sabah vobu eksi yapanlarý üst üste koyacaksýn.sonrasý malum.hep ayný oyunlar.-20 yapan pzvng ne oldu da +77 kapattýn.milleti ucuza sattýrýnca rahatlýyorsunuz dimi.aynýsýný geçen salý yaptýlar.
sabah vobu eksi yapanlarý üst üste koyacaksýn.sonrasý malum.hep ayný oyunlar.-20 yapan pzvng ne oldu da +77 kapattýn.milleti ucuza sattýrýnca rahatlýyorsunuz dimi.aynýsýný geçen salý yaptýlar.
en önemlisi dogru zaman.
kesinlikle eleyici olmak zorunda...eðer 70.000 birinci çýkýyorsa,pek çok eþit puan ortaya çýkýyor.önce okul notuna bakýyorlar...sonra yaþa-devamsýzlýða......kiþinin kaderi bir gün sonra doðmasýna bakýyor...
70.000 birinci çýkýyorsa o zaman belirleyici sadece okul notu oluyor(birinciler için)..okul notlarý da nasýl olduðu belli.... puanlar hala eþitse bir gün bile önce doðmasýna bakýyorlar...sonra bir gün bile olsa devamsýzlýða....
ÜNÝVERSÝTE ÝMTÝHANINDA her sene 600-700 LÝSE BÝRÝNCÝSÝ AÇIKTA KALIR(bazen tercihleri tutmaz...bazende gerçekten kötü puan vardýr)....yani elit liseler dýþýnda,pek çok lisede -hele ortaokulda okul birinciliði bile kayda deðer deðil....
kýsaca TC nin kabiliyetli öðrencileri ELEYÝCÝ bir sýnavla seçilebilir.....okul baþarý puaný asla %20 lik katkýyý geçmemeli....ama sýnav 70.000 birinci üretiyorsa: okul baþarýsý(birinciler arasýnda) %100 etkili olur...buda sonuna kadar yanlýþtýr....
hayatta strest olmak zorunda...þu benzetmeyi çok severim....
strest ile baþarý; yelkenli ile rüzgar gibidir...rüzgar olmazsa yelkenli hareket etmez....rüzgar çok olursa yelkenli batar....
baþarý hatta mutluluk için kontrollu strest gereklidir....ama çok olursa durum kötü tabiki....
APS rakamlarý saklanýyor mu ?
2 gündür yayýnlanmýyor
Sayýn ABKA,(yer kaplamasý diye alýntý yapmýyorum)
Hareket noktanýz yani 17.000 birinci çýkmasý doðru olmakla birlikte çözümü eleyici sýnavda bulmanýzý katýlmýyorum. Çok kýsa vadeli düþündüðünüzü sanýyorum.
5 yýl sonra yürürlüðe girecek bir sistem planlamanýzaman imkaný verilse herþey ayný kalsýn bir sýnav yapalým ekleyelim de kalanlar devam etsin mi dersiniz (neyi ölçtüðümüzü de bilmeden üstelik.) Belki de burasý yeri deðil. Ancak sýnav sistemindeki deðiþiklikler nedeni ile yaptýðýnýz eleþtiri doðru ve yerinde bulduðumu bilmenizi isterim.
Yer Ýmleri