bunların medyanı,2,5. arayı mutlaka kapatması lazım.
Printable View
bunların medyanı,2,5. arayı mutlaka kapatması lazım.
Eczacıbaşı Esan maden şirketi kazdağlarinda altin bulmuş olabilirmi?
Yetmez mi spek bozuntusu bu kadar oyaladığın.... Deeeeejhhh
Ver artık %10-20 yetmez mi bu baskı, çok sıktın feride
Bunlar virman yapıyorlar sanırım
Bugün tavan inşallah
Yatırım tavsiyesi değildir
Nedir bu kardeşim ya..
Ecbaşı aylık %50 den fazla gitmiş sen daha nazlnıyorsun
Mızrak çuvala sığmaazzz
Eyyyyyy
Ya se se ya da si si spek efendiiii..
speğin bir sıkıntısı var, anlamak çok zor
Abdi İbrahim olarak bizde mi ürettirmek istiyorlar? Başka birkaç tane daha aşı üretebilecek firma var. Onlarda mı üretecekler? O konuyu bilmiyorum ama biz bu konuda ilgiliyiz. Burada yapacak hem kapasitemiz, hem de gücümüz var.
''Sinovac isterse hemen o aşıyı da üretebiliriz”
Bizle görüşmediler, başka bir ilaç firmasıyla görüştüler.
O yüzden bir temasımız olmadı fakat isterlerse hemen onu da üretebilecek durumdayız. Normal bir aşı olması sebebiyle, onu her firma çok rahatlıkla üretilebilir.
Biz 20 milyon dozu hemen üretebilecek durumdayız, fakat Türkiye’nin ihtiyacı 20 milyon dozdan daha fazla.
https://www.bloomberght.com/biontech...ma-yok-2272088
Ulan ECZYT tavana yürüyor ama bu yerinden oynamadı daha nalet olası kağıt.
Utanmasa eksiye dönüp kırmızı yakacak.
Arsa imar durumu belli olana kadar ECZYT sonra assolist ECILC...Bence...Bu yaz çok sıcak geçecek :) :) :) Buna şimdi bir de bilanço beklentisi ekleyelim...Tadından yenmez...
Kaldı 11/12 ay illa ki bir gün o karar çıkacak (zaten karar aylardır yazılmıştır çocuk oyuncağı gibi her ay meclis gündemine alınıp tadilen komisyona geri gönderilmez. Dünkü çocuk değiliz ama neyse)
Yatırım Tavsiyesi Değildir
Ecilc ve Ecyat ta Şişe cam vb. Gibi birleşme olasılığı varımdır?
Bende bu dağınık ve karmaşık yapının bir sadeleşmesini ve güçlenmesini bekliyorum. Neden olmasın?
Yatırım Tavsiyesi Değildir
SM-G975F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Hisse üzerindeki fiyat baskısı alenen devam ediyor.
SM-A315F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Anormal olan ilaç hissesinin durumu değil yatırım bence. 4 mia piyasa değerine koşmaya başladı. Sadece %30 una sahip olduğu ilaç ise 5,2 mia düzeylerinde geziyor. Tamam kabul ediyorum eskiden yatırımın fiyatı ilaç' in fiyatının sadece 2,5 katıydı ve bu yanlıştı. Bu nedenle de ilaç in fiyatını güvence gibi görüp yatırım tutardım. Şimdi tam tersi. Pekiyi yatırımın fiyatı ilaç in 5 katı olursa bu ilaç için fiyat güvencesi olur mu? Cevabim hayır'ďir. Ne olacağı kesinlikle belli değil.
Benim düşündüğüm, bilerek yapıyorlar. Asıl hedef ilaç ama bir türlü çözülmeyen yatırımcı var ilaçta. Yatırım topluydu.Belki% 92-93 patronun elinde. Patronun hedefi ilaçta kottan çıkmak bunu için % 95 gerekir. Ortaklıktan çıkarma için % 98. Zaten patronun elinde olan yatırım hisseleri değerleniyor. İlaç satıp yatırıma geçen var. Parite falan takmıyor kimse. Ama parite diye bir gerçek var.
Hem ilaçtan çıkış ve bezdirme hem de yatırıma geçiş sağlanıyor. Diyelim ki birleşme oldu bu fiyatlardan yatırıma yeni girenler çırak çıkar. Yatırıma şu ana kadar geçenler çok karlı çıktılar. Hedeflenen trade ise amaç hasıl oldu. Birleşme ilacın KY oranını düşürmek için bir araç olabilir. Zaten % 90 kendilerinde. Rahatlıkla kottan çıkma yapabilir bu karambolde. Unutmayalım Ecyapta uyduruk banyo şirketi birleşmesine % 13 vermişler ve halka açıklığı % 5 lere düşürmüşlerdi.
Bu adamların hiç ticari başarısı yok. Grup son 20 yılda ilk 5 ten düştü. İlk 20 ye girebilir mi şüpheli. Bir tek bizi nasıl altedeceklerini düşünüyorlar. Ruh hastası bu adamlar. Çapsız dolandırıclar.
Geçen yıl başında elimdeki tek senet yatırımdı. Yil içinde bunların abuk sabuk ileri geri işlemlerine tanık oldum, küçük küçük de karlar yaptım, fakat parca parca da elimdekileri çıkartıp hiç olmazsa biraz daha şeffaf şirketlere geçtim, bir kısmını da ilaç tarafına demirledim..Büyük bir fırsatı kaciırdığım doğru da bundan sonrası icin iyi mi yaptım hala belli değil. Ben de sizin gibi Holding'in geleceğinin çok parlak olduğunu düşünmüyorum. Bir tek Esan, onun da çapı belli değil bir de temizlik ürünleride ve seramikte 2 iyi marka.
Bu adamlar beceriksiz ama Türkiye ekonomisi yeni bir raya oturursa Eczacıbaşı çok karlı çıkar. Madencilikte zaten külliyetli maden izinleri var. Lapseki altın madeni ne oldu hiç ses yok. Ellerindeki arsalar Kartal ve Ayazağa ilk ekonomik düzelmede yabancı yatırımcının odağı olacak yerler. Bu adamların bir şey yapmasına gerek yok. Önleri açık. Sadece küme düştüler. Diğer yeni gruplar bunları uzak ara geçtiler. İlk 20 ye grimeleri şüpheli ama ellerindeki asetler bunları uçurmaya yeter.Bunlar fakir taklidi yapmayı seviyor.
Ama o kadar da değil. Hiç riskleri yok. Patron Faruk şimdi kripto paradan vurgunu yapmıştır bile.
Bunlar bence çaplı bir dolandırıcı. Çap olmasa bu halde olmazdık. Bu makasın böyle açılmasını da hiç bir şey açıklayamaz tahminimce. Çünkü biri diğerinin 1/3üne sahipse yatırımdaki bu değer artışının %30 kadar buna yansıması gerekir düz mantık. Sonuçta ortağı. Ama gel gör ki yatırımdaki değer artışından hiç nasiplenemedi. Grafikler incelenirse son 4 ayda borsa endeks tam %40 getirmiş, eczyt %100 getirmiş. Bu cenabet ise bu süreçte sadece %33 civarı bir getiri sağlamış. Şimdi ecilc ya endeksi zayif fiyatladı, yatırımın çıkışını fiyatlamadı. Yada sadece yatırımın değer artışını tam fiyatladi ama endeksi gram fiyatlamadı . Sonuçta her iki durumda fiyatlanmayan bir durum var ve en az %35 civarında bir fiyatlanmamadan bahsediyorum.
Bu nasıl olur? Nasıl açıklanır bilemiyorum. Endeks fezaya gelmiş bu ise daha ortaçağı geçsem mi geçmesem mi derdinde ?
kottan niye çıksın ki, buluyor kekleri çaya katık yapıyor.
''Şişman kadın sahneye çıkmadan opera bitmezmiş''
Yatırım Tavsiyesi Değildir...Safi Tecrübedir...
Bu kadar işlem hacmi boşuna değil burası ağlama duvarına dönmeye başladı prim yakın demek.YTD
Eyyyy spek yetmez mi bu kadar sıktığın..
İçinde patlatacak
Adamlar dün bilgilendirme politikası güncellemesi gönderiyor. Alay eder gibi. Bakın sakın yanlış anlamayın. Biz herhangi bir gelişme olursa size zaten bildiriyoruz. Bir de siz telefonla ve mail ile bizden bilgi sormayın (sanırım isyan telefonları almışlar, bu nasıl iş yatırım uçuyor içiçe olan şirket ilaç yerin dibinde mealli) hiçbir gelişme yok. Aman ha yanlış anlarsınız ilaç yükselir falan, zaten yatırım dert oldu bize sizi başımıza iş almayalım. Durup duruken bu açıklama bize başka ne anlatabilir.
Haklılar, öyle değil mi? Yatırımdaki oyunlara kapılacaksanız bizden destek beklemeyin demenin Turkcesidir bu. Valla ben de aynı sorularla yuzlesiyorum. Neden yatırımları sattın? Neden yatırım yerine ilaç aldın? Aynı şirket diyorum. Bir kasa portakalı ikiye ayırıp bir kısmını hiç sebebsiz %50 daha pahalıya satmaktan farkı yok diyorum. Yapacak bir şey yok. Insanlar fiyat peşinde koştukları müddetçe çarpılmaya devam edecekler.
Yooo! Haksızlar. Sanki fiyat hareketlerine karışan sonra hiçbir şey yapmıyor taklidi yapan bu adamlar değil mi? Sürekli baskılamasalar ve fiyatlamaya ilşkin bir tasarımları olmasa, kottan çıkış planları olmasa dediğiniz doğru olurdu. Ama bu adamlar gırtlağına kadar bu işin içinde. Yatırımda ipin ucu kaçtı, millet üşüştü, ilaca hakim olma derdinde. Bırak sal fiyat artsın biz de satıp kurtulalım. Endeks kadar getiriyi bile çok görüyorlar.
Sn Bezginbekir, kottan çıkış planını nasıl çözdünüz?
Piyasa ne düşünüyor acaba? Iki olasılık var. Biri, Borusan ve Borusan Yatırım arasındaki hareketlerin bir benzerini bekleyenler? Yani yatırım geri gelmezse ilaca yüklenip şansını deneyecek olanlar. Ikinci olasılık da yatırımdaki harekete hiç inanmayıp bunlar Eczacilardir ne yapsalar beklenir diyenler. Benim hangi grupta olduğumu biliyorsunuz. Ilaç bu fiyatıyla bugün için pahalı sayılmaz. Bu endekste tutmanın da büyük bir maliyeti yok. Fakat bir iki ay içinde bir hareketlenme olmazsa ondan sonrası bildik Eczacı çilesi olur.
Beni asıl korkutan şu beklenen endeks düzeltmesi geldiğinde ne yapacağı.
7 küsurlardan maliyetlendik. Endeks giderken yerinde saydı. Endeks şöyle bi %10-15 düzeltmeye gidince bu da fırsat bu fırsat diyip 5 küsurlara doğru çekerse kendini o zaman yandık ki ne yandık.
Öndecen ECZYT'ı takip ederdim. Endeks düşerken ve bütün kağıtlar kıpkırmızıyken ilginç şekilde ECZYT %2-3 artıda kapatırdı. Sanki parasını korumak isteyen oraya kaçar gibi. İlaç ne yapacak merak ediyorum.
Kimse bilmiyor. Karşılaştırmak için gidip Borusan Yatırım piyasa değerine baktım. 13 milyar liraya gelmiş. 4,5 pd/dd değerinde. Böyle bakarsak 1,7 pd/dd degerli Eczyt ve 1,2 değerli Eczacı Ilaç primli sayılmaz. Ilaç gerilerse aşırı durumlar hariç 6,50-7 aralığına geriler. Yatırımın durumu oraya ne kadar yeni katılım olduğuna bağlı. Kontrol spekulatorde.
Ilacta işlem hacimleri düşüyor. Daha da düşerse en mantıklısı az lotlarla hissenin yönünü aşağıya çevirmek. Yatırım tarafında ise alıcı bulabilirse hangi kademeye verse kar. Kimse alisa gelmezse, zorunlu olarak yukarı çekip alıcıları sıcak tutmaya çalışır. Savaş sanatları gibi, sürekli şaşırtmaya dayalı. Bakalım işin sonunda av mı avcı mı kazançlı çıkacak??
Yatırımda bu yükselişte en büyük satıcı philip. Philip uzun süre hissenin gitmemesi için çabaladı ama baraj kapakları açılınca o da 2.1 milyon lotunu nispeten ucuz fiyattan satmış oldu. Philip yatırımı baskılama görevi olan bir görüntüsü varken dediğim talep genele yayılınca onun da yapacak birşeyi kalmadı.
Yatırımın intema ve ecılc yılsonu kapanış fiyatları, ilaçtan gelecek kar ile güzel bir bilanço açıklayacağı kesin ancak bunu da büyük oranda fiyatlamış gibi görüyorum ben. Bundan sonra benzer yükseliş devam ederse bizim bilmediğimiz başka gelişmeler var demektir.
İlaç ise takas kompozisyonu ve kur avantajının son çeyrekte terse dönmesi nedeniyle nispeten düşük kar beklentili mi diye düşünüyorum. İlac değerlemesinde yer alan halka açık olmayan kısımlar ise tam bir soru işareti.
Takas ve halka açık lot sayısı az olan yatırımı tabi ki hareketlendirmek ilaca göre daha kolaydı ve piyasada kolay olanı önce yaptı.
Bakalım ilaçta işler nasıl ilerleyecek?
İlaç yatırıma ayak uydurup düzeltme arayışında. Sen çıkmadınki ne düzeltmesi. Hala yazın gördüğün fiyattasın 7 civarı. Bir ara sadece devanın yükselişine değil düzeltmesine katıldı. Şİmdi de yatırımın düzeltmesine katılıyor. Apaçık patron yatırımda ipin ucunu kaçırdı, kontrol edemedi. Şimdi ikisini birden düşürmeye çalışıyor.
BE fiyatların gerilemesinden şikayetçi olmaz hatta belki de memnun olur. Geçen ay 7 liranın hemen altindan yaptığı kucuk/orta ölçekli alim aklımı kurcalamıştı. Sanki bu defa eski günlere, defter değerinin yarısından işlem gördüğü günlere dönülmez der gibiydi. Bence bulunan seviyeler makul, bu fiyatlardan ne alırım ne de satarım. Bu da Eczacılara bir tur daha ( kısmen de olsa) bağlanmak oluyor.
Kasa ağzına kadar para dolu adamlar ne yatırım yapıyor ne şirket alıyor öylece üstünde oturuyorlar kuluçkaya yatıyorlar.
Redmi Note 4X cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bir de şöyle bakmak lazım, Bülent'e desen bu paradan bana tüm hisseleri devret.
Ne der?
Eminim ki "git borsadan al" der. Bir tane bile hisse vermez.
Yatırım Tavsiyesi Değildir.
SM-G975F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
yazık valla yazık endeks nerelere geldi
şu sürecte en ucuz bedava kalan kağıt oldu
o kadar yatırım satış geliri döviz geliri resmen yerinde saydı
helal olsun be eczacıbaşı ama vermeyeceğim malımı inadına vermeyecceğim
YTD
Lan bu nasıl kağıt Allah belasını versin. 1 kuruş artmaz mı ya. Hep eksi hep eksi. Aldığım maliyetin altına indi biz de ucuz aldık diye seviniyorduk. Şuna bağladığım sermayeyle kaçırdığım ECZYT mı yanayım JANTS mı yanayım FMIZP e mi yanayım.
Ben böyle $erefsizlik görmedim. Millet 50-100 lira kazanacak diye ödler kopuyor onun bunun çocuklarının.