7.61 7.46 en ufak rüzgarda garanti dagiliyor
Merril a1 aciga satistan dunyayi götürüyor hergun
Printable View
7.61 7.46 en ufak rüzgarda garanti dagiliyor
Merril a1 aciga satistan dunyayi götürüyor hergun
winter is coming...
bir şey soracağım.
gram altın vadeli aldık diyelim. 485'ten 100 kontrat
ve 495'ten verdik 1000 tl kar ettik.
ve 1000 tlden %10 kesinti kalan 900 tl kar.
hesap doğru değil mi?
şimdi soru şu.
aynı şekilde 100 kontrat 485 ten aldık ama zararına sattık diyelim. yani 475 tlye
şimdi bu durumda %10'luk kesinti nasıl oluyor?
kar etmedim yine de kesinti oluyormu?
Stopaj 15%
Kesinti olmuyor zararda. Hatta aynı kontrattan daha sonra kâr ederseniz stopajdan önceki zarar hesaplanarak stopajdan düşüyor.
Mesela 470'den tekrar kontrat açtınız 480den sattınız. 150 TL stopaj yerine önceki 500 tl zarar 1000 tl kârdan düşüyor. 500 TL kâr etmiş olduğunuz için totalde 75 TL stopaj kesiliyor.
geçen hafta çocuk ateşlendi akşam sancaktepe araştırma eğitim hastanesine götürdüm acile girmeden bir kalabalık jandarma otobüs falan vardı dedim herhalde kafile geldi karantina vs. içeri girdim araçla bir kuyruk var neredeyse dışarısı ana baba günü gibi sordum hayırdır covid testi olacaklar şüphelenenler işyerinin gönderdikleri vs. en az 200 kişi var hastane bahçesi dolu. araçtan inmeden doğru özel hastaneye devam ettim.
dünde bağlı bulunduğumuz mahallenin muhtarı sosyal medyadan paylaşmış sitem etmiş sancaktepe geneli covid %100 artmış cafelere bakıyorum hınca hınç dolu düğün salonları doğum günü partileri hatta hasta olupta söylemeyenler vs.
neyse hastaneden anlamıştım vakaların arttığını ayrıca ambulanslar bu aralar dahada arttı sesleri.
toryum bulduk
gaz bulduk
hisse uçtu
ekonomi iyi
ölenler önemli değil. ne de olsa 100 kişi bile olmuyor günlük yalanlarla devam Türkiye'm