mayıs ayında yeni rekor gelecek otomotivde bizim doaş gemi bulabildiyse süper olur...yukarıdaki arkadasın dedigine katılıyorum...6 aylık bilanço süper gelecek bence...ama sonrasını bilmem çünkü kurun oynama ihtimali çok yüksek...
Printable View
mayıs ayında yeni rekor gelecek otomotivde bizim doaş gemi bulabildiyse süper olur...yukarıdaki arkadasın dedigine katılıyorum...6 aylık bilanço süper gelecek bence...ama sonrasını bilmem çünkü kurun oynama ihtimali çok yüksek...
Yolu uzun... şahlanacağı günler uzak değil...
Hocam zaten üç aydır anlam veremediğimiz bir baskı vardı... Aslında baskının anlamı belliydi ama neyse orayı fazla kurcalamayalım...
şirketin mali tabloları son derece olumlu... düşmesini gerektirecek bir durum zaten yoktu... sabır testinin en sert yapıldığı hisselerden biri doas... bunu bilmeyenler zarar ile çıkmak zorunda kaldı maalesef...
Yaz dönemine girdik sayılır... otomotiv sektörü hisseleri hızlı bir şekilde diğer hisselerden ayrışacaktır... Benim doas'tan yana endişem yok... Sabırlı ve sakin kalmak lazım...
Bugün canlı olarak hisse hareketlerini inceleyim dedim.Adamlar bildiğin trikocu.İki ters bir düz haroşa bildiğin örüyorlar😀At şu yumağı yukarı artık
Haberde diyor ki : 2014 yılı başına kadar araç iç piyasaya yok diyor. Bloomberg tv
Otomobil uçar gider diyelim
https://youtu.be/cBMOl7Rssx4
Redmi Note 8 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Önceki bilançolarda genellikle 4 milyar civarı olan stok son bilançoda 7 milyara çıkmış bu durum nasıl etkiler stok neleri kapsıyor acaba selamlar
Bu yükselişler daha başlangıç bence... hedef yıl sonu...
Bu arada sadece fiyat konuşuyoruz...Sizce bu sene yine önümüzdeki seneye mahsup temettü avansı verilir mi yine? Yoksa piyasa koşulları nedeniyle seneye mi ötelenir?
Üç gün tatil... endekste negatif yönde agresif hareketler izliyoruz... no panik...
Geçen sene mayıs ayında 850 liraya yaptırdığım zorunlu trafik sigortasını bu sene 3700 liraya yaptırdım...
% 450 fiyat artışı olmuş... şoktayım...
Ben yeni yaptirdim trafik sigortamı 5 gün oldu. geçen sene 1250 TL idi bu sene 2850 TL .( Zürih sigorta- sigortam net üzerinden yaptırdım)benim anlamadığım trafik sigortasini siz geçen sene 850 TL ben ise mayis ayında 1250 TL ye yaptırmışım. Kim kimi tutarsa gibi olmuş.
Kasko ise : geçen sene 1270 TL bu sene 3450 tl
Sadece İmm: 750 bin TL yaptım.hepsi mevcut.
Ayrıca geçen sene aracım kaza sonucu çizildi, kaskodan yaptırdım 8000 TL masraf yazmışlardı.
Ben anlamadım bana kıyak mi geçmisler.
Doas ta karlar 3-4 senede nasıl 30 katına geldi,araba başına karlar %5 ten %100 e çıktı, ötv de öyle olunca karlar patladı, vatandaş bir araba kendine,1 araba doas a,1 araba da devlet babaya almış oluyor böyle bir durumda herkes halinden memnun görünüyor, bu gidişle ileride otomotivde büyük sıkıntılar çıkacak, gençler araba sahibi olamayacak,ev bu fiyatlarla alabilmeleri zaten imkansız, ikeriki senelerde neler olucak göreceğiz. Ytd...
İleride araba arzı fazla olduğu için fiyatlar düşecek . Ama şuan en yakın 2025 yılına kadar bu gözükmemekte. Ülke ekonomisi sonuçta bir yere kadar.
Araba sahibi değil , iş sahibi olup borcunu ödeyebilmek önemli. Araba şuan için sadece yatırım aracı .
Araba piyasasının kötü olduğu zamanlarda bilirim . O zaman sinek avlardi otomobil satanlar.yuksek enflasyon döneminde araba biriktiriyor insanımız. Ev , Arsa almak kolay ama satmak zor. araba; nakite çabuk dönüşebilen, ihtiyacı karşılayan bir meta sonucta. piyasa gidişatindan ötürü ,araba satamamaktan iflas eden biri olarak yazdım.
Bu para politikasi ile
Hic bir seyin fiyati doviz bazinda bile dusmez ..
Arzla alakali durum yok araba bizde haric her yerde var bizde de var
Ama
Devlet cete olmus
Bayi cwte olmus
Galerifi cete olmus
Halki soymakla mesgul
SM-N935F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Borsa'nın tadı tuzu kalmadı :(
Doğuş un sitesinde 1 adet bile satılık 0 araç yok...hissesi yerlerde sürünüyor.. Çok yaman bir çelişki....
bi eğlencemiz borsa vardı o da bitkisel hayata girdi..Hoş kazandığımızdan değil alışkanlık olmuş artık.Ekonomi canlansın diye paraları veriyoruz hep:kahkah:
Çelişki değil . Hisseyi alan olmaz ise fiyat aşağı düşer. Aynı piyasa gibi işte , arz talep meselesi. Borsa oyunu sever.borsada güven bittiğinde toplama zamanı, lakin güven piyasadan giderse kaçma zamanı.
Siyasi seçim bundan sonra borsanın ve ekonominin yönünü belirler.
Maliye bakanı Nebati bey ne gibi aksiyon geliştirecek ?
Enflasyonun düşeceğine inanmadığım gibi borsanın da pek düşeceğine inanmıyorum.enflasyonist dönemlerde borsa yükselir.
Yabancı gelemiyor çünkü döviz kurunda oynaklık yüksek Redmi Note 8 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
İllet şirket derken holdingi kastettim. Anlatamamışım. Doasın elinde yüzde 3 e yakın holding hissesi var.
Bursada mülküm varmış haberim yok. 5 yıllık yatırımcıyım bi de ben. Böyle sürprizleri seviyorum. Bakalım kaça gidecek bursa. 1 milyarlık hisse alsa sirket 10 tavan çeker dertler biter. Elleri değmişken holding hisselerini, gyo yu da satsınlar. Hatta doası almanlara versinler de illet holdingle bağımız kalmasın.
Yapıştır artık tavana zpek amca... gözümüz gönlümüz açılsın arada...
Hep düşürerek silkeleme olmaz... biraz da yükselt öyle silkele bizi :)
Bize bırakın para kazanmayı, kaybettiğiniz kadarına şükredin mesajı vermeye çalışıyorlar ama birtürlü anlamıyoruz.Taş yiyin diyorlar kısacası.
zarar diz boyu :wu:
biraz yukarı çekte, zararı azaltarak çıkalım spek amca :Sad:
çoluğun çocuğun rızkını yeme bu kadar, hayrını göremezsin, benden demesi...
Ulan kel şöyle 30-40 lira temettü ver de fazla gelen parayla alım yapalım.
Ah bi boynumu çevirebilsem demiş şair [emoji23][emoji23][emoji23][emoji23][emoji23][emoji23][emoji23][emoji23]Redmi Note 8 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bursa osmangazi'de bulunan 33.166,75 m2 arsasını satışa çıkaracağını ve Arca Grup Otomotiv İnşaat Sanayi ve Ticaret AŞ ile görüşmelere başlandığını kap'ta duyurdu...
Şirketin nakit ihtiyacı yok diye biliyorum... Bilmediğimiz bazı yatırımlar peşinde olabilir mi ...
Bu arsa satışından elde edeceği nakitin bir kısmını hisse geri alımında da kullanabilir mi acaba diye düşünüyorum...
Zira hisse çok ucuz kaldı...