Şu anda açıklanan bilançoya göre nominal degerli hisse başına 0.42 kuruş oluşmuş mu oluşmamış mı bana onu söylermisin
PRA-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Şu anda açıklanan bilançoya göre nominal degerli hisse başına 0.42 kuruş oluşmuş mu oluşmamış mı bana onu söylermisin
Anlaşamıyoruz pekala şu soruma cevap verirmisin şirket 2018 yılı karının tamamını dagıtma kararı verirse 10 bin lotu olan bir kişi kaç TL temettü alır.
dun temettu ile ilgili arastirma yaptim sirket isterse karin tamamini veya yuzde bazinda kendi belirttigi oranda dagitabilir.tamami olursa stopaj vergi masrafi cikarir 0.42 olmazda 0.38 olur misalen. yada %40 ini dagitacagiz der ona gore bir sey cikar.ikinizde haklisiniz aslinda.kuruldan cikacak temettu miktari yada bedelsiz.yada hicbirsey. buyumek icin tamamini kullanacagiz da diyebilir .gecen sene oldugu gibi benim gonlumden karin %80 ini bedelsiz dagitmasi
ben zaten şu kadar dagıtacak demedim orada hesap yapılmış karın tamamı üzerinden hesabın yanlışlığına müdahil oldum.Ben şirket patronu olsam bende hepsini dağıtmam bedelsiz verebilir.yatırıma yönlendirilebilir.kaldıki hepsini dağıtacam dese bile halka açıklık oranı %38 bu 38 in içinde patronun malı var mı bilmiyoruz .paranın %62 si zaten kendi cebinde kalacak.
kim ne derse ilk 7 ye giren kar etme oraniyla ,hisse fiyati en azinda 2-3 katlamasi gerekirdi.bu durumun kafamda bir karsiligi yok.