Valla iyiymis
Bende her banka var hemen hemen
Hic biri tefastan once girmiyor
Printable View
Efendiler...
Varnalilar...
P.tesi 115 dermiyiz???
Yok canim ne 117 si 🤔🤔🤔
TUA, GTA vs AFO gibi fonlar güya altın fonu ama çok fazla yüzdelerde kamu kira sertifikası bulunduruyorlar. hatta gta ve afo da kira sertifikası oranı altın oranından da yüksek!
sanırım altın fonlarının düz gram altından düşük getirmesinin sebebi bu.
altın fonlarının kira sertifikası bulundurması konusunda yasal bir zorunluluk mu var?
Katilim bankalarinda getirilee yukselmis
Yillik vadede %15,89 brut oran veriliyor.
Suanda en yuksek mevduat faizi %12,25 ve 15,89 cok iyi. Net orana indirgeyince %3,5 reel getiriye tekabul ediyor
GPG
@gpg_info
2020'de % 34 için her ay pay değerin ort % 2,5 yükselmesi gerekiyor
Faizden bir katkı en azından ilk yarıyılda gelmeyecek
Bu nedenle düşük risk profili ile 34 zor gerçekleşirse sürpriz olur
Ancak ort %7 net hisse %13 pair trade ağırlık ile 2019 yılında da inanın kolay değildi
Katılım bankalarında faizler düşerken getiri geç düşer, faizler artarken getiri geç artar. Bunun nedeni verdikleri kredilerin usulü ve yapısıdır. Ortodoks bankacılıkta intibak hızlıdır. Aynı zamanda katılımlarda garanti getiri yok ve ortalamada getirileri düşüktür.
GPG için yatırımcılar agresif bir fon gibi düşünüyorlar geçmişe bakarak. Bu yatırım aracı temkinli bir yatırım aracıdır. Riski az getirisi de az. Daha yüksek kazanç için riskli alternatiflere bakılması lazımdır.
Altını benchmark alırsanız olur.
Sizin gördüğünüz oynamalar, çıkışlarda satılan sertifikaların piyasa değerlerini aşırı bir şekilde düşürmesinden kaynaklanıyor.
Piyasa çok derin değil maalesef.
Derin olsa bunu da hissetmeyeceksiniz.
Yatırım tavsiyesi olmadığı imzamda yazıyor, burada da ayrıyetten belirteyim.
Uzun vadede fiziki veya gram altın tutan fonlara göre iyi denilebilir. Kira sertifikalarından yıllık %1 kira geliri ilave bir katkı olacaktır fona fakat yıllık %2'lik fon yönetim ücreti bu getiriyi gidereceği için uzun vadede fiziki veya gram altının performansının altında getirisi olacaktır. Ayrıca %10 stopajda işin başka bir boyutu.
Sadicim
Yilbasinda uludaga cikamiyoruz
Sebepse su acc dene pislik...
Admadiki bir sakal soyle yilbasini uludagda gecirelim. Mecbur gidip kartalkayadaki dag evimize kapanacagiz 😀😀😀😀😀
Sertifika oranı altin oranı yüzdeleri değişkenlik gösterebiliyor .
kendimden örnek vereyim afo almıştım altin oranı yüksek diye yanlış hatırlamıyorsam sali gününden sonra kira sertifikası oranı yükselmiş altin oranı azaltmış yönetim duruma göre oranları değiştiriyorlar .
Piyasalar kapalıyken mis gibi kafamızı dinliyoruz.
Ama gene başlıyor hengame.
İş mi bu şimdi ölemi olacak böylemi olacak stresi.:)
Gözünü seveyim sıfır stopajlı 23,75 1 yıllık mevduatın :kahkah:
Yarın Libya tezkeresi meclise sunulacak.Perşembe günü Meclis tezkereyi görüşmeye başlayacak.
Bunlar piyasa için stresli konular.Baskılayıcı bir unsur olarak görüyorum.