https://i.hizliresim.com/r5A68z.jpg
buyrun ikisini karşılaştırın:)
Printable View
https://i.hizliresim.com/r5A68z.jpg
buyrun ikisini karşılaştırın:)
Temel analizci bir arkadaş
Kartonsan üç aylık ne kadar kâr açıklarsa
Şu anki gördüğü fitatı hak eder
Hesaplayabilirlermi acaba.
Merak ediyorum.bu fiyatın temel ol larak
Bilanço ederi nedir
Sayın turkuaz ben hiç anlamam ama bu işlerden anlayan bir arkadaş ile görüşmemizde fiyat o zaman 431 idi o bana bu karda edeceği fiyat 147 diye hesaplamıştı..dediğim gibi ben hiç anlamam yani o zaman şimdiki karın 3 katı oluyor...
Hiç birşey bilmiyorsanız bakkal hesabını kullanın😊sermayesi kadar kar getirirse 10 lira derler eskiler vurun şimdi en son karı sermayeye 😂 tabi benim hesap 12 aylıkta
Sn. Ric, profesörlüğünüz hangi branşta?
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Kartondan bilançolarını net tahmin edebilmek çok zordur. Girdisi hurda kağıt olduğu için net kara etkisi büyüktür bu fiyatların. Şuan tüm ambalaj üreticilerin hurda kağıt fiyatlarındaki artış nedeniyle ürünlerine zam yapıyorlar. Karton fiyatlarındaki artışa göre bu yıl geçen yıl ile birebir aynı miktarı satsa bile cirosunun %25 artması olasıdır.
Öte yandan kurdan dolayı bu yıl ekstra 10 milyon tl kur karı yazabilir.
Karton fk olarak 15 lerde şuara. Fk nın borsa ortalamasının üzerinde olmasının nedeni kartonsanın dolaşımdaki hisse sayısının az olmasıdır. Bu düşüklük yukarı yönde de aşağı yöndede sert hareketlere neden olabilmektedir.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
http://share.matriksdata.com/share.a...05111719137501
artık 450 üstüne çıksak diyorum bilançonun kötü olduğunu anladık:)
Nedir bu son dakika hareketi bilançomu geliyor acep😊
ince temizliği ne güzel yapıyor
hehehehe adamın kralı
Kartonsan'a fiyat biçen kardeşlerim sanırım gelecek 3 aylık kara göre ve buna göre oluşacak F/K ya göre hesap yapıyorlar.Tabii ki kendi fikirleri.Ve hatta değerli bir kardeşim ALKA ile Kartonsan'ı karşılaştırmış.
O agresif düşüşlerde 5,1 maliyetle ALKA toplamıştım.Temettüyü verdiği gün hepsini temettü dahil 7.50'den sattım.Tabi halt ettim.
Senet 3 aylık kar gelince şaha kalktı ve peşinden baka kaldım.Zaten bu erken satmak birçoğumuzun yaptığı en büyük hata.
Şimdi kartonsan için şu an oluşan ekonomik kaosa göre fiyatlar biçmek ne kadar doğru? Kartonsan sahip olduğu devasa büyüklükle geliştirdiği üretim kapasitesiyle Ekonomilerde normalleşmenin başlamasıyla yapacağı ciro ve karları düşünmenin ve 500 milyon dolara ver bana desen tarafına bile bakmayacakları bu fabrikanın bugünkü 440 TL lik hisse değeriyle dolar bazlı piyasa değerinin sadece 176 milyon dolar olduğunu hatırlamakta yarar var. Fabrika paha biçilmez bir konumda devasa bir arazide kurulmuş.
Bu yüzden hesapları gelecek 3 aylık kara göre göre yapmanın ne kadar doğru olacağını düşünmekte yarar var derim.
temettüyü alan damlıyor tahtaya :)
http://share.matriksdata.com/share.a...05121103156695
abi zaten duran varlıkların değerini tartışmaya dahi derek yok
yıllardan beri olmayan birşey oluyor şu günlerde
her sene bedelsiz muhabbeti bitiince hisse düşüşe geçer ilgi kesilirdi
taaa ki bir sonra ki seneye kadar bu böyle devam ederdi
bu sene bu muhabberin bitimi ile geçmişten farklı olarak hissede uzun zamandır duran kemik mallarda tahtaya geldi
hepsinin düşüncesi nasılsa düşecek alttan yerine koyarız idi
gel gelelim hisse düşmek bir yana dipdiri canlı ve güçlü
çünkü sektörü ile parlamaya başladı
hisselerini satıp alttan alma hayalleri kuran ezber borsacılarına kabuslar gördürmeye başladı
tüm bunlar olurken bedelsiz kartı halen cebinde
bunca malı mis gibi de topladı topluyor
bu kartın açılması geçmişte olmadığı kadar masada bence
ha beni ilgilendiriyor mu hayır
ama buralara gelip ''ulan seni 10 yıl- 5 yıl taşıdım tam sattım sen bedelsiz verdi cocunun çocuğu'' diyende çok olacak bunuda yaz bir kenara hehehehehehehe
selamlar abime
Temettüyü ne zaman hesaplara yatıracaklar elde ki kuş dalda ki kuş misali burası Borsa bir bakmışsın paralar püffff ytd
karton lazım olacak millete gene baksanıza gıdalar 4 günlük sokağa çıkma yasağına karşı yine hareketlendi
İlkönce iyi bir bilanço sonra ver bedelsiz el mi Yaman bey mi Yaman göster.Nerde öyle babayiğit .
Kent gıda %659 bedelli açıklamış...
kent gıda 481 mil özkaynak ve 28 milyon sermayeye sahip olmasına rağmen
7,3 milyar tl piyasa değeri üzerinden 300 fk ile yani 300 yıllık karından işlem görüyor..
bugün bu fiyatta o şirketi alan 300 yıl sonrasına kadar edeceği karları peşinen almış oluyor ki böyle kerizler varken bu fiyata bende patron olsam bedelliyi geçirirdim..
kartonsanın bedelsiz yerine bu fiyatta okkalı bir bedelli yapmasını çok isterdim..ama yapmaz çakal
bu pd den nominal 1 liradan şirkete ortak edecek olsa donumu satar bedelliye katılırdım
nerde o günler cocu
Ne büyüksün ki kanın kurtarıyor tevhidi
Bedr'in arslanları ancak bu kadar şanlı idi
Baya zıplayan olmuştur bugün, ziyaretçi sayısı artmış..:evil::evil:
adamın kralı ya nasılda temizlik yapıyor itinayla
köşe bucak örümcek ağlarına kadar
bu kral sevilmez mi ya hehehehe
mallarını çoook önceden krala kaptıranlar şimdi kasap kedisi gibi foruma gelip okuyorlar buraları hahahahahahah
garantideki kaç yıllık yatırımcı acaba?bir daha o lotları rüyanda göreceksin gibi:)
http://share.matriksdata.com/share.a...05121715102024
...Deniz deki vatandaş(Patron kurumu) hep bu saatler sahne alıyor nedense...Ouvertürler,çorbacılar,atlayn zıplayanlar sahneden inince
Assolist sahne alınca müzik başlıyor...
Bu işlem hacmine Tavan yakışır..
...Belliydi sahne alışından)))Assolistin...
Temettü % 10 diyor % 3.45 yatırıyor patron geri kalan parayı Corona mağduru Amerika’ya mı bağışladı hayırdır birazını da İspanya ile İtalya ya verseydi
hayırlı olsun
geçen hafta yazdığım ve bu hafta gelmesini beklediğim zam geldi
Kartonsan yarından geçerli olmak üzere tüm ürünlerine %7 zam daha yaptı
peşin satışlarda ise iskontoyu %10 dan %7 ye düşürdü
her ay fikse bağladık zamları
gelsin paracıklarrrr hehehehe
dehşet bilançolar süper karlar bizleri bekliyor
neden tavan oldu diye soran varsa halen işte sebebi bunlar hehehehe
kolpa bedelsiz beklentisi saman alevi etkisi yapar
şirketlerin karlılıklarında ki artışlar ve hele böyle yeni dünya düzenin sektörü olursanız hissenizin karakteri işte böyle kökten değişir tanıyamazsınız
ezber borsacılarına tekrar söylüyorum
son 10 yılın ezberlerinizi unutun artık
yeni bir çağ açıldı ve kartonsan bu yeni çağın tam ortasındaki şirketlerden biri
bedelsizcileri getirin bana hahahaha hohohoho hehehehe
https://i.hizliresim.com/CWJypQ.jpg
Aynen yarından itibaren fiyatlara yüzde 7 zam yapılmış ürünlere, peşin alımda iskonto % 7 ye düşürülmüş.Alıyorsan al esnaf işi olmuş.Tok satıcı dedikleri bu olsa gerek.
Redmi Note 8 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Kent gıda nın bedellisinin bize faydası ney[emoji848] yoksa kent gıdanın bedellisinden gelen para bizim kasaya mı girecek[emoji848]
Redmi 4X cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Hımmm çok güzel yaklaşım!Kayıtlı sermayeye başvurup çat diye 1 ay sonra sermaye artırmasından olmasın:)Bakınız egeen gibi düşük sermayeliler kent gıdanın kasasından gelen paradan değil ama rüzgarından faydalanacaklar!Sizin gibi fmzipten tecrübeli birinden bu yorum beni şaşırttı!Konfrt aynı yoldan gitti kent aynı yoldan gidiyor kartonun iki defa kayıtlı sermaye tavanını yükseltip vermemesi bir sahan vermeyecek olması anlamına gelmiyor!