Sonuçta nüfus anlamında dünyanın %1'i, kripto marketlerde de yaklaşık %7-8 hacim bizim ülkemizden gidiyor.
Yabancılar ''ah Türkiye yasakladı '' diye satmaz tabii ; çünkü herhangi bir anlamda Türkiye için umudu olan bir yabancıyı ben son 6-7 yıldır görmedim ama, panikleyen bizim yatırımcının satışı global fiyatlarda çok çok cüzi de olsa etki etmiştir.
Ama ''bitcoini bu düşürdü'' diye haber yapmak biraz abes olmuş.
Aklı başında bu toprağın hiç bir çocuğu yasak haberlerine şaşırmaz zaten normalde. paypal, foreks piyasalar, uber, wikipedia, booking ve daha binlercesi.
Ve tabii ne yasaklansa, yasaklanan şeyle ilgilenmeyen geri kalan kısım '' iyi oldu'' der.
Yarın neye '' yassah edeh bunu yav'' deseler 2 saat sonra hayat devam eder.
Bizim için sıradan, dünya için daha da sıradan bir gün.
Zaten 'kripto yuvaları yıktı', terör örgütleri finansmanı haberleri, Ahmet Özal'ın

'babamı bitcoin öldürdü' demeçleri falan yakında piyasaya salarlar
Sonra da indirirler balyozu.
Devletin arge teknolojileri başkanı blogchain diye bir şeyden bahsediyor sürekli twitlerinde, blockchain'İn nasıl yazıldığını dahi bilmiyor.
Ama hep söylüyorum sorun asla yönetenlerde değil finansal piyasalarda yaşadığı her sorundan sonra devlet şuna bir el atsana diyen toplumda. Bu huydan vazgeçmediğimiz sürece iki yakamız bir araya gelmeyecek.
Bu ülkenin tek şansı bürokrasinin yavaş çalışması. Onlar karar alana kadar güzel şeyler olur hep.
Yer İmleri