Dolar da 8,50 tepesi geçilir ve kalıcı olursa, geçmiş olsun formasyonu var. Ne yapıp edip, dövizin gazını almaları lazım. Bilançoda + döviz pozisyonu olsa bile, endeksin düşüşüne tepkisiz kalamaz
Printable View
13.26 13.84 aralığı bir kenarda dursun.. bakarsın lazım olur..
Şenin kadar ''Şerefli'' bir tahta daha görmedim...
Kansız, yukarıdan verdiği malı alttan yerine koymadan kaldırmaz tahtayı.
Bir çok tahta geçen haftaki düşüşü telafi etti..
Hatta, perşembe pazartesi ve bugün %30 yapan tahtalar var.
Ama bu cibiliyetsiz, kıçını yerden kesemiyor.
İlk hareketinde tepene binmezsem namerdim.
Aylardır milleti söğüşlüyorlar, 14,50.........17,30 Arası.
Hayatımda ilk kez kar yazan sağlam bir tahtaya girdim, girmez olaydım.
Tahtacı resmen milleti sömürüyor.
YTD...:notr:
Suç bizde birada dün bank of un alıcı olduğunu göre göre sabah satmadık sonuç yine aynı 🙂 bir gün sonuç ayni olmaz ama o günü kim görür acaba
Bilanço geldi zaten bizi düdükleme nedeni bilanço 2020 1.çeyrek 15 milyon 2021 1.çeyrek 37 milyon kar yapmış ama adam hala ucuz hesap peşinde al satlarla kendi kasasının derdinde yazıklar olsun
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Böyle bilanço gören yatırımcı dikkat edin kumarcı değil parasını bağlar ama adamın tek derdi düdüklemek al satlarla kontrolü kaybetmeden para kazanmak
kurdan faizden değil doğrudan faaliyetlerinden kar etmiş, missss cillop gibi şirket allah sahibine bağışlasın:)
Aşağıda 2019 dan itibaren her çeyrek sonucu var, güzel firma karlı firma kanaatimce hakkını verecek birileri gelecektir tahtaya... YTD
https://ibb.co/QP5G97R
Çelikhane Üretimi
Başta haddehane kütük ihtiyacını karşılamayı amaç edinmiş olan çelikhane ünitesi, 2021 Yılının ilk
üç ayında, 46.190 ton üretim gerçekleştirmiştir. 2020 Yılının ilk üç ayında gerçekleşen 42.154 tonluk
üretim miktarına göre, çelikhane üretimimiz % 9,57 oranında artmıştır.
Haddehane Üretimi
Haddehane ünitesi, 2021 Yılının ilk üç ayında 41.626 ton üretim gerçekleştirmiştir. 2020 Yılının ilk
üç ayında gerçekleşen 35.830 tonluk üretim miktarına göre, haddehane üretimimiz % 16,18 oranında
artmıştır.
Yurtiçi Satışlarımız
2021 Yılının ilk üç ayında 28.562 tonluk yurtiçi satışı gerçekleşmiş olup (28.493 hadde ürünü, 69
tonu kütük satışı), 2020 Yılının ilk üç ayında gerçekleşen toplam 24.380 tonluk satış miktarına göre
yurtiçi satışlarımız % 17,15 oranında artmıştır.
Yurtdışı Satışlarımız
2021 Yılının ilk üç ayında, 12.957 tonluk yurtdışı satış gerçekleşmiştir. 2020 Yılının ilk üç ayında
gerçekleşen 15.129 tonluk yurtdışı satış miktarına göre, yurtdışı satışlarımız % -14,36 oranında
azalmıştır.
Bu kar başka şirkette olsa 4 tavanı garanti idi bizde var mahtem havası sabah artı 5/6/7 yapar sonra atlayana atlar sonraki gün eksi 4 yapar ve yine 14.80 e gelir tüm bilançoları iyi haberleri çürütüp hep mal iteleyip alttan yerine koymayı tercih ediyor Tarman denen kişinin bursa çümentoyu da böyle yaptığı söyleniyor tek derdimin kendi cebi ve kontrol kaybetmemek olduğu yazılıyor
bilanço nötr altta destek belli kırılım hoş olmaz yükseliş için önce 16 lar geçilmeli ki düşen kırılsın sonra 17,24 tepesi zor 2 kez gelmiş gitmiş
Son çeyreğe göre artırmış cirosunu ve karını pandemi şartlarında kaç şirket bu şekilde istikrar ile büyüyor masa sandalye şirketler zarar yazanlar tavan tavan yaparken bunca kar açıklayıp kar topu gibi büyüyen bir firma Tanımam etmem Google da yazılanları gördüm Tarman denen birinin uşağı olmuş.adam Bursa çimentoda herkesi illahlah ettirmiş.şirketler insanların keyfinden ne zaman kurtulursa gerçek yatırımcı olur bizde gerçeklere para bağlarız.aynı şirket 2./3.çeyrek karları ile 15/18 bandına geldi çok mantıklı hareketler spekülatif değil Man Mercedes haberleri ile birlikte.sonra ne oldu da 14.8/17.8 arasında Tacirler aracı kurum öncülüğünde al sat kağıdı olmuş durumda adam içi dolu şirketin farkında nasılsa hep müşsteri hazır el tetikte girmek için bekliyor deyip fırsatçılık yapıyor bizleri sömürüyor
Neden 5/6/7 artı dedim normali o çünkü ama sende haklısın adam kalleş belki direk eksi 5 açar her türlü kalleşlik mevcut borsa borsa değil kumarhane
Yukarıda arkadaşın paylaştığı linkte grafik apaçık ortada al sat kağıdı yapmış en az 10 tane 17/18 arası satışı bir o kadar da 14.8/15.30 arası alışı var..tacirler üzerinden bank of yardımı ile adam bu 3 liralık bantta malı götürüyor be zaman alıcı olmazsa geçmiş haberlerden birini atıp biranda müşteri toplayıp sabahına ele vermiş oluyor.oysaki her bilanço ve olumlu haber akışında paralel 1.5/2 lira üzerine koya koya ilerlemesi gerek aç bak Ereğli grafiğine 11/19 da geliş serüvenine .malesef bunun sahibi tahtacısı her kimse aç kuduz kağıdı ***çççç etmiş durumda
Uzun vadede şirket güzel yerlere gelecek. Esas faliyetinden kar etmesi çok olumlu. Bilançolar geldikçe hisseler ve bist yukarı yönlü toparlanmaya başlar.
Sarky le kıyaslıyorum da finansalların hakkını pek verebilmiş değil özellikle son 1 yılda, zayıf bir performans sergilemiş.
Hep baskılayıp baskılayıp birikimli yükselen bir hisse çok eskiden beri bazen direk listeye ekler takip ederim, bazen aklıma geldikçe fiyatına bakarım, bazen de pörtföye ekler, yükselmesini beklerim. Bu hissenin zor olduğunu eskilerden bilmeyen yoktur. Akıl al dese de çoğunlukla geçmiş deneyimler yok yok diyor :) hatta aklımdan son haftalarda sarky den vazgeçip cemts e geçmek geçmedi değil. Lakin yaklaşık 3 yıldır güvendiğim ve hareket tarzını benimsemiş olduğum sarky den, mantıklı olsa da her girdiğimde dayak yediğim, zar zor kar edebildiğim CEmts e geçmek içimden gelmedi.
Bilanço güzel, teknikte öyle bozulmuş bocalamış değil, yükselse niye yükseldi kimse diyemez. Mutlak eski ortaklarımdan biri vardır Cemts de bol kazançlar :)
Bürüt kara etkisi olmaz, faaliyet karına kadar zaten herşey gayet güzel. Etki finansal giderler kısmına yansıyor. Gelir tablolarına etkisi
31.12.2020: 24 milyon kar
31.03.2021: 8 milyon zarar
Ana faaliyet satış, maliyet düşüşü ve karlılık çok iyi. Diğerleri teferruat, finansal yatırım iner çıkar çok takılmamak gerekir. Esas faaliyet sonuçları güzel, ikinci çeyrek ihracatı da toparlarsa yeme de yanında yat.
Bugün yarın borsa fiyatı ne olur bilinmez ama kanaatim trend yukarı devam edecektir. Bir zamanlar 18 TL den goody almıştım oradan 72 ye kadar gitmişti. Cemts’ı da ona benzetiyorum sanki bu yıl içinde molasına son verip potansiyelini gösterecek gibi. Uzman değilim şahsi kanaatimi paylaştım.
Not; şirketin bankalara borcu benim bankalara şahsi borcumdan az😀maşallah nazar değmesin..
Herkese bol şans
Sorun da tam burada dostlar :her kalemi süper olan şirket her bilanço döneminde 2/3 lira artmayıp geçen yıl fiyatlarının altında kalırsa biz nasıl yatırım yapacağız bizi zorla faize sürüklüyorlar haram diyoruz bulaşmayalım diyoruz ama ayıptır günahtır kasım da alan arkadaş 17/18 liradan geçen 5/6 ay enflasyon mevduat vs karşı hep ezilmiş durumda yıl sonu bilançosu harika arada Man Mercedes hatırlatan bir haber atıyorsun sonra 17.5 görünce bu haberlere bilançoya güvenip bugünü bekleyene malı kilitliyorsun kusura bakmayın bunun adı soygun hırsızlık adilik kalleşlik kahpeliktir..patron kalleş yatırımcı mal...başka bir izahı yok patron bilançoyu Man Mercedes hatta yerli araç haberlerini kullanarak 3/4 liralık marja götü kurtarıyor sen ben elimizde lolipop [emoji517] her seferinde işte o an deyip umutla mal gibi mal da bekliyoruz.yükselen iskenderun KARDEMİR Ereğli hatta İzmir Demir Çelik bile neler yaptı neler yapıyor
Ben 50/80 ol demiyorum ama ekim kasımda 17/18 isen bugün 20/22 olmalısın ki yatırımcıyı koruyasın şuan ki durum kahpelik kalleşliktir
Bir kere olsun şaşırt beni, kansız lanet.
Ne oldu yine %2,70 lale gibi kızarmışsın, G..lalesi.
Endeks düşse de, çıksa da, bu kansız hep düşüyor.
Sebebi gayet basit, Yukarıdan yedirdiği malı aşağıdan yerine koyacak.
Daha öncede yazdım, bu damın çöplüğünde ondan başka kimsenin horozu ötmez.
Dışarıdan kimseyi bulaştırmazlar bu tahtaya.
Endeks kendini telafi etse de, bu lale de toparlanma hak getire.
Bunun açıkladığı ilk çeyrek karının biraz üzerinde sermayesi olan bazı şirketler,
Bundan daha fazla kazandırmış durumda...
Ama bu zat, 3,50 tl bant içinde, günlük 50 krş yukarı aşağı yaparak çöpleniyor.
YTD...
Sevgili Poma22,
Dün bunu yazarken bugün olacakları az çok tahmin ettiğim için vurgulamak istedim...
Her tahtanın dinamiği farklıdır, hareket tarzı farklıdır...
Bu tahta da geçmişte çok fazla zaman geçirdim...
Sevgili Dow16 üstad, Behzat Hocam ve bir çok arkadaşla...
Çemtaş geleceği en parlak şirketlerden, bu tartışmasız... gerek yatırımları/ürünleri gerek finansal açıdan durumu...
Ama tahta hareketleri başka...
3-7.50 hareketinde bulundum ve çok emek verdik bazı arkadaşlarla beraber...
Şimdi yine gözüme takılıyor ,artan fiyatlar , stoklar vb gözönüne alınırsa 2. Çeyrek ( eğer çip vb kaynaklı satışlarda bir problem olmazsa) çok iyi gelecektir...
Tüm çelikler için 2. Çeyrek müthiş gelecek...
Bu arada ben elimdekileri eşleşmede 15.29 dan verdim, şu anda elimde yok...
Elinde olanların umarım gönlüne göre olur, yakında görüşmek üzere...
Şeref yoksunu bu kez TE de avladı milleti yükseliş gösterdi gelene geçene verdi şimdi hepsi kucakta kafeste kalleş kahpe hırsız soygun
Bu hissede arbitraj yapan TARMAN ve mahdumları özellikle genç TARMAN (lar) , kefenin cebi yok fazla kazanınca kursaktan fazla inmiyor ,, fazla markaj yapıyorsun haberin olsun...
Hadi yine dayanamadım ortak olduk. Temel sağlam ilk günden pişman etti, demeye hiç gerek yok hissenin hamuru böyle yapacak birsey yok, bir iki güne rahatlar. 14.99 maliyetle başladık. Ben maliyeti fazla önemsemem ve arkamda gezdiririm :) yükselse de düşse de, hakkından geleceğim inşallah bu sefer :)
https://resimyukle.link/img/3hbh1.jpg
İ.T ve şerefli tayfası. [emoji846]
Hiç bir şey göründüğü gibi değildir.
Dostum faiz haram değildir.
Reel faiz haramdır.
İslam'da haram olan haksız kazançtır.
Sen bugün 1000 liranı faize koysan 1 sene sonra 1190 lira para alırsın. Ancak bugün 1000 lirayla yaptığın alışverişi bir sene sonra 1190 lirayla yapamazsın. Çünkü enflasyon açıklanan %15-16 seviyesinden çok ama çok daha fazla.
Yani sen paranı bankaya faize koyarsan haksız kazanç elde etmezsin. Çünkü kazanç elde etmezsin. Gittikçe fakirleşirsin.
Sent from my LM-G710 using Tapatalk
Valla 70 bekliyordum 35 ne yaw. Herkes kar rekoru kırıyor.demir çelikler uçmuş gitmiş. Ayıp valla.
Tam 7 aydır aynı güzergahta gidip geliyor...
Yani kendi pisliğinin içinde patinaj çekiyor.
Borsada yatırım yapacağın şirketi ve onun patronunu,
Çok iyi analiz etmek gerekiyor.
Allah, Borsada yatırım yapan tüm kardeşlerime,
Şirketinde, O şirketin Patronunda Karakterlisini nasip etsin.
Oyun büyük..:vk:
YTD...
Yaw ismail abe aldığım hisseyi satmam diyor, burada adam sanki bilgisayar başında işi gücü bırakmış al sat yapıyor sanar okuyanda. O biziz beyler, herkesi kendimiz gibi sanmayalım.
Olsa olsa çakalları, tilkileri, sırtlanları verhasıl hayvanları al sat yapıyordur. Ben ismail abemizin tenezzül etmeyeceğini düşünüyorum. Şirkette borç yok, gerisi tırı vırı karda var. Dert etmeyin beyler.
İsmail aben oturmaz tabi ekran başına da bir taşeron tutmuştur. Patronun güvenilirligi ile ilgili 2 seneden çok oluyor yazdım. O günden bugüne baya zaman geçti patron aynı patron :) hiç mi değişmez tarzı, taşeronu değiştir her numarasını biliyoruz artık.
Cemts de ikinci gün maliyet 14.88 üçüncü gün de artıya geçirip beni atmazsan üzerinden sırtlan gibi yapışırım hisseye haberin olsun, Tarmanın silahşörü, benim de elim hızlı eve de kapandık ekran başındayız canını sıkarım bak :)
Epeydir takibi bırakmıştım, tekrardan takibe alalım bakalım, kaç gündür çakıyorlar, bilançoda da kötü bir durum yok.
Tarmanatör da ilgilenmiyor galiba.
Eski paydaşlara selamlar.
14.64 üzerinde kalmak kaydı ile yukarı yönlü tepki verme olasılığı daha yüksek olmakla birlikte, 14.64 altı kapanışlarda 13.84 desteği aktif olacaktır..
İlk 3 seansta olmadı ama, 4. Günde artıya gecebildim. Artık çok geç, bir süre beraberiz, tahta bozucu mu, olacağım yapıcı mı olacağım, bilinmez o biraz tahta yapıcı grubun benim tacizlerime verecekleri tepkiye bağlı :) bol kazançlar
Sallandıkça uzar boyun, Hadi yavrum CEMTS soyun...
Endeks 1,413...........Hisse 14,55.
YTD...