim kripto fonu acin acmadilar. bana ne?!:)
dedigim gibi eski arkadaslar altini biliyorlar sadece ama malesef gercek baska sey. siz coinlarin gelistirmesin ve korona olayi ve trumpin isten cikarmasinin bir anda olmasini tesadufmu biliyorsunuz?!
vestel gidip coin alacak ben uzaktan bakacagimmi?!
Kavgayý boþ verin.
Hangi fonlarý alalým?
TCD felandan hayýr yok.
Yabancý emtia fonlarý nasýl olur?
Yabancý nakit akýþý lazým borsa için.
Sanayi banka hisse deðiþimi yapýp hafiften çýktýlar yine.
Borsayý boþ verin.
Bizim mb kararý bu kadar etkili miymiþ, þaþýrdým:
Merkez’in ödeme yasaðý Bitcoin’in deðerini düþürdü
https://www.sozcu.com.tr/2021/ekonom...surdu-6377468/
Selamlar,
Daha önce de paylaþtýðým gibi kýsa vadede (6 aya kadar) düþüþ trendine girdiðimizi düþünüyorum. 200 günlük ortalama olan 1310'larýn üstünde kaldýkça uzun vadede halen yükseliþ trendindeyiz. Fonlara bir kaç aylýk getirilerle bakanlar için üzülecekleri bir yaz dönemi olacak gibi görünüyor.
22 günlük ortalama civarlarýndayýz 2 haftadýr. Burayý da kýracak bir haber gelmiyor, tam tersi riskler artýyor. Yukarý ataklarda da 1470'ler kýrýlmadýkça 1350-1450 aralýðýnda dalgalanarak düþüþe devam ederiz gibi geliyor. Yýlbaþýndan beri tek iyi gördüðüm þey aðýrlýklý ortalamalarýn güzelce yükselmesi. Hatýrlayacaksýnýz 200 günlük ortalama 1200'ler civarýndaydý, þu anda 1310'larda. Bu gelecek adýna umut veriyor, tekrar daha altlarý görmeyiz diye umuyorum.
Kendi adýma 1300'lere sarktýkça hisse fonu alýmý yapmaya çalýþacaðým. Ben biraz erken ayrýldým HSYF'lerden, son ciddi düþüþteki alýmlarla portföyün ancak yüzde 10-12'si hisse fonlarýnda. Son iki ayda da IBB'yi azaltýp YP ve altýn aðýrlýklý fonlara yöneldim.
https://www.linkpicture.com/q/bist100.png
Ereðli haricinde borsa týrt. Merkez bankasý baþkaný görevden alýndýðýndan beri hacimsiz ve keyifsiz bir borsa oluyor. Borsa yükselse bile çoðu hisse bu yükseliþe ayak uyduramýyor o nedenle fonlar bu dönemde endeksin gerisinde kalýyor.
Bizim basindan ayri olarak bu durum yahoo finance da haber olmus. Yerli gazete haberin icerigini oradan almis olabilir.
Portfoyunuzun buyuk cogunlugu IBB de mi yer aliyor ? Memnun musunuz ? Eskiden IBB ye guvendim 85 gune yakin tasidim. Aldigim riske degmedi.