Bi de sanıyorlarki bunlar gidip başkası gelirse daha kötü olacak...Yok öyle bişey...Belki de ülke rahatlayacak, potansiyeli ortaya çıkacak...Herkes sus pus...
Printable View
4-5 gündür yurtdışındayım.Phuket tarafı.Malum Turistik bir yer ve ingilizi,arabı,çinlisi ,amerikalısı rusu dahil bir çok kişi ile tanıştık oturduk sohbet ettik ..
İçerde durum kötü gözüküyor bende dahil hergün ne olacak bu ülke diyorum ancak burdaki insanlara bizim ülke size dışardan nasıl gözüküyor ne düşünüyorsunuz dediğim zaman aldığım nerdeyse tüm cevaplar gurur verici idi .Hızlı gelişen ülke,güçlü ülke,büyük devlet diyenleri duymak ilginçdi .
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
İktidar güzellemelerini git başka yerde yap...
Algı operasyonu çekmene izin vermem..
Kendisi muhalifmiş miş de ama dışardan görünüşümüz gelişen,güçlü,büyük devletmiş.
Ba ba ba nasıl da algı operasyonu çekiyor...
Nasıl da insanların aklını karıştırmaya çalışıyor?
Sana onun tam tersini söyleyen binlerce yabancı gösteribilirim ama bunlar benim için önemli değildir...
Kriter değildir...
Benim için önemli olan
1)Gini katsayısında neredeyiz?Daha mı iyiyiz daha mı kötüyüz?
2)Pisa testinde tüm branşlarda kaçıncıyız?
3)Yıllık yayınlanan makale/alınan patent sayısında neredeyiz?
4)Kişi başı milli gelir sıralamasında neredeyiz?
5)İnsan hakları/demokrasi de sınıf atladık mı?
6)Bir öğretmene düşen öğrenci,bir doktora düşen hasta sayısında dünya sırlamasında neredeyiz? vs vs
Ben bunlara bakarım
Gerisi hava civa...
O onu demiş de bu bunu demiş de
Bırakın "bik bik" yapmayı...
saygılar/başarılar
Bir de patlıcan, biber fiyatları da önemli :he:
bu başlıkta RXPU ile beraber asgari ücret artışının işsizliği arttıracağını anlatmaya çalışmıştık. tekrar aynı tartışmayı açmak istemiyorum.
ama verdiğim pompacı örneği hayata geçmeye başlamış bile; https://www.sondakika.com/haber/habe...nemi-11692668/
muhtelemen otomasyon ve sigortasız göçmen çalıştırma diğer sektörlerde de hızla artacaktır...
Hiç oran alan yok mu temdit tl
Düşüncelerimin hiç kimse için tavsiye niteliği olmadığını belirtmek isterim Saygılarımla
Korteks Mensucat finansman bonosu satışı
364 gün
Nitelikli yatırımcıya satış
Aracılık hizmeti alınan yatırım kuruluşu: Ak yatırım Menkul Değerler
Yıllık basit faiz oranı:%31.54
Yıllık bileşik faiz oranı:%35.48
3 ayda bir kupon ödemeli
ISIN kodu :TRFKORT12013
Aynı şirketin 152 gün %28 bono faizi ile başka bono satışı da var.
Yazılarım yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir
30 Ocak Çarşamba 15:54 10 YILLIK TAHVİL FAİZİ 28 BAZ PUAN GERİLEME İLE YÜZDE 15'İN ALTINA İNDİ
Kardeşim sen kimsenin dedigine bakma biriktirmeye devam et moralini bozup bu paradan bişi olmaz diyenler yada miktarı az bulanlar ya aileden zengindir yada kolay kazanıyordur istikrarlı şekilde biriktir önüne hedef koy mesala ssk yada bagkur primi kadar 15 20 yıl aksatmadan bu şekilde devam et ileride sefasını sürersin.
Karamsar lık değil ki..
Gerçekler
Sen ve senin gibilerin iyimserliğinin çalışmadığı 15 20 kez gördük
Hepside bu sefer gittiler dendi
Bir yere gitmedikleri anlaşıldı..
Bu sefer de aynısı olacak..
CHP karıştırılıyor..(bak 3. şahıs kullandım)
Üzerine seçmen listelerişu bu
seçsis onlarda..
Seçim çokdan bitti bile..
Sen istediğin kadar iyimse ol..
Üzgünüm..
Küfür kesmedi herhalde,şimdi sıra tehdite mi geldi? (elinden geleni ardına koyarsan namerdsin...)
Sıra da ne var?
İftira mı?
Ben sana değil senin liboş/içiboş söylemlerine taktım...:yes:
Liberalizm i sevmiyorum kardeşim kim ne derse desin
Kim bana ne yapacaksa geri durmasın ama ben ezilenlerin dostu olmaya devam edeceğim...
"NE EZEN,NE EZİLEN HAKÇA-İNSANCA BİR DÜZEN" demeye devam edeceğim...
sana saygıda yok başarılar da
Onu 15-20 defa diyenlere söyle
Ben hiç bir seçimden önce iktidar el değiştiriyor demedim
Şimdide demiyorum
Dediğim:Ankara+Bursa+Adana +Antalya+Balıkesir muhalafete geçebilir bu da bence şimdilik yeterli başarıdır...
Karamsarlık yayma,insanların şevkini kırma diyorum...
saygılar*başarılar
Benim yerim belli Bahri luks sevmem, hersey dahil otellere gitmem, 10 sene oldu onlari birakali.
Ben Palamutbuku gibi ortadirek tatil yerlerini severim, yine oraya rezervasyon yaptirdim, apartta kalirim kendi yemegimi kendim yaparim en azindan kahvaltiyi evde kendim zevkime gore hazirlarim.
Syg,
Bu sayede calisani azaltma ile beraber esas amac daha fazla yakit satabilecek olmalaridir. Yani ben doldurursam litrede 20 kurus carpi 50 lt yakit 10 tl cepte kalir ancak ben doldurmak icin sicak be sogukta inmissem 50 lt lik almak icin ugrasmam yani 2 tl den az bir kazanc ama onun icinde ugrasacak alt gelir grubu insanlarda mevcut. Tutabilir bu is. Maalesef diger kollara da zaman icinde benzer bir sekilde yansiyacak gibi gozukuyor..
Saygilar
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
phuket dedilerde içim cız etti
yıl 2008 neredeyse yeni yeni keşfediliyor burası
dolarları cebime koydum 100 doları gören önümüzde eğiliyodu.1 lira 28 baht felan ediyodu sanırsam
yok böyle bi cennet dedim.heryer sudan ucuz.
1 ay kaldım yedim içtim gezdim çok cüzzi bir para harcanıştım.
eeee dile kolay şimdi neredeyse 6 katı değer yitirmiş paramız.
herşey ateş pahası işin kötü tarafı artık tüm insanlar biliyor burayı.ne günlerdi o günler.nerden nereyeeee
Git buradan çocuk adam. Çiğköfteci Ali usta :)
MI MAX cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
İşinin kolay olduğunu söylemiyorum ama yarışın bazı yerlerde ortada olduğunu söylüyorum...
2014 ün üzerinden 5 yıl geçti...
Eski çamlar bardak oldu...
Enflasyon+işsizlik çok etkili olacak...
Eğer kalan 60 günde muhalefet ilk olarak "çok büyük hata yapmazsa",sonra da biraz da güzel söylem geliştirebilirse bir kaç büyükşehir belediyesinin el değiştirebileceğini düşünüyorum....(görüşümü revize etme hakkım saklıdır)
Buda bir başarıdır diyorum....
Karamsarlık yayma,insanların şevkini kırma diyorum...
saygılar/başarılar
2010 da 7 gun hersey dahil 1000 tl ye gittigım voyaga turkbuk 7000 diyor şimdi.iyiki gitmişiz o zamanlar Tatıl fiyatları uctu...bu fiyata kimse gitmez.yurtdısı daha avantajlı.
Malesef her defasinda cok daha iyi goruyorum ki yurtdisinda ne paramizin degeri var ne de pasaportumuzun.
Kopek kadar degerimiz yok.
Vizesiz girebildigimiz yerler kimsenin pek gitmek istemeyecegi ulkeler.
Avrupa aktarmali ucuyorum.
Tek aktarmaya simdilik ses cikartmiyorlar da cift aktarma olursa Schengen bolgesinde, vizesiz ucaga koymuyorlar.
Bu ayrintiyi atlamisim, ucaga almadilar tekrar bilet almak zorunda kaldim gecen defa donusde.
Yasim biraz daha genc olsa gider ikinci bir ulkeden bir vatandaslik isine bakardim.
Syg,
Herşeyin fiyatı uçtu.
Ama tuik diyorki 2010 yılındaki 1.000 TL nin alım gücüne şu anda 2.263 TL ile ulaşabilirsiniz.
2010 yılından bu yana parasını mevduatta enflasyona eşit değerlendiren birinin 1.000TL'si şu an 2.263TL olmuş.
Enflasyona eşit faizi dahi alamıyoruz. Tasarruf yapmaya gerek var mı? Harcayalım gitsin. İleride yapamadıklarımızla kalabiliriz.
yalnız bu oteller bize ayrı rusa ayrı fiyat cekiyor olabilirler.gelmesin diyorlar bize.aynı masada 10 cesit fiyat olabiliyor.acaba yurdısı ınternet sitesinden tatil alınabiliyormu?
Merhaba blue70,
lüks hotel konusunda epey meraklıyımdır,
belek voyage, maxx royal, sueno deluxe gibi yeni resort olacak, sahili kum olacak, herşey dahil olacak
bu kriterler ile dünyaya baktığımızda, bunlara uyan
maldivler, şeyşeller, dubai, turks and caicos var
buralar belek resortlar ile aynı fiyatta hatta dubai geçiyor bile fiyatta
AMA uçak işi bozuyor 4-5 bin lira uçak masrafı çıkıyor ek olarak, maldivler ve şeyşeller için.
---
puntacana, varadero'da hoteller belek e göre ucuz ama belek'in yemek kalitesi, hotel kalitesi, yenilenmiş bina yok
Türkler rusya ve avrupalı yabancılara göre aynı şartlarda.ki tatil için 2.3 kat fazlasını ödüyor.
Yani demem oki biz türklerin zerre değeri yok bu ülkede. neymiş efendim amaç döviz girişiymiş. ondan ucuz muş onlara. lan bizimki para değilmi. o zaman dolar ile ödeme yapalım aynı şartlarda. yok olmazz siz türksünüz diyorlar. hele birde turizim bakanı var geçenlerde çıkmış diyorki kış turizimmi için ücretleriniz çok ucuz zam yapın diyor otellere. ve bu bakan Est turun sahibi aynı zamanda.
o kadar yol çekilmez sıcakta...ben ucuz bulursam giderim erken rezervasyon.ama fiyatlar uctu.istanbulda tatil daha ucuza gelir.
yeni havalimanıda çok ters .nasıl gidicez oraya....giden varmı servisle?