Originally Posted by
noreply
Ilacta işlem hacimleri düşüyor. Daha da düşerse en mantıklısı az lotlarla hissenin yönünü aşağıya çevirmek. Yatırım tarafında ise alıcı bulabilirse hangi kademeye verse kar. Kimse alisa gelmezse, zorunlu olarak yukarı çekip alıcıları sıcak tutmaya çalışır. Savaş sanatları gibi, sürekli şaşırtmaya dayalı. Bakalım işin sonunda av mı avcı mı kazançlı çıkacak??
Yatırımda bu yükselişte en büyük satıcı philip. Philip uzun süre hissenin gitmemesi için çabaladı ama baraj kapakları açılınca o da 2.1 milyon lotunu nispeten ucuz fiyattan satmış oldu. Philip yatırımı baskılama görevi olan bir görüntüsü varken dediğim talep genele yayılınca onun da yapacak birşeyi kalmadı.
Yatırımın intema ve ecılc yılsonu kapanış fiyatları, ilaçtan gelecek kar ile güzel bir bilanço açıklayacağı kesin ancak bunu da büyük oranda fiyatlamış gibi görüyorum ben. Bundan sonra benzer yükseliş devam ederse bizim bilmediğimiz başka gelişmeler var demektir.
İlaç ise takas kompozisyonu ve kur avantajının son çeyrekte terse dönmesi nedeniyle nispeten düşük kar beklentili mi diye düşünüyorum. İlac değerlemesinde yer alan halka açık olmayan kısımlar ise tam bir soru işareti.
Takas ve halka açık lot sayısı az olan yatırımı tabi ki hareketlendirmek ilaca göre daha kolaydı ve piyasada kolay olanı önce yaptı.
Bakalım ilaçta işler nasıl ilerleyecek?
Yazdıklarım kesinlikle yatırım tavsiyesi degildir..Sadece kendi kişisel görüşlerimdir...
Yer İmleri