Sayfa 143/1006 İlkİlk ... 4393133141142143144145153193243643 ... SonSon
Arama sonucu : 8043 madde; 1,137 - 1,144 arası.

Konu: Vob 24

1. Sayın ABKA,
    Dün İstanbuldaydım. Bir veli şunu diyor. Benim evime yayan 10dk sürecek IHL var. Ama kızım Teog'a girdi. Servisle 1 saat süren (tabi trafik yüzünden) başka IHL'yi kazandıi. Servis parasından geçtim diyor İstanbul trafiğinde bitap düşüyor diyor. Ve benim iki kızımda aynı okula gidiyor diyor. Haklı mı? Haklı. Çünkü üniversite sınavıyla karıştırılmamalı. Üniversite'ye gitmek mecburi değil ve kazanamazsan bir sonraki yıl tekrar sınava girersin. Ama teog'ta bu böyle değil.O yıl gitmek zorundasın.
    Bu durum da hiç hoş değil. Muhakkak bir çözüm bulunmalı.
    TEOG'unda artı eksisi var. Ben bu yüzden her gün 60 km yol gidiyorum.

Kimsenin haberi yok mu ?

Adamlar APS değerlerini karartmış diyorum

Ekranında gören yokmu, bi yaralı parmağa da işeyin be, bi hayrınız dokunsun

hay şansıma

trollerin birbirine yalakalık yaptığı ana denk geldik

zamanlamam çok kötü

4.  Alıntı Originally Posted by ZigZag Yazıyı Oku
    Kimsenin haberi yok mu ?

https://i.hizliresim.com/mJ5vBV.png
    Tüm yorumlarım asla/zinhar alım veya satım tavsiyesi değildir.
    "Zayif devamli adalet ister, halbuki bu kuvvetlinin umurunda bile değildir."

Alıntı Originally Posted by ZigZag Yazıyı Oku
    Kimsenin haberi yok mu ?

yanlış topicde soruyorsun.

burası yerimi.

teaoog imamhatip bilmem ne sorsan anında cvp gelir.

Alıntı Originally Posted by ABKA Yazıyı Oku
    kesinlikle eleyici olmak zorunda...eğer 70.000 birinci çıkıyorsa,pek çok eşit puan ortaya çıkıyor.önce okul notuna bakıyorlar...sonra yaşa-devamsızlığa......kişinin kaderi bir gün sonra doğmasına bakıyor...

70.000 birinci çıkıyorsa o zaman belirleyici sadece okul notu oluyor(birinciler için)..okul notları da nasıl olduğu belli.... puanlar hala eşitse bir gün bile önce doğmasına bakıyorlar...sonra bir gün bile olsa devamsızlığa....

ÜNİVERSİTE İMTİHANINDA her sene 600-700 LİSE BİRİNCİSİ AÇIKTA KALIR(bazen tercihleri tutmaz...bazende gerçekten kötü puan vardır)....yani elit liseler dışında,pek çok lisede -hele ortaokulda okul birinciliği bile kayda değer değil....

kısaca TC nin kabiliyetli öğrencileri ELEYİCİ bir sınavla seçilebilir.....okul başarı puanı asla %20 lik katkıyı geçmemeli....ama sınav 70.000 birinci üretiyorsa: okul başarısı(birinciler arasında) %100 etkili olur...buda sonuna kadar yanlıştır....
    Benim eğitim sistemi ile ilgili düşüncem ortaokul ve lisenin orta eğitim kurumu olarak birleştirilmesi ve öğrencileri yönlendirmenin ilkokuldan sonra yapılması,çünkü:

-Lisan öğrenimi,dünyanın her tarafındaki bilgiye ulaşmak için önemli,erken yaşta bu eğitimi almak da daha yüksek başarıyı sağlıyor.Ortaokulların birinci sınıfı yabancı kolejlerde olduğu gibi hazırlık sınıfı olmalı ve 1 yıl sadece ingilizce eğitimi verilmeli,bu 1 yıldan sonra fen liselerinde fen dersleri de ingilizce okutulmalı,diğer okullarda dersleri ingilizce verebilecek yeterli sayıda öğretmen olmadığından daha uzun vadede bu eğitim verilmesi planlanabilir 1 senesi hazırlık 8 senede yabancı dil iyi bir şekilde öğrenilebilir.

-Mesleki eğitim için de sadece lise eğitimi yeterli değil,mesleki eğitimin yeterli olabilmesi için de daha erken ilkokuldan sonra ortaokuldan itibaren başlanması gerekiyor.

-Üniversiteye giriş sınavlarının bilgiyi ölçen sınavlar olması şart,çünkü örneğin yeterli matematik,fizik kimya bilgisi temeli olmayan bir öğrencinin üniversite temel bilimler ya da mühendislik öğrenimi görmesi mümkün değil ama ilkokul sonrası yapılacak sınavlarda ölçülebilecek bilgi sınırlı olduğu için sadece matematik ve türkçe'nin yanında zeka testleri de sınavın bir parçası olabilir.1970'li yıllarda bir ara üniversite giriş sınavlarının bir bölümü de zeka testlerinden oluşuyordu.
    -Sıralamada okul başarısını kullanmak doğru değil,çünkü bir çok okul kendisini başarılı göstermek için notları şişiriyor,bazı küçük yerleşim merkezlerinde de öğretmenler veli baskısı altında kalıyor,üniversite giriş sınavlarının ilk başlarında da okul başarı puanı diye bir şey yoktu,doğrusu da bu.Er meydanında herkes aynı soruları cevaplamalı ve buna göre başarı sıralaması olmalı.
    -İlkokuldan sonra sadece fen liseleri,özel okullar ve en yüksek %5 dilime göre puanla öğrenci alan anadolu liseleri için sınav olmalı,diğer anadolu liseleri 1 günde isminin önüne anadolu lisesi konan düz liseler,onlar yine düz liseye döndürülmeli.
    -Sınavlara girmeyenler ya da başarılı olmayanlar,bulunduğu ilçede ya da yoksa bulunduğu şehirde,düz lise,imam hatip lisesi,meslek lisesi hangisini tercih ediyorsa bir sayı sınırı olmadan kabul edilmeli(Eskiden de öyleydi)

Bir de örnek:Japonya'da öğrenciler nasıl ter döküyor.

http://www.gazetevatan.com/sadik-gul...urmeyin-beni-/

yahu troller iyice küçük hesaplara daldı

mahalledeki dandik okula git, servis parasından yırt hesapları yapıyorlar

bu küçük hesaplarla komisyon ücretini düşünüp, poz almamaları lazım aslında

Alıntı Originally Posted by EMLAK Yazıyı Oku
    yanlış topicde soruyorsun.

burası yerimi.

teaoog imamhatip bilmem ne sorsan anında cvp gelir.

8. Benim düşüncem ilkokulda, ortaokulda ve lisede okulların içinde yeteneğe göre ikinci sınıfta ayrım olması. Bir konuda en yeteneksiz kişi ile en yetenekli kişi aynı sınıfta olunca iki taraf da faydalanamıyor. Diyelim ben müzikten anlamıyorum hoca benim ile uğraşırken diğerleri geri kalıyor, matematikten anlıyorum bu sefer biri yine diğerlerini yavaşlatıyor.

Belki her ders için ayrı sınıflar olabilir.

Üniversitede sıfırcı bir hoca vardı, en sonunda dersi iki hoca vermeye başladı ciddi ilgilenenler ile öylesine not almak isteyenler ayrılmış oldu.
    Tüm yorumlarım asla/zinhar alım veya satım tavsiyesi değildir.
    "Zayif devamli adalet ister, halbuki bu kuvvetlinin umurunda bile değildir."

Sayfa 143/1006 İlkİlk ... 4393133141142143144145153193243643 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •