Anket Sonuçlarını Gör: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım

Oylayan
344. Bu anket için oy kullanamazsınız
  • Balon 1 yıl içinde patlayacaktır, nakitte fırsat beklenmelidir

102 29.65%
  • dolar bu fiyatlarda iken, yatırım yapmak mantıklı

23 6.69%
  • faizler insin, şimdi almak mantıklı değil

21 6.10%
  • ömür boyu alacak param olmayacak

16 4.65%
  • Kira çarpanlarının uçtuğu ortamlarda ev almak doğru değildir, beklenmelidir.

130 37.79%
  • İstanbul gibi metropollerde gayrimenkül yatırımı her zaman karlı bir iş olacaktır.

52 15.12%
Sayfa 286/1014 İlkİlk ... 186236276284285286287288296336386786 ... SonSon
Arama sonucu : 8108 madde; 2,281 - 2,288 arası.

Konu: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım

1. Ny Manhattan da, aksam inerken taksi bulamazsiniz.

Hava kararmaya yuz tuttugu anda, tek basina taksilere el kaldiran hanimlarin, korkudan, sapir sapir titredigini gorursunuz.

Hele Brooklyn de Bronx da hic yasayamazsiniz.

Gidip goren bilir.

Kecioren'den cikti, simdi soruyor, siz hangi Turkiye'de yasiyorsunuz.

Ne diyelim.

Ahmetg Guest
     Alıntı Originally Posted by HISIM Yazıyı Oku
    Ny Manhattan da, aksam inerken taksi bulamazsiniz.

Hava kararmaya yuz tuttugu anda, tek basina taksilere el kaldiran hanimlarin, korkudan, sapir sapir titredigini gorursunuz.

Hele Brooklyn de Bronx da hic yasayamazsiniz.

Gidip goren bilir.

Kecioren'den cikti, simdi soruyor, siz hangi Turkiye'de yasiyorsunuz.

Ne diyelim.
    Egitimli insan degersiz gordugu yazilara yorum yapmaz

Ayrica herkesin Turkiyesi farkli. Herkes senin gibi zorluklar cekmis olmayabilir.

Turkiyede eger eve ortadiregin biraz uzerinde para giriyorsa krallar gibi yasarsin. Hemde ne kral Amerika kanada halt etmis..

Ama bunu goren bilir yasayan bilir. Zengin olmana hic gerek yok. Bu tur insanlarin 15 temmuz dan haberi bile yok. Cunku hayat kaliteleri cok yuksek.

Neyse bosver bunlari anlayacagini zannetmiyorum

3.  Alıntı Originally Posted by oguzvortex19 Yazıyı Oku
    1. Genç nüfüs fazlalığın nesi iyi dışarda çokça rakibim var demektir genç isszde çok yazık insanlara...

Diğerlerinin bana ne faydası var? ben zenginleştiğimi hissetmiyorum...
    Sıradan bir vatandaş olarak yılda 45-48K doğrudan + dolaylı vergi veriyorum.
    Bu ülkeye maliyetim yıllık 500tl ya var ya yok ben cari fazla vermesini beklerim;) [emoji848]
    Üzülüyorum...bu ülkenin aileden zengin olmayan, ama iyi eğitim almış, karakteri düzgün gençleri acınacak durumda...ben 40 ı devirdiğim için, kendi 20 li yaşlarımla kıyasladığımda üzüntü kaçınılmaz oluyor...okuyup, iyi eğitim almaktan, it gibi çalışıp bir yerlere gelmekten başka çaremiz yoktu...zaten ailede işçi babadan, çiftçöilikle uğraşan aanadan dürüstlük ve insanlık dışında bir şey görmemişsin, çalma-çırpma-çakal esnaf modu yoktu bizde...bir şekilde kurtardık sayılır kendimizi ve ailemizi.

ama şimdinin gençleri, çok iyi şirketlerde işe başlasa bile yeni mezun olarak eline 3-4 bin arası bir para geçecek...ve yıllık en fazla %10 maaş artışı ile hayat boyu sürünmeye devam edecek...eşi de çalışırsa 20 yıl para biriktirip bir ev bir araba sahibi olabilirler....zaten düğündü, ev düzmeydi, çocuktu derken 5. yıldan sonra para biriktirmeye başlabiliyor...bu paralarla da ancak 40 yaşından sonra ev-araba borcu biter....zaten iki çocuk varsa, kreş-okul parası derken başka da bir şey yapamaz.

yaş 50 ye dayanıp, senin yaptığın işi senin yarı fiyatına yapan gençler varken, her an tekmeyi yşyecem diye ödün patlar...köle gibi çalıştığın okul hayatı, köle gibi çalıştığın iş hayatı sonucunda, 50 li yaşlarda bile işten atılmamak için it gibi çalışırsın.

kriz diyorlar ya hani...beyaz yaka 4-5 yıldır krizde bu memleketten...son 5 yılda reel olarak alım gücü yarıya inmiş beyaz yaka krizin dibindedir...herkesin bildiği klasik kriz zaten daha ziyade patron-esnaf-düz işçi kesimini ilgilendirir daha çok.

4. hakettiğin parann yarısı devlkete gider...vergi kaçıracak bir durumun yok, imkanın olsa bile yapmazsın zaten...ben ve çevremdeki pek çok arkadaşım yapmıyor en azından.elin sümüklü kobi patronu 500 milyarlık arabaya biner, sen az yaksın diye 1,3 motor araba alırsın...bu memlekette okumuş insana değer verilmediğinden(eskiden bu kadar değildi), çocuklarınız çok iyi bir okul kazansın diye 100 binlerce lira masraf etmeyin...orta halli mahalle arası butik özel okullara gönderin en fazla, 10-15 binden fazla para vermeyin yıllık olarak(mhallede nispeten iyi bir devlet okulu varsa, tereddüt etmeden devlete verin).

eskiden şöyle derdik...çocuğuma bir ev bırakacağına, ev parasını harcayıp iyi bir eğitim aldırırm...şimdi tam tersi, yıllık 50 bin tl verip özel bir okula göndereceğine, 15 binlik okula gönder...500 binlik bir ev bırak....çocuğun hayata 3-0 önde başlasın..salak değilse zaten ayakları üzerinde durur.

5. Bu konuda ABD ve Kanada'da anlayis cok farkli.

Cocuk 16 yasina geldiginde, okusun okumasin aile basliyor dirdira.

Burasi benim evim diyor, bak benim ekmegimi peynirimi yiyorsun diyor.

Nihayet, cocuk henuz hayati anlamadan basiyor kicina tekmeyi atiyor evden.

O cocuk oyle bir hayat mucadelesine giriyor ki, young offenders jail is full.( cogu suc isliyor)

Suctan uzak duran bir sekilde araba yikayarak basliyor para kazanmaya.

Sonucta is, bunlar gibi sokakta yetisen cocuklarla, bizimkiler gibi saksida buyuyen cocuklar farkina gidiyor.

Onlar daha sert, daha inatci ve daha guclu oluyorlar.

Bizdeki, is yok baba, torpil yok anne vs, bildiginiz gibi.

Peki biz cocuklari daha hayati anlayamadan sokagami atalim.

Hayir asla, ama zorluklarla kendi basina bas etmesini ogretmek gerekiyor.

Prof.Deniz GOKCE, Ankara'da okurken, nasil dolmus soforlugu yaptigini anlatir ozel sohbetlerinde.

Ozetle hayat mucadeledir, cocuklari mucadeleye hazirlamak cok onemli.

6.  Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    Üzülüyorum...bu ülkenin aileden zengin olmayan, ama iyi eğitim almış, karakteri düzgün gençleri acınacak durumda...ben 40 ı devirdiğim için, kendi 20 li yaşlarımla kıyasladığımda üzüntü kaçınılmaz oluyor...okuyup, iyi eğitim almaktan, it gibi çalışıp bir yerlere gelmekten başka çaremiz yoktu...zaten ailede işçi babadan, çiftçöilikle uğraşan aanadan dürüstlük ve insanlık dışında bir şey görmemişsin, çalma-çırpma-çakal esnaf modu yoktu bizde...bir şekilde kurtardık sayılır kendimizi ve ailemizi.

ama şimdinin gençleri, çok iyi şirketlerde işe başlasa bile yeni mezun olarak eline 3-4 bin arası bir para geçecek...ve yıllık en fazla %10 maaş artışı ile hayat boyu sürünmeye devam edecek...eşi de çalışırsa 20 yıl para biriktirip bir ev bir araba sahibi olabilirler....zaten düğündü, ev düzmeydi, çocuktu derken 5. yıldan sonra para biriktirmeye başlabiliyor...bu paralarla da ancak 40 yaşından sonra ev-araba borcu biter....zaten iki çocuk varsa, kreş-okul parası derken başka da bir şey yapamaz.

yaş 50 ye dayanıp, senin yaptığın işi senin yarı fiyatına yapan gençler varken, her an tekmeyi yşyecem diye ödün patlar...köle gibi çalıştığın okul hayatı, köle gibi çalıştığın iş hayatı sonucunda, 50 li yaşlarda bile işten atılmamak için it gibi çalışırsın.

kriz diyorlar ya hani...beyaz yaka 4-5 yıldır krizde bu memleketten...son 5 yılda reel olarak alım gücü yarıya inmiş beyaz yaka krizin dibindedir...herkesin bildiği klasik kriz zaten daha ziyade patron-esnaf-düz işçi kesimini ilgilendirir daha çok.
    +1

LG-D855 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

7.  Alıntı Originally Posted by HISIM Yazıyı Oku
    Bu konuda ABD ve Kanada'da anlayis cok farkli.

Cocuk 16 yasina geldiginde, okusun okumasin aile basliyor dirdira.

Burasi benim evim diyor, bak benim ekmegimi peynirimi yiyorsun diyor.

Nihayet, cocuk henuz hayati anlamadan basiyor kicina tekmeyi atiyor evden.

O cocuk oyle bir hayat mucadelesine giriyor ki, young offenders jail is full.( cogu suc isliyor)

Suctan uzak duran bir sekilde araba yikayarak basliyor para kazanmaya.

Sonucta is, bunlar gibi sokakta yetisen cocuklarla, bizimkiler gibi saksida buyuyen cocuklar farkina gidiyor.

Onlar daha sert, daha inatci ve daha guclu oluyorlar.

Bizdeki, is yok baba, torpil yok anne vs, bildiginiz gibi.

Peki biz cocuklari daha hayati anlayamadan sokagami atalim.

Hayir asla, ama zorluklarla kendi basina bas etmesini ogretmek gerekiyor.

Prof.Deniz GOKCE, Ankara'da okurken, nasil dolmus soforlugu yaptigini anlatir ozel sohbetlerinde.

Ozetle hayat mucadeledir, cocuklari mucadeleye hazirlamak cok onemli.
    Bence en doğrusu iki uç örnek değil..ortası ideal...yani ne kapitalizmin vahşi ortamına terkedelim, ne de el bebek gül bebek yetiştirelim.

goril yavrusunu dala atarmış, tutunan dirençli-mücadeleci olur anlamında hayatta kalır, zayıf çelimsiz tutnamaz ölür gider..böylece doğal seleksiyon olur..insan, goril değil...daha fazla değer verilemyi halediyor bence...ondan sonra çocukların yarısı babası kim belli değil, diğer yarısı da alkolik ya da uyuşturucu bağımlısı....aman kalsın, bana abd demeyin!!!

8. http://www.diken.com.tr/firar-eden-nisanyan-seksen-milyon-o-timarhaneden-kacma-hayaliyle-yasiyor/

Sayfa 286/1014 İlkİlk ... 186236276284285286287288296336386786 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •