Originally Posted by
Cautionary
Üzülüyorum...bu ülkenin aileden zengin olmayan, ama iyi eğitim almış, karakteri düzgün gençleri acınacak durumda...ben 40 ı devirdiğim için, kendi 20 li yaşlarımla kıyasladığımda üzüntü kaçınılmaz oluyor...okuyup, iyi eğitim almaktan, it gibi çalışıp bir yerlere gelmekten başka çaremiz yoktu...zaten ailede işçi babadan, çiftçöilikle uğraşan aanadan dürüstlük ve insanlık dışında bir şey görmemişsin, çalma-çırpma-çakal esnaf modu yoktu bizde...bir şekilde kurtardık sayılır kendimizi ve ailemizi.
ama şimdinin gençleri, çok iyi şirketlerde işe başlasa bile yeni mezun olarak eline 3-4 bin arası bir para geçecek...ve yıllık en fazla %10 maaş artışı ile hayat boyu sürünmeye devam edecek...eşi de çalışırsa 20 yıl para biriktirip bir ev bir araba sahibi olabilirler....zaten düğündü, ev düzmeydi, çocuktu derken 5. yıldan sonra para biriktirmeye başlabiliyor...bu paralarla da ancak 40 yaşından sonra ev-araba borcu biter....zaten iki çocuk varsa, kreş-okul parası derken başka da bir şey yapamaz.
yaş 50 ye dayanıp, senin yaptığın işi senin yarı fiyatına yapan gençler varken, her an tekmeyi yşyecem diye ödün patlar...köle gibi çalıştığın okul hayatı, köle gibi çalıştığın iş hayatı sonucunda, 50 li yaşlarda bile işten atılmamak için it gibi çalışırsın.
kriz diyorlar ya hani...beyaz yaka 4-5 yıldır krizde bu memleketten...son 5 yılda reel olarak alım gücü yarıya inmiş beyaz yaka krizin dibindedir...herkesin bildiği klasik kriz zaten daha ziyade patron-esnaf-düz işçi kesimini ilgilendirir daha çok.