Minik bey olumsuz bi haber olursa burdan yazarsan seviniriz.kap a düşmeden
Printable View
Minik bey olumsuz bi haber olursa burdan yazarsan seviniriz.kap a düşmeden
burası borsa her ihtimali görmek gerekir. insan duygularının esiri oluyor his mantığa hükmediyor. benim yapmak istediğim bu konuyu netleştirmek yarın. belki bu bahsettiğimiz ihtimal daha düşük lakin pay alım teklifi zorunluluğunun ek maliyet getirdiği de dyadsınamaz bir gerçek. 2016 yılında hisseanaliz.net 'de sasa nın satın alınmasıyla ilgili o dönemki dolar kuru faizler sabancıdan alım fiyatı ve pay alım teklifi ile birlikte erdemoğlu holdingin maliyetini hesaplayıp nokta atışı yapmıştık. burada da demirören grubunun maliyeti önem arzedecek. şirketin temel rasyolarına baktım fena değil lakin beni buraya çekn pay alım teklifi zorunluluğunun doğma ihtimali oldu sadece. kapta yer alan bilgi şu an için hesaplama yapma adına yetersiz.
Sn,minikyatirimci; öncelikle GK a katılımınız için teşekkür ederim. bahsettiğiniz ayrılma hakkı ile zorunlu hisse alım teklifinden sizce hangisi yatırımcılar için daha karlı olur?
Ayrıca katılacağınız GK da devir işlemleriyle alakalı olarak diğer grupla şirket arasında yada patronlar arasında gizli protokol yapılıp yapılmayacağını da öğrenebilir misiniz? (tabii ki protokol gizli olacağı için içerik açıklamalarını asla beklemeyiz ama en azından yapacaklarını bilmekte fayda olabilir:) )
zorunlu pay alım teklifinde farklı fiyat hesaplama yöntemleri var. farklı fiyatlar belirlenip en yükseği esas alınıyor. bunlardan biri de devralanın her bir pay için ödediğini açıkladığı miktar. dolayısıyla şimdiden bir hesaplama yapmak eldeki verilerle mümkün değil. o sebeple yarın satışa ilişkin genel kurulda sorularımızı sorarız net cevaplar alabilirsek duruma bakarız. herşey için çok erken. kaptaki açıklama oldukça sınırlı olduğu için bu verilerle yorum yapmak doğru sonuca götürmez.
DGZTE diğer doğan hisselerine göre, mevcut fiyatıyla en risksiz olanı, sanırım... Diğerleri %16-%5 aralığında düşerken, DGZTE ye 3.80 lerden bayağı talep geldi. Defter değerinin 4.50 civarı olması, 0.30 civarı temettünün yaklaşıyor olması ve diğer malum nedenlerle...
Düşüşlere karşı en defansifi DGZTE gibi duruyor.
Asla yatırım tavsiyesi değildir
Duyarlılığınız için teşekkürler.
Bence açıklama çok net, DGZTE deki DOHOL payı satılıyor, Gazete adları bilgi amaçlı gibi duruyor...Defter değeri+ gazetelerin marka değerleri+gayrimenkullerin yrni ekspertiz farkları, DGZTE nin devir fiyatını belirler, bence...
Mutsuz Zafer hisselerini neden sattı? Kanaatim, eğer satmasaydı, fiyatı öğrendi, bekledi, yüksek fiyattları biliyordu, tuttu, insider trading e girer, denmesin diye daha düşük fiyatlarla sattı ve ayrıldı,
En yüksek sattığı 4 Tl den aşağı bir fiyat Mutsuz Zafer i ipe çeker,
Diyelimki satış fiyatı 3.90 geldi... Bu sefer hepimiz ve SPK ne diycez, fiyatı öğrenmiş, 4 e falan da sattı... İnsedir trading var..
Bu nedenle DGZTE nin satış fiyatı asgari 4 TL olmalı, yani Mutsuz Zafer in sattığı enyüksek fiyat, bizim baz almamız gereken en düşük fiyat olmalı...
Haklı olup olmadığım yakında belli olur, 4 Tl üzeri Zafer i kurtarır, aşağısı yakar..
Asla yatırım tavsiyesi değildir
Hiç bişey olmaz vaktiyle de hurgaz dgzte birleşme haberinde 3. tavanda yada 4. de 400bine yakın lot satmıştı
Dediginiz gibi herşey mümkün. Ancak parantez içinde yazılanların bilgi amaclı olduğunu düşünüyorum ben. Mozaik iletişim.. (DSamart) Doruk TV (Cnn turk) DTV haber ( kanal d ) gibi hangi kanalın hangi şirkette olduğunu gösteriyor. Eğer sadece isim hakkı için 1.1 milyar usd ise çok iyi bir anlaşma olur. Sonuçta bu kanalların ve gazetelerin epey değerli gayrimenkulleri araçları stüdyoları aletleri vb var.
Dogan gazetedeki gayrimenkulü almadan nasıl yönetecekler hepsinin kurulu düzeni o binanin icinde. Çok az kaldı. Bugün yüksek oranda bir temettü kararı hisseyi fişekler. Sadece posta ve fanatık satışı olacaksa buradaki ayrılma hakkı için kaynağı dogan gazete sağlayacağı için eldeki nakiti bu yönde de kullanmak için temettü vermek istemeyebilirler.
Her durumda pd/dd 0.80 lerde olan bu hissede bu haberin ardindan bu fiyatların altı mümkün değil. Yıllardır uyutulan ve ucuz olan dgzte bu haberle sadece % 37 prim yaptı henüz. Ve daha defter değerinde bile değil.