Kendini cakkal esnafdan koruma icgudusu neden korkutuyor sizi anlamadim.
Syg,
Printable View
Yuruyus sonrasi acikinca yuruyus yaptigim bolgede bir kac tane bufe, esnaf lokantasi, salas cafe tarzi yer arastirdim.
Kaziklanmamak lazim.
Amelelerin gittikleri yerler tercihimdir.
Hem halkin nabzini tutarim hem de hesapli yasarim.
Syg,
bunlar gerçek bir faiz artışını çok zor yapar, çünkü tabanları bu beton işi ile meşgul. özellikle 2008 den beri beton vasıtası ile tl mevduatçıdan bunların tabanına yüzmilyarlarca dolar kaynak transferi oldu. bu gizli soygunu asla açıkça söylemezler ama geçen seneden itibaren tl mevduatçıya direk saldırmaya başladılar,artık mızrak çuvala sığmıyordu. bu soygun sürecek taa ki bunlar iktidardan düşüp sülalece ülkeyi terkedene kadar.eğer eved çıkarırlarsa tl mevduatı %5e kadar düşürecekler niyet budur. bu taban genelde parayı döviz ve altında tuttuğu için tl nin değer kaybetmesi işlerine gelir. yani win win durumu. ben şimdi dolara geçerek bu winwin tezgahına kafadan daldım.
Sn mehtapkarayol,
Bu iddianızın altını dolduracak yorumunuz nedir .. ?
Açıklayabilir misiniz.. ?
Bu lafı ilk kez 1994 yılının ilk aylarında duymuştum.. :Sad:
O zaman da altını doldurmadan sallamıştı gitmişti birisi.. :)
Altı boş laflardan tarihe not düşmez..
Olsa olsa.. Altı boş laflar, altındaki boşluğa düşer..
Buyrun.. Doldurun iddianızın altını..
Syg..
pembe gözlük istemezük, objektif olun.
Tulumbada kalmayan su ile mi..??!!!
https://m.youtube.com/watch?v=1P7mWtUqkEA
Betonda daha ne kadar kazanılacak ki ? Kiralar evin değerinin yanında yerlerde sürünüyor düşük faiz ancak evi olmayan dar gelirliyi konut sahibi yapar üst gelir grubu ise lüks konutlarını zaten aldı hatta ikinciyi üçüncüyü de aldı kiraların yerlerde süründüğü yüksek kira bedeli isteyenlerin aylarca kiracı bulmadığı bir ortamda faizi yüzde 5 yapsan ne yazar ?? yatırımcı girer mi bu topa artık ?? Bu durumu yatırımcı görmüyor mu ? Hem düşük faiz ortamı hem konuttaki arz fazlası insanları daha da korumacı yapıp ekonomiyi daha da durgunlaştırmaz mı?