zamanında çok baktım (1999-2002 arası) artık zirveden bakmıyorum destekten bakıyorum.
Printable View
zamanında çok baktım (1999-2002 arası) artık zirveden bakmıyorum destekten bakıyorum.
yine tokatlamaya mı gidiyor acaba...
Günaydın,
En azından Artıdayız. Günler soonra ilk defa zarar %20 olsada ümit var halen çıkmadık candan ümit kesilmiyor. YTD
Forumda 20 Kişi olmuşuz İzlenme sayısında yükselme var. Kıpraşım mı olacak ?
Bence sessizlik daha iyidir sukunet lütfen!!!!!
SM-N920C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Cacık olmaz bunlardan,,,ytd
A.o. iyi hacimde iyi. Akşam aâaa diye şaşırtmazsa daha iyi olur.
Yalnız bu pasta işi yine olumsuz görünüyor. Ben onu takip ediyorum. Bakalım dümenmi gerçekmi.. hıı ky satmazsa spek nasıl mallanacak? Yalnız son 20 dk pek iyi görüntü vermedi. Akşama kalacakmı bakalım..
Yok yine maalesef günlük kerkenezlik oldu galiba. Cuma günkü bu güne yemleme yapıyor demem maalesef haklı çıktı galiba. En son kopma noktasındayız şu an. Bir kez daha düşerse artık asansöre bağlar. Satış fırsatı da olmaz.hayatımızı kurtardı derken yine hayatımız kararacak. Ytd.
Küçük yatırımcı arkadaşlar, sizim alışa geçtiğiniz anda adamlar direk veriyor, onun için uyanık olun, yorumları iyi okuyun, ytd
Adamlar işlerimi iyi yapıyor, kademeleri artırdıktan sonra anında veriyor,
satışa 3181124 lot koymuş böyle bişey nası olabilir dolasımdaki lotu 2740363 deyilmi
Onu aşışa koymuş, şaka gibi bu adam
https://i.hizliresim.com/9mQnlr.jpg
bakarmısınız........
Alışa toplam lottan fazla alım emri konması kağıda hem spekin bloke koyup başkalarına dağılmasını önlemek demek hemde belli marjda tavanı ifade eder. Ve bu çok iyi göstergedir. Yalnız artık kağıda hakimse trade formasyonu ile gidecektir daha önceki gibi.
Ve dün dediğim gibi ky alışı şimdi baktım tıpa tıp dünkü gibi bu durumda kağıdın düşmesi gerekmezmi? İşte buda dediğim gibi bu görüntüyü vermek bence spekin tam tersine kağıdı kolay toplamak için dümeninden başka bir şey değildir. Kağıdın çoğunluğu ky da da kağıt nasıl oluyorda böyle yükseliyor? Yani bu takas verileride aslında çok da işe yarar bir şey değil. Ha kağıdın operasyonun sonuna gelinir o zaman olur. Kişisel görüşlerimdir ytd.
Yanlış anlaşılmasın amaç manipülasyon değil. Bendeki takas yukarıdakinin tam tersi. Niyesini sormayın bende bilmiyorum. Ayrıca bu kadar yukarı yönlü alış yapılıyorda alış nasıl satıştan az oluyor.? Ytd.
Arkadaş elinde muhtemelen bir miktar hisse var, şirketin yaklaşık 2700000 hissesi var. Hadi elinde hiç yok desen alacağın miktar belli. 3170000 hisse alım talimatı nedemek, hisseye yanaşmak isteyen diğer speklere gözdağı mı, görgüsüzlük mü yoksa şirketin ne kadar hissesi olduğunu bilmiyormusun, umarım 4 liralara tekrar çekersin de hatırı sayılır miktarda daha hisse portföyüme eklensin.... Ytd
Bende seni anlıyorum trilyonluk adam olduğunu söylüyorsun hala%100 kâr da olduğunu söylüyorsun ama burda hala dert yanıyorsun. Ben olsam burda yazmayla uğraşmam keyfime bakarım. Yani hic zengin psikolojisi yok sende. Ayrıca talep olduktan sonra 10 milyon alış bile girilir. Atıyorum toplam lottan fazla da olsa spek blok oluştururki tahtaya hakim olabilsin. Eşleşmeye göre kime ne düşerse onu alır.
Benim yazdıklarımı iyi okursanız, ortalamamın aşağı yukarı 2,5 civarında olduğunu, bu hisseyi yaklaşık 5-6 yıldır aldığımı, 5-6 yıldan beri beklediğim hissede hissenin ikiye katlaması kar ettiğim anlamına mı gelir bu tartışılır, benim belirtmek istediğim ben sabırlıyım yalnızca. Ayrıca dert yanmak gibi bir durumum söz konusu değil, hissedeki üç kağıdı göstermek dert yanmaksa bunu sizin takdirinize bırakıyorum. Bu hisseyi ilk aldığım dönemlerde doların 1,40larda olduğunu hatırlıyorum. Onun için bu hissede önemli olan sabırlı olmak..
Bakın bu işler nasıl oluyor. Spekler öyle üşüşüyorki kağıda patron bile şikayetci oluyor. Gerçek ve güzel bir örnek. http://mbigpara.hurriyet.com.tr/habe...svurdu/1443919
Mal çok olunca riskde olunca dertte olur diyorsun yani?Bak o olabilir. Bunu düşünemedim. Kusura bakma. Yalnız doların 1.40 olması daha eski tarihteydi galiba.
Ben zararımı çıkaramam. Ancak kendime yetecek kadar bir limite ulaşınca borsadan çıkıp artık daha reel işlerle uğraşmak. Nerdeyse 20 yıldır borsaya esir hayat yaşıyorum. Kimide bırakamazsın diyor, daha tecrübeli insanlar. Benim iş Hollywood da Borsa filmi vardı adı aklıma gelmedi ünlü bir aktörün aynı ona döndü.
Forumda kimse kimseyi kırmasın incitmesin birşey ima etmesin burda kimse kimsenin zarar etmesini istemez yanlış düşünüyorsam artık size tek kelime etmem burda herkes kendince az yada çok birikimini yapmıştır 1000 tl de 1.000.000 tl de değerlidir lütfen dikkatli olalım
SM-N920C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Burada herkesin yatırımı çok kıymetli, eğer sen kendi malını küçük görüyorsan diyeceğim bir şey yok. Zira biz burda alınterimizi yatırım olarak koymuşuz. Yeri gelirse tabiki de eleştireceğiz, dertleneceğiz, kimse burda bu adamın yaptığı gibi senin benim elimdeki hisseleri ölü fiyata alıp da kazanmıyor, üç günde beş günde kazanırım deniyorsa zaten bu yatırım değildir, yazmış olduğum maliyet ve hisse miktarı gösteri mahiyetinde olmayıp, tamamen hisseye girmeyi amaçlayan arkadaşlara yol göstermektir. Bu forumun amacı e kuralları bellidir, kimseye ne al tavsiyesi yaptık, ne de sat tavsiyesi yaptık, Sizin, benim ya da bir başka arkadaşın hisse konusunda birbirine üstünlüğü yoktur. Ytd..
Bu hissede 2 - 3yatırım şirketi düşüşe oynuyor gibi... Diğerleride Ky hesapları tutanlar.Yabancılar ara ara alım yapıyorlar. Bugünkü alış emirleri biraz değişikti. 3181000 lot alış ve 178 emir....Bu emir tahtada iken hisse 45 dakika hareket etmedi. Aşağı gitmesi zaten mümkün değildi. Yukarıyada gitmedi. Ben o yüzden gözdağı vermek isteyen bir grup olabilir diyorum. Tabi ki inşallah.....Bugün birkaç farklı yabancı şirketten işlem görünüyor. Umarım iyi haberler gelir.ytd
ben seni anladım. kusura bakma. en olası şeyi en son senden duydum. çünkü deediğim gibi ta belki 20 yıl önce milyonlarla oynayan biri vardı o zaman en popüler ve nadir olarak süper online yatırımcı köşesi vardı. onun forumunda yazıyorduk. eş zamanlı veri vardı. ve o milyoner adam çok nadir yazardı ve yazdığıda açık tüyolar falandı ve hiç uzun uzadıya yorum yapmazdı ve hiç duygulu kelime kullanmazdı. ve adamı dinlese idim belki şimdi bende milyonerdim. adamın tüyosu %100 çıktı ve prkme %3000 prim yaptı 8 ayda.
şimdi önem konusuna gelince herkesin özeli var. tabiki herkesin parası kendine göre değerlidir de önemseyen olur çok önemsemeyen olur. bende ikiside vardı. dedim ya bazı özel durumların vardır para senin için bazı şeylerden daha az önemlidir. mesela az bir para için bazı şirketlerle nerdeyse mahkemelik oluyorsun. ama o parayı bir kaç seansta veriyorsun. *****n ak sütü gibi bir parayı.. işte onlar beni üzüyor. kendine kızıyorsun kendine saygın sarsılıyor.
bak benim portföyüm 2 ay önce %50 azalmıştı. yani ondan ona ondan ona kurtarıcam zararı derken çok kötü duruma düştüm. aslında an lar önemli. kaybettiğindee anlıyorsun. ortada iken bül bül gibi şakıyıp duruyorum kendi adıma.. ama öyle büyük kaybettimmi burda yazacak halim bile kalmıyor. bir özelimi söyleyeyim hadi; ben kredili işlem yaptım ve parayı sıfırladığım gibi eksiyede geçtim ve yine kredi çektim yine onu borsaya yatırdım. :) tam üç yıl o şekilde ekside yaşadım. bu nasıl bir baskı ve depresyondur tahmin edebilirmisiniz bilmem. ve kimseninde haberide olmayacak.. dediğim gibi bu nedenlerle ekendime yetecek kadar para yapsam borsadan çıkıcam ve artık reel işlerle uğraşıcam. ki bunda yapmıştım o parayı 7 nerde 4.60 nerde. neyse inşallah yine 7 hatta 17 leri görürüz.
ben bu kağıdın 110 lira olduğunu biliyorum. o zamanda büyük para kazanmıştım. sevdiğim kağıttır yani snmpa.99 yılındamıydı. o zaman iyice manyak zamanları idi borsanın. bunun 5 dk da iki kez tavan taban olduğunu hatırlıyorum. :) hatta bazı kağıtlar aylarca tavan gidiyordu. serbest fiyat veriyordum yılmadan günlerce yinede alamıyordum. :) hiç işte bir sürü delilik.. hiç bilmseymişim girmeseymişim daha iyimişti. aslını bilmiyordumki. gaztede bir gün arkadaşlarla kağıtların haftalık getirilerine bakıyorduk. %40 %50 çoğu. onları hep kazanıp kısa sürede köşeyi dönücez sandık gençlikte. meğerse onlar sadece speklerin kazandığı ky kaybettiğiymiş :)..
ezelbayraktar hemen hemen aynı zamanda borsaya girmişiz . bende ilk önce zarar ettim fakat daha sonra teknik ve tecrübelerimi katarak zararları kurtardım. bu hissede yeniyim lakin 1999 dan beri takip ettiğim hisse. düşüp te çıkmadığı olmamıştır. sadece yatay a sarınca can sıkıyor. bu defa her zamanki gibi tepki verecek mi yoksa biraz daha yatay gidermi. düşünceni merak ediyorum.
Aynı hareketlere devam ediyor.Ama bugün hacim daha düşük...Bu iyiye işaret olabilir.Aracı kurumlar kendileri alıp kendileri satıyorlar.Bu kağıdı güzel ekmek kapısı yapmışlar.Bence şirketin önü açık diye düşünüyorum.Çimentodaki hisselerin satışı ve ayrıca arsalar içinde bir haber gelir diye düşünüyorum.ytd
Paramızda kalmadı ki her kademeden alalım kağıdı Düşüşe devam Beklenen bir haber de yok böyle devam kemire kemire bitiriyorlar YTD
Neyse uzun bir süre ben artık yazmayacağım lanet olsun diyorum sadece
Hadi artık bas gaza seni bekliyoz zararımızı çıkartalım artık, moralimiz yerine gelsin biraz olsada ekran yeşil olsun lütfen hasret kaldık yeşile...
HUAWEI VNS-L31 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
valla hareket olmadan dikkat ediyorsanız tüm göstergelerle genelde iki yanlı yorum yapıyorum; iyi ve kötü senaryo.. iş le gedik alımda görünüyor. ve kağıt biraz daha toparlandı gibi. ama bu geleceğinin iyi olacağının muhtemelen iyi olacağını göstermez.
genel olarak yukarıda bahsettiğim gibi malesef kötü senaryo yu gösterdi. evvel gün ne demiştim aniden düşmesi işine gelmeyeceği için bu kısa marjdaki yükseliş yemleme olabilir. dün ne oldu aynen yemi verdi bu günde kalan yemi verdi bundan sonrada sevmediğimiz olan şey; alım bölgesinden veya az altından yataya sarması.. bana bu olacak gibi geliyor. malesef büyük balığı kaçırdık kardan %30 zarardayım en az. çok yazık oldu.
inşallah yanılırım ve büyük beklentim gerçekleşir ama şu durumda zor görünüyor. benim aklımda flap ve yeşilin trendi var. flap 2 ayda 5 liradan 18 tl ye geldi. yeşil ise bir yıldan az bir sürede 1 liradan 23 liraya geldi. pek ümitli değilim ama yarın dahada yolunu belli eder. YTD.
Tokatlamaya çoktı herhalde. Ytd
hayret ya. bakın en olası iki senaryo yu yazıyorum o kadar sıkışmış görünürken kağıt, yinede tam tersini yapıyorlar. daha doğrusu yapabiliyorlar. anladığım arada ne alabilirlerse düşükten ky dan yukardan veriyorlar. tabi bunun için oyun kurarken lotta lazım onlarda tamam.. tam kopma noktasına getirdiler adamlar hala orda işini görebiliyor. ama ümit bekleyen k.y cı mı yok? her zaman bulunur.. adeta resmen dalga geçiyorlar insiyatif onlarda ya üç kuruş beş kuruş yukarıdan almışlar umurlarında değil nassılsa en sonunda en yukarıdan verecek olan onlar. aslında tradeye oynamakmı lazımne yapmak lazım? gerçi ben düşüşe bile oynadım en tehlikeli durumlarda bile. hatta bu bile yukarı giderken bir kaç kez yapayım dedim yine onda bile aldatıldım :) yani kısacası en iyisi en az orta vadeci olmak. çünkü her oyunlarında bizi tersköşe yapmayı beceriyor adamlar.YTD.
artık kötü ihtimalde yanılmak istiyorum. hep kağıdı kötülesem hep yukarı gidermiki :)
adamlar bunu yazma süresinde 6 kademe üstten verip geri çekiliyor. nereye iyilik ümit edecen..
Bu kağıda Galip girmeden çıkmayacak sanırım:)))
Pasta paylaşacak birisi var mı?Teşekkürler