https://i.hizliresim.com/kXJo4y.png
Printable View
TEOG un kaldırılmasını doğru bulmuyorum...
1- en mükemmel yeni bir sistem getirilse bile,beklentileri yöneltmek namına 2 sene sonra uygulanmalıydı.3 senedir çalışan talebeleri belirsizlik içinde bırakmak,son anda TEOG YOK demek çok yanlış...
2-1.200.000 öğrenciden sadece 20.000 nin girdiği(60 öğrenciden 1 tanesi seçiliyor) elit liseler için mutlaka bir MERKEZİ SINAV gereklidir...bunun lamı cimi yok...ANKARA FEN lisesine bir milyon başvuru olsa kimi seçeceksin....
3- not ortalaması vs. hikaye....denekler rastgele seçilmesine ragmen özel okulda sınıf ortalaması: 90
ama devlet okulunda: 76
4-TC nin en ücra yerindeki zeki çocuğu alıp ülkeye kazandırmanın yolu: ELEYİCİ BİR MERKEZİ SINAVDIR....
5- ÖYLE 70.000 birincinin çıktığı bir TEOG değil....(yoksa yaşa-devamsızlığa bakılıyor)..tek bir birincinin çıktığı(sorular eleyici ve merkezi sınav yerleştirmede %80 etkili...okul%20) sınav olmalı...
umarım TC parlak öğrencileri ülkeye kazandırmak için ELEYİCİ MERKEZİ BİR SINAV olur....
bu mantığı aynen ilgili yerlere ilettim....
Filmin yıllardır baş rol oyuncusu Teb usul usul long kapıyor ve apsd sürekli düşüyor. Bu filmi daha önce çok izledik. Sonunda neler olduğunuda çok gördük. Yarın enflasyon verisi için yukarı marj yaptılar. Resmen kendileri çalıp oynadı. Bu hafta aşağı yeni bir dalga bekliyorum.
http://www.hurriyet.com.tr/rus-basin...yecek-40597646
Rus basınından flaş iddia! 'Ruslar kodları vermeyecek'
Hürriyet Haber02.10.2017 - 19:12 | Son Güncelleme: 02.10.2017 - 19:16
Rus haber sitesi Gazeta.ru, Rusya'nın, Türkiye'nin, satın alacağı S-400 hava savunma sistemlerinin iç düzeneğine erişme hakkı verilmesi yönündeki talebini geri çevirdiğini iddia etti.
Rusya ve Türkiye arasında yapılan S-400 görüşmelerine yakın olduğu belirtilen bir kaynak Gazeta.ru'ya demecinde, "S-400 sistemlerine ait elektronik kodların hepsini ve iç düzeneği onlara (Türkiye'ye) vermeyeceğiz. Anlaşmaya göre, teknik onarım ve bakım işlemlerini sadece biz yapacağız. Onlarsa bu sistemlerin içini açmayacak" dedi.
Türkiye, Rusya'dan S-400 satın almak için ön ödeme yapmıştı.
Rus haber ajansı Sputnik'in aktardığına göre, ismi belirtilmeyen kaynak ayrıca, Türkiye'ye satılacak S-400 sistemleri için, bir cismin kimliğini yani hangi ülkeye ait olduğunu belirleyen radarın da Rusya tarafından kurulacağını söyledi.
''Kaynak şöyle devam etti: "Türklerin S-400 sisteminin iç mekanizmalarını görme talebini yerine getirmeyeceğiz. Zira sistemlerin içerisine, bir cismin düşmana mı yoksa sizin ülkenize mi ait olduğunu gösteren Rus yapımı bir radar sistemi kurulacak. Türkler, şifreleri ve kontrolü onlara vermemizi istedi. Fakat biz bunu reddettik''
Bilimde geri ve teknoloji üretemeyen bir ülke olmanın acıklı tablosu.
sabah vobu eksi yapanları üst üste koyacaksın.sonrası malum.hep aynı oyunlar.-20 yapan pzvng ne oldu da +77 kapattın.milleti ucuza sattırınca rahatlıyorsunuz dimi.aynısını geçen salı yaptılar.
kesinlikle eleyici olmak zorunda...eğer 70.000 birinci çıkıyorsa,pek çok eşit puan ortaya çıkıyor.önce okul notuna bakıyorlar...sonra yaşa-devamsızlığa......kişinin kaderi bir gün sonra doğmasına bakıyor...
70.000 birinci çıkıyorsa o zaman belirleyici sadece okul notu oluyor(birinciler için)..okul notları da nasıl olduğu belli.... puanlar hala eşitse bir gün bile önce doğmasına bakıyorlar...sonra bir gün bile olsa devamsızlığa....
ÜNİVERSİTE İMTİHANINDA her sene 600-700 LİSE BİRİNCİSİ AÇIKTA KALIR(bazen tercihleri tutmaz...bazende gerçekten kötü puan vardır)....yani elit liseler dışında,pek çok lisede -hele ortaokulda okul birinciliği bile kayda değer değil....
kısaca TC nin kabiliyetli öğrencileri ELEYİCİ bir sınavla seçilebilir.....okul başarı puanı asla %20 lik katkıyı geçmemeli....ama sınav 70.000 birinci üretiyorsa: okul başarısı(birinciler arasında) %100 etkili olur...buda sonuna kadar yanlıştır....
hayatta strest olmak zorunda...şu benzetmeyi çok severim....
strest ile başarı; yelkenli ile rüzgar gibidir...rüzgar olmazsa yelkenli hareket etmez....rüzgar çok olursa yelkenli batar....
başarı hatta mutluluk için kontrollu strest gereklidir....ama çok olursa durum kötü tabiki....
APS rakamları saklanıyor mu ?
2 gündür yayınlanmıyor
Sayın ABKA,(yer kaplaması diye alıntı yapmıyorum)
Hareket noktanız yani 17.000 birinci çıkması doğru olmakla birlikte çözümü eleyici sınavda bulmanızı katılmıyorum. Çok kısa vadeli düşündüğünüzü sanıyorum.
5 yıl sonra yürürlüğe girecek bir sistem planlamanızaman imkanı verilse herşey aynı kalsın bir sınav yapalım ekleyelim de kalanlar devam etsin mi dersiniz (neyi ölçtüğümüzü de bilmeden üstelik.) Belki de burası yeri değil. Ancak sınav sistemindeki değişiklikler nedeni ile yaptığınız eleştiri doğru ve yerinde bulduğumu bilmenizi isterim.
Sayın ABKA,
Dün İstanbuldaydım. Bir veli şunu diyor. Benim evime yayan 10dk sürecek IHL var. Ama kızım Teog'a girdi. Servisle 1 saat süren (tabi trafik yüzünden) başka IHL'yi kazandıi. Servis parasından geçtim diyor İstanbul trafiğinde bitap düşüyor diyor. Ve benim iki kızımda aynı okula gidiyor diyor. Haklı mı? Haklı. Çünkü üniversite sınavıyla karıştırılmamalı. Üniversite'ye gitmek mecburi değil ve kazanamazsan bir sonraki yıl tekrar sınava girersin. Ama teog'ta bu böyle değil.O yıl gitmek zorundasın.
Bu durum da hiç hoş değil. Muhakkak bir çözüm bulunmalı.
TEOG'unda artı eksisi var. Ben bu yüzden her gün 60 km yol gidiyorum.
Kimsenin haberi yok mu ?
Adamlar APS değerlerini karartmış diyorum
Ekranında gören yokmu, bi yaralı parmağa da işeyin be, bi hayrınız dokunsun
hay şansıma
trollerin birbirine yalakalık yaptığı ana denk geldik
zamanlamam çok kötü
Benim eğitim sistemi ile ilgili düşüncem ortaokul ve lisenin orta eğitim kurumu olarak birleştirilmesi ve öğrencileri yönlendirmenin ilkokuldan sonra yapılması,çünkü:
-Lisan öğrenimi,dünyanın her tarafındaki bilgiye ulaşmak için önemli,erken yaşta bu eğitimi almak da daha yüksek başarıyı sağlıyor.Ortaokulların birinci sınıfı yabancı kolejlerde olduğu gibi hazırlık sınıfı olmalı ve 1 yıl sadece ingilizce eğitimi verilmeli,bu 1 yıldan sonra fen liselerinde fen dersleri de ingilizce okutulmalı,diğer okullarda dersleri ingilizce verebilecek yeterli sayıda öğretmen olmadığından daha uzun vadede bu eğitim verilmesi planlanabilir 1 senesi hazırlık 8 senede yabancı dil iyi bir şekilde öğrenilebilir.
-Mesleki eğitim için de sadece lise eğitimi yeterli değil,mesleki eğitimin yeterli olabilmesi için de daha erken ilkokuldan sonra ortaokuldan itibaren başlanması gerekiyor.
-Üniversiteye giriş sınavlarının bilgiyi ölçen sınavlar olması şart,çünkü örneğin yeterli matematik,fizik kimya bilgisi temeli olmayan bir öğrencinin üniversite temel bilimler ya da mühendislik öğrenimi görmesi mümkün değil ama ilkokul sonrası yapılacak sınavlarda ölçülebilecek bilgi sınırlı olduğu için sadece matematik ve türkçe'nin yanında zeka testleri de sınavın bir parçası olabilir.1970'li yıllarda bir ara üniversite giriş sınavlarının bir bölümü de zeka testlerinden oluşuyordu.
-Sıralamada okul başarısını kullanmak doğru değil,çünkü bir çok okul kendisini başarılı göstermek için notları şişiriyor,bazı küçük yerleşim merkezlerinde de öğretmenler veli baskısı altında kalıyor,üniversite giriş sınavlarının ilk başlarında da okul başarı puanı diye bir şey yoktu,doğrusu da bu.Er meydanında herkes aynı soruları cevaplamalı ve buna göre başarı sıralaması olmalı.
-İlkokuldan sonra sadece fen liseleri,özel okullar ve en yüksek %5 dilime göre puanla öğrenci alan anadolu liseleri için sınav olmalı,diğer anadolu liseleri 1 günde isminin önüne anadolu lisesi konan düz liseler,onlar yine düz liseye döndürülmeli.
-Sınavlara girmeyenler ya da başarılı olmayanlar,bulunduğu ilçede ya da yoksa bulunduğu şehirde,düz lise,imam hatip lisesi,meslek lisesi hangisini tercih ediyorsa bir sayı sınırı olmadan kabul edilmeli(Eskiden de öyleydi)
Bir de örnek:Japonya'da öğrenciler nasıl ter döküyor.
http://www.gazetevatan.com/sadik-gul...urmeyin-beni-/
Benim düşüncem ilkokulda, ortaokulda ve lisede okulların içinde yeteneğe göre ikinci sınıfta ayrım olması. Bir konuda en yeteneksiz kişi ile en yetenekli kişi aynı sınıfta olunca iki taraf da faydalanamıyor. Diyelim ben müzikten anlamıyorum hoca benim ile uğraşırken diğerleri geri kalıyor, matematikten anlıyorum bu sefer biri yine diğerlerini yavaşlatıyor.
Belki her ders için ayrı sınıflar olabilir.
Üniversitede sıfırcı bir hoca vardı, en sonunda dersi iki hoca vermeye başladı ciddi ilgilenenler ile öylesine not almak isteyenler ayrılmış oldu.
olay bu...tamamen dediğiniz gibi..eskiden de öyleydi....belli başarı düzeyinde öğrenciler için SINAV OLURDU...DİĞERLERİ düz lise,meslek lisesine giderdi....isteyene sınav istemeyene diğer okullar....kanımca yapılacak olan dediğiniz gibi olacak...bir nevi bizim zamanımızdaki gibi....
Hocam bence bütün liseler Meslek Lisesi olmalı. Aslında Fen Lisesi de bir meslek Lisesidir. Meslek Liselerine iyi öğrenciler alınmalı.
Üniversite sınavlarında Meslek Lisesinde gördüğü mesleki konulardan da soru sorulmalı. Elektrik bölümünde okuyan öğrenciye elektrik sorusu sorulmalı ki adam ciddiye alsın. Yani mesleki sınavda yapılmalı. Öyle hayatında direnç görmemiş çocuğa şu anki sistemde direnci seri paralel bağlayarak (ki neden seri yada paralel bağlandığını bile bilmez) soru sorulmamalı...
Lisede Elektrik, Elektronik okuyan biri Elektrik yada Elektronik Mühendisliğini kazanır ve orada proje bazlı öğrenir.Yoksa kağıt üzerinde değil. Ve öğrenci üzerine bir şeyler koyarak gider.
Ara teknik elemanda yetişir.
SINAV (DUY BUNU ÖSYM-Bu benim projemdi)
1.Temel Sınav (Türkçe+Matematik vb.)
2.Bilim Sınavı (Meslekle ilgili)
3.Mantık sınavı ( Ales sınavındaki bazı sorular gibi, önemli olan hız ve düşünme gücü)
4.Okul başarısı (Ama denetlenen sistemle)
Bana mantıklı geliyor
Eskiden eleme öğrenim içinde yapılıyordu. Örneğin belli not ortalamasının tutturamayanlar fen lisesi ve askeri okul sınavlarına giremiyorDu.
Liseler ikiye ayrılmalı akademik liseler ve meslek liseleri olmak üzere. Kendi alanlarında tercih yapan meslek liselilerde avantaj sağlanmalı.
Akademik liseler de ise fen türkçe ve sosyal mat. Gibi sınavlardan başarıya göre fakültelere yönlendirme yapılmalı.
Ha bir de salt para borsa vb konuların dışında hayatı olmayanlara saman bulma, ot yeme adabı vb gibi eğitimlerin verileceği ayrı bir lise de olabilir fazladan..
Abka dostum selam poz Ne ?
Açık pozisyon 343000 den 352000 çıkmış
SM-G900FQ cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Büyük bir cisim yaklaşıyor
İdlib mi desem K.Irak mı desem, Türk Telekom mu desem
Cisim çok büyük, o kesin
Borsa bugün melihgökçeği mi fiyatladı:))
Elsalla elsalla melihbaşgan el sallla
doğrusu bu olmalı ama sen bunu ana babaya anlatamazsın işte
yani senin çocugu meslek lisesine yönlendiriyoruz dediğin anda kıyamet kopar
bizde sorun öğrenci sorunu olmaktan çok veli sorunu , herkesin çocuğu ille üniversite biterecek o da yetmez ille falanca meslekten olacak , hiç olmazsa parayla özel üniversiteye yollarım şeklinde paronayak bir bakış açısı mevcut
fransa baba prof anne mühendis olan bir ailenin çocuğunu rahatlıkla meslek lisesine ara eleman olması için yolluyor ana baba nın gıkı çıkmıyor , doğrusu buysa bu şekilde hayata tutunup başarılı olacaksa öyle olsun diyorlar ve zerre kadar da bunu onur meselesi falan yapmıyorlar
bizde böyle yönlendirmeye çalışsan küfür et daha iyi derler :)
Konumuz eğitim
Boğaziçi mühendisliği kara tahta - tebeşir dışında bir şey görmeden mezun oldum, ne bir laboratuvar, ne bir uygulama, ne bir partner firmada çalışma.
Bizde manzarada içki içiyorduk.
işte sana eğitim kalitesi
Hocam zaten bana sorsalarda orda manzara iyiydi
Bi de eskiden meydanda futbol oynar doksana takardim hep kaleye kova oktayi kordum bzm okuldandi koftehor itu den
Bi de basket sahası ve bzm gibi anadolu çocuklarına, ay üssü Alfa gibi gelen gece partileri
Eskiden de 150. Sırayı bileginin hakkıyla hak ettiğini düşünmüyom
Ha bzm okulunda aynı şekilde adı var
Bugün ki takaslarda yabancı vs hükümet olmış. Yabancı long, hükümet şort..
Takaslarda da görülceği üzere longdakiler günün en yükseklerinden longlamış.. şort tarafı da günün en yükseklerinden..
Long tarafındakiler şort mu kapattı, yoksa yeni poz mu açtı... öteki taraftan fed bilanço küçültcek ve doların düşmesi hayal gibi bir şey..
Ancak ters giden bir şey var. O kadar tera giden şey varken piyasaları almaya kim cüret ediyor?