-

Originally Posted by
CAGATAY
Katilim bankalarinda getirilee yukselmis
Yillik vadede %15,89 brut oran veriliyor.
Suanda en yuksek mevduat faizi %12,25 ve 15,89 cok iyi. Net orana indirgeyince %3,5 reel getiriye tekabul ediyor
Çağatay bu konuyu ben de merak edip sormuştum ama bizim düşündüğümüz gibi bir olay değil bu. % 15.89 geçmişte vermiş olduğu bir oran ve siz parayı bugün 1 yıllık olarak bağladığınızda size böyle bir oranı taahhüt edemiyorlar
-

Originally Posted by
supremegod
Çağatay bu konuyu ben de merak edip sormuştum ama bizim düşündüğümüz gibi bir olay değil bu. % 15.89 geçmişte vermiş olduğu bir oran ve siz parayı bugün 1 yıllık olarak bağladığınızda size böyle bir oranı taahhüt edemiyorlar
Katılım bankalarında faizler düşerken getiri geç düşer, faizler artarken getiri geç artar. Bunun nedeni verdikleri kredilerin usulü ve yapısıdır. Ortodoks bankacılıkta intibak hızlıdır. Aynı zamanda katılımlarda garanti getiri yok ve ortalamada getirileri düşüktür.
-
GPG için yatırımcılar agresif bir fon gibi düşünüyorlar geçmişe bakarak. Bu yatırım aracı temkinli bir yatırım aracıdır. Riski az getirisi de az. Daha yüksek kazanç için riskli alternatiflere bakılması lazımdır.
-

Originally Posted by
myfinans
MB'dan ZK arttırım kararı.
"Finansal istikrarı ve reel kredi büyümesine dayalı zorunlu karşılık uygulamasını desteklemek amacıyla
yabancı para mevduat/katılım fonlarına uygulanan zorunlu karşılık oranlarının tüm vade dilimlerinde 200 baz puan artırılmasına,
Türk lirası reel kredi büyüme koşullarını sağlayan bankaların bu artıştan etkilenmemesini teminen söz konusu oranların bu bankalar için 200 baz puan daha düşük uygulanmasına karar verilmiştir. Alınan bu kararla, piyasadan yaklaşık 2,9 milyar ABD doları tutarında likidite çekilmesi beklenmektedir.
Söz konusu değişiklikler, tesisi 10 Ocak 2020 tarihinde başlayacak olan 27 Aralık 2019 tarihli yükümlülük döneminden itibaren geçerli olacaktır.
Kamuoyunun bilgisine sunulur." ifadelerine yer verildi.
https://www.haberturk.com/son-dakika...553665-ekonomi
ZK'dan gelen tutarı piyasaya müdahale için kullanırlarsa dolar düşebilir.
Geçen bir 10-20 kuruş düşmüştü.
Fakat miktar 3 milyar dolar gibi az bir meblağ.
-

Originally Posted by
admustafa
İşleyen gün sayısı üzerinden ben getiri hesaplamıyorum üstadım, getiri iki tarih arasında hesaplanır benim bildiğim. Size, bir hisse fonun aylık %10 değer kazandığı söylendiğinde eğer o ay 22 iş günüyse 22 günde %10 değerlendi diye mi düşünüyorsunuz, yoksa o ay 30 gün çekiyorsa 30 günde %10 değerlendi diye mi düşünürsünüz ?
Faizler yıllık eşdeğeri ile verilir.
Sadıcım bunu bizden iyi biliyorsunuz.
Çünkü bankacı olan sizsiniz.
-

Originally Posted by
Delta Heavy
TUA, GTA vs AFO gibi fonlar güya altın fonu ama çok fazla yüzdelerde kamu kira sertifikası bulunduruyorlar. hatta gta ve afo da kira sertifikası oranı altın oranından da yüksek!
sanırım altın fonlarının düz gram altından düşük getirmesinin sebebi bu.
altın fonlarının kira sertifikası bulundurması konusunda yasal bir zorunluluk mu var?
Onlar altına dayalı kira sertifikası.
Altın ve faizini cebe indiriyorlar.
Bu iş aslında sizin için iyi.
Uzun vadeli tutacaksanız tabiki.
-

Originally Posted by
jmk99
Onlar altına dayalı kira sertifikası.
Altın ve faizini cebe indiriyorlar.
Bu iş aslında sizin için iyi.
Uzun vadeli tutacaksanız tabiki.
Uzun vadede getirisi daha yüksek olur mu dersiniz?
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
-

Originally Posted by
Delta Heavy
Uzun vadede getirisi daha yüksek olur mu dersiniz?
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Altını benchmark alırsanız olur.
Sizin gördüğünüz oynamalar, çıkışlarda satılan sertifikaların piyasa değerlerini aşırı bir şekilde düşürmesinden kaynaklanıyor.
Piyasa çok derin değil maalesef.
Derin olsa bunu da hissetmeyeceksiniz.
Yatırım tavsiyesi olmadığı imzamda yazıyor, burada da ayrıyetten belirteyim.
Gönderi Kuralları
- Yeni konu açamazsınız
- Konulara cevap yazamazsınız
- Yazılara ek gönderemezsiniz
- Yazılarınızı değiştiremezsiniz
-
Forum Rules
Yer İmleri