Aklimizi alacak
Printable View
Aklimizi alacak
eğer bundan dolayı çıkıyorsa bütün borsa batsın.
kim ki terörist başına eyvallah çekiyor, çekmeye hazırlanıyorsa Allah'ın laneti hepsinin üzerine olsun. bugüne kadar siyasi konulara burada girmedim, girmem. ama şehidi, gaziyi, ailelerini yok saymak tabirimi mazur görün bu ülkenin namusunu yok saymak demek. barış marış hikaye.
Ulke tam bir acik hava timarhanesi....
Düşerken kavga ediyoruz da çıkarken de mi kavga edeceğiz;)
Boşverin moral bozmayın arkadaşlar.
dostum akemisyen değilim ama bu konulara yaklaşık 20 yıldır çok ilgiliyim. Ama temel analiz ve değerleme yönetemleri öyle bir derya deniz ki öğrenebildiklerim okyanusta damala gibi kalır. Akedemisyen değilim ama bir eksiklik olduğunu da düşünmüyorum zira tersi durumda tüm ekonomi proflarının ünide ömür çürütmek yerine havaide malubu yudumluyor olması gerekirdi. bu biraz ilgi alanı svemekle alakalı işin sonunda aldığım en büyük ders değerleme yöntemleri istatistiksel hesaplamalar arıma dan sarıma sına korlasyonlara yöntem karmaşıklaştıkça başarı düşüyor mesele basit ve etkili olan yöntemi tespit edebilmekte nakit bazlı İNA dan gelir bazlı inaya kuruluş değerinden tasfiye değerine tarihsel ve propektif piyasa çarpnalrından benchmark değerlemelere ileriye dönük anlizlere Jhon nefften grahama ordan buffeta o'neil pitorskiden benenish m score macig formulalara ezberden sayabileceğim 60 a yakın değelreme, yatırım, starteji dahisine büyüme kalite momentum değer startejelerine . yöntem ve tekniklerin küresel ve coğrafi piyasalrda back testlerine ...işin sonunda öğrendiğim iki şey londra piyaslarında hemen hemen hiçbir starateji başarılı olamaz./back testler bunu kanıtşıyor) her startaeji her ülkede aynı başarıyı yaklayamazdı endeni araştırdığımda yatırıcı profilinin değişkenliği akrşıma çıktı ve işin özünü kaçırdığımı anladım. işin özü jhon neff gibi hsse seçip ford alan var mıdır? yani yöntemin genel kabul görmeemsi öenmli teknik analiz genel kabul görmüi kendini gerçekleştiren kehanet gibi olamsının sebebi ona olan talep. talebi olmayan strateji aşarılı olamaz burda piyasa en çok neyi atlep ediyor dersen senin dikakatli ol dediğin piaysa çapanaşrı ve momentum stratejelerinş etrcih ediyor basit ve etkili olduğu kesin mesala kalite değer momentum büyüme 4 ü için en ideal senedi seçsen dahi getirisi en yüksek olamzken alue ve momentum ikisinin beraber olduğu startaejiler gei kalan btün startejileri 3-5 e katlıyor basit ve etkili olaması bakımndan backtestlerde ortaya çıkan tek gerçek şey value+momentum startejilerin başarıdır.
aklıma ne geliyor biliyor musun teknk analizde brileri destekten alma fıs-rsatı kollar birileri de destekten mal yedirme fırsatı bilmeme anlatabildim mi? :D inşallah öyle olmaz yani kötü gelecek diye yükselmiyordur umarım iyi gelecek bilonço diye yükseliyordur.yoksa tuprasın efsene karlar açıkladığı dönemde 3,5 sene önceki fiyatalra geri dönmesi hadisesini nasıl yorumlaycağız? piyasa pratikleri biraz faklı işliyor teorilerden farklı işliyor... bir şey istemiyorum 120 tl ye hisse başı kar düşük borçlanarak operasyonel başarısnı arttırması bena yeter :D DEĞELEMESİ GELDİĞİ yeRE GERİ DÖNMESİNE YETER