Kapta aciklanmadan gerci size hicbir sey aciklamazlar.ama bu zafer mutlunun satisi konusuna belki pek zannetmesem de cvp verebilirler.
Kasadaki 106 milyon parayi ne yapacaklar onu sorun yeterli,)yaklasik 1tl para yapar yaklasik hisse basina da onu merak ediyorum ben![]()
Burada yer alan paylaşımlar asla yatırım tavsiyesi değildir.Bu spk mevzuatına gore suç teşkil eder.Kişisel goruslerimdir.
@borsavizyon
Bana iki türlüde uyar ama.komple.satilmasi harika olurdu. Posta fanatık satılsa bile önemli işlem olacağı için çağrı zorunluluğu olacak ama o zaman geriye dönük yok 30 gün yok 90 gün aort fiyat felan muhabbeti çıkar ki bu iyi.olmaz. kasasında 150 milyon varken sürünen hisse 500 milyon olsada yine aynı şekilde süründurulebilir.
iştirak hissesi veya duran varlık satışı 6362 sayılı spk kapsamında ayrılma hakkının doğmasına neden olur. pay alım teklifi zorunluluğu (zorunlu çağrı) ise yönetim kontrolünün el değiştirmesi durumunda doğar.
dohol de ayrılma hakkı doğacak.. zira malvarlığı devri var.. dgzte de ise EĞER şirket hisseleri devredilirse demirören grubu pay alım teklifinde bulunmak zorunda kalacak. fiyatın tespitini anlatırım mesele netleşsin. EĞER fanatik ve posta ayrı olarak devredilecekse o zaman dgzte de ayrılma hakkı doğar..
kısaca pay alım teklifi zorunluluğu (eski adıyla zorunlu çağrı) ve ayrılma hakkı farklı hukuki düzenlemeler. fiyat hesapları, doğma koşulları farklı..
yazdıklarım asla yatırım tavsiyesi değildir,lütfen forumun ğirişindeki yazıyı okumadan foruma ğirmeyin.232/643
zorunlu çağrıda bulunacak kişi alıcıdır yani demirören grubu..
dohol de çağrı olmayacak.. orada ayrılma hakkı doğacak bu kesin (şirket yani dohol ayrılma hakkı bedelini ödeyecek)..
benim bahsettiğim ihtimaller dgzte için geçerli..
kaptaki haberde özellikle posta ve fanatik ismi ayrıca parantez içinde zikredildiği için acaba, dohol; dgzte'deki payları satmayuıp sadece bu varlıkların isim haklarını mı devredecek diye düşündüm. yoksa ilk okuduğumda dgzte paylarının devredileceği anlaşılıyor. işte yarın genel kurulda netleştirmek istediğim kısım tam da burası olacak. zira ayrılma hakkı ile pay alım teklifi zorunluluğunun en temel farkı fiyatın hesaplanmasında kendini göstermektedir.
yine söyleyeyim yarın gelen olursa altunizadede olurum genel kurul için.
sn minik posta ve fantik parantez içinde ve tüm payları diye yazınca hiç aklıma gelmedi isim hakkını satacagı,hoş öyle olsada razıyım
yazdıklarım asla yatırım tavsiyesi değildir,lütfen forumun ğirişindeki yazıyı okumadan foruma ğirmeyin.232/643
Yer İmleri