Ağam sal bizi gidelim yolumuza ...Ver şu tekniğin hakkını...6 milyar zarar açıklayan şirket bugün yüzde 3 yukarıda primli :28:
Printable View
Ağam sal bizi gidelim yolumuza ...Ver şu tekniğin hakkını...6 milyar zarar açıklayan şirket bugün yüzde 3 yukarıda primli :28:
Şöyle ufacık bir haber düşse tüm karamsarlık dağılır ama yok maalesef...Valla ayıp yahu...
Zaten şurada hepi topu 3-5 yatırımcıyız derdiniz ne kardeşim.. Konu ne yani, hissemizi niye aldınız mı???
Yan tahtalara güzel para girişleri var...Endeks tarafı zaten düzeldi orta vade 15/16 bandını görecektir düşe kalka..
Teknik olarak da güzelleştik, bugün haftalık kapanışımız gelecek...
Yatırımcı düşmanı değil ise yöneticiler hep birlikte kazanmamız lazım artık...YTD
Ben umudumu koruyorum, şirket yetkilisiyle biraz önce görüştüm sevkiyatlarla ilgili hiçbir problem olmadığını söyledi, faaliyetler gayet güzel devam ediyor dedi, yıl sonu bilançosunda oluşan zarar AVM değerlemesinden kaynaklanan fiktif bir zarar dedi...
Sabırla bekliyoruz...
Geçen de yazdım, şirketin normal faaliyetlerine baktığımızda FAVÖK tarafında geçen seneye göre yaklaşık 2 kat artış var, hasılat keza güzel... Ancak bizim yatırımcımız günün sonunda kar zarar hanesine bakıyor sadece, böyle olunca da hisseye olan ilgi sıfır...
Teknik güzelleşince sosyal medyada biraz çizilmeye başlandı son birkaç gündür hissemiz.. Asıl hisseye ilgi 2025 ilk çeyrek bilançosu ile olacaktır tahminim Sn.Hissedarxd ..Gerçi borsada beklentiler satın alınır..O zamana kadar gerekli ivmeyi yakalayacağını düşünüyorum...YTD
Görüştüğüm yetkili arkadaşa net bir şekilde söyledim, özellikle Amerika'ya yapılan sevkiyatlarla ilgili ara ara yatırımcıyı bilgilendirici kaplar atılması şirketin de reklamasyonu açısından önemli; bu konuyu yönetime bildireceğini söyledi... Borsada yönetimle yatırımcı arasında ne kadar şeffaf bir etkileşim olursa şirketin "değeri" o kadar, artar... Net!
Hissenin fiyatı demiyorum dikkat edin şirketin değeri!...Aklı olan ne demek istediğimi anlar...
https://i.hizliresim.com/ezmc9ix.jpg
İçerisinde bulunduğumuz resim...
herkesin bir kırmızı çizgisi vardır.. hatta, Anne-Sophie Mutte'ın bile..
https://www.youtube.com/watch?v=sAR7w_imyyc
soru şu bu hafta kırmızı çizgi geçilecek mi..??
https://i.hizliresim.com/7r1dqn7.png
Herkese hayırlı bereketli güzel bir hafta dilerim ...
Teknik gayet güzel ilerliyor..Bu haftada güzel bir kapanış bekliyorum...YTD
Buralar, bilançonun kötü geldiğini düşünenlerin ilk satış bölgesi...Geçilmesi önemliydi...Hacim olarak da iyiyiz... Karamsarlık atıldı gibi... YTD
Borsanın böyle düştüğü bir günde teknik analiz konuşmaya gerek yok...Ekran kapatıp ,şirkete odaklanıp uzun vade bekleyeceğiz...YTD
Dolardaki hareket ve CEO'nun "satışların yarıya yakını ihracat olacak" şeklindeki beyanı birlikte okunduğunda bu yıl hasılat rekoru gelebilir... YTD
Şirketler genel kurul kararı olmadan hızla hisse geri alımı yapabilecek..Alınan hisseler en az 30 gün satılamayacak..Bakalım bugün hangi şirketler alım yapacak hissesine sahip çıkacak..Şirketlere sahip çıkma zamanı!!!
İmamoğlu'ndan sonra muhtemelen sırada halk nezdinde daha ciddi karşılığı olan Mansur Yavaş var... Dün yaptığı açıklamalardan bunu okudum ve bu süreç borsayı rahatsız edecektir... YTD
Yatırımcı ilişkilerini aradım...Abd ihracatlarını,artan dolar kurun etkisini vs soracaktım ama yine yerinde yok bina içerisinde geziyormuş :))
İnşallah denk geleceğiz bir gün :wave:
Muhasebe daha iyi bilir bu konuları üstadım...Geçen gün aradığımda gayet ilgili ve bilgili cevaplar aldığımı yazmıştım...
En düşük 12 aylığı gördük...Zaten bu süreçte aselsan vs gibi çıkamamıştık ,üstüne bir de düşüşe yakalandık..Kötü oldu...
Aşağı saldığınzda alanlara kızacaksınız düşürmeyin kardeşim...Valla şaştık kaldık...
55 günlük pembe sonrası toparlanamamış.. kırmız yatay geçildikten sonrada sadece çarpmış...
direnç konumundaki tüm yatay indikatörler yeşil gibi aşağı çapraz atıp, barı karşılamaya gidecekler.. ilk önce de turkuazdan izin alacaklar.. son sözü yine 55 günlük söyleyecek... kısaca daha çok çalışması lazım..
https://i.hizliresim.com/5e9h04r.png
Ölü kedi sıçraması bile yaptırmadılar, b.k çuvalı gibi yapıştı kaldı aynı yerde, aşağıdan alanlara da düşmanlar...N'olacak bu böyle dur bakalım...Şu an endekse göre 16-17 aralığında olmalıydı...
İlk çeyrek bilançoya kaldı bir ay...
Sabır...
Bu yıl enflasyon muhasebesi üç aylık ,altı aylık dokuz aylık bilanço dönemlerin de uygulanmayacak.Ayrıca,ihracat gelirlerinin bilançoya asıl yansıması ilk üç aylık ve altı aylık bilançoların da da gözükecek.Eğer yeni bir aptallık yapılmazsa mükemmel bilançolar göreceğiz...
Tavanda 1 küsur milyon lot alıcı...Kimsenin yüzüne bile bakmadığı kağıtta...:)
İşleri güçleri dalavere, tahtayı sıka sıka milleti bezdirdiler sonra topuk...
Akşam büyük bir sipariş KAP ı gelebilir. İçerden bilgi alanlar var maalesef.
Bilanço beklentileriyle gitmesi daha düşük bir olasılık.
Şirketin 2024 yılı son çeyrek cirosu 168.730.302-TL idi. Bu rakamın 95.5 milyonluk kısmı ise yurtdışı satışlardan oluşuyordu. şirket son çeyrek 1.217.160 kavanoz Kruger'e 30 konteyner ihracat yapmıştı ve 2025 ilk çeyrek 1.622.880 kavanoz Wallmart'a 40 konteyner ihracat yapacağını bildirmişti. basit ve düz mantık bir hesaplamayla 2025 ilk çeyrekte sadece yurtdışı satışlardan 130 milyon TL üzerinde bir ciro bekleyebiliriz. AVM kira gelirlerinden de 20 milyon gelse ve diğer iç piyasa çiğ süt-fide-kurutulmuş domates satışlarından da en kötü ihtimal 20 milyon gelse şirketin 2025 ilk çeyrek cirosu ihtiyatlı bir tahminle 170 milyon civarına ulaşıyor. Bu rakamın daha üzeri olma ihtimali de var tabi...2024 ilk çeyrek cirosunun 68 milyon olduğu hesaba katılırsa şirket 2025 ilk çeyrekte en kötü ihtimalle cirosunu 2 katına çıkaracak. Bunun da hisse fiyatına yansımasını hep birlikte göreceğiz.
Bilgi ve yorum için teşekkür ederim.Geçen yıl 2024-3 aylık bilanço da 10 milyona yakın kar gelmişti.Şimdi 170 milyon gelirse aynı döneme göre 17 misli artış.100 milyon bile gelse 10 misli artış !.Bence de bu rakamlar üç aylık,altı aylık ve 9 aylık bilançolar da bir öncekine göre hep artış yaparak devam edecek gibi.Artık,bizi güzel bekliyordur inşallah...
Sıfır risk PPF'lerin aylık getirileri halen çok yüksek ve bu konjonktürde hisse yatırımı yapacak yatırımcı beklemek normal değil... Sadece burada değil, bütün kağıtlarda kısa vadeli işlemler oluyor; kârı gören satıyor...
https://www.walmart.com/ip/Californi...sRedirect=true
Fade'nin ihraç ettiği ürün bu sanırım. Bu şirket Fade'den alımlara düzenli olarak devam ederse ciroya güzel katkı olur. Fade kendi markasıyla direkt Walmart'a satsa daha iyi olurdu tabii.
Amerika'ya yapılan ihracat detaylari burada mevcuttur.
https://www.importyeti.com/supplier/...sanayi-ticaret
https://www.importyeti.com/supplier/...im-san-tic-a-s
En ince detayına kadar yakın takipdeyim şirketi... Birçok detaya da hakimim, şirket yönetimine de selam olsun buradan. Sakın ha satışları ya da kârı maskelemeye kalkmayın.
Teşekkürler. Ben de o siteye bakıyorum arada. Eğer bilgiler doğruysa 2024 son çeyrek ihracat 130.000 kg civarı iken 2025 ilk 4 ay yaklaşık 700.000 kg görünüyor. Katma değerli ürün olduğundan düzenli ve artarak devam ederse favök katkısı güzel olabilir.
Şirket biyoteknoloji işlerine ağırlık verse ve tohum işine girse heyecan verici bir hikaye oluşturabilir. Geri alım programı da başlatmalı bence.
Ocak 2025 döneminde gerceklesenlerin bir kısmıni şirket 2024 yılı Aralık ayında göndermiş olabilir yaklaşık 1 ay navlun süresi olduğunu varsayarak söylüyorum.bu site ithalat-Amerikaya teslim edilen tarihi baz alıyor.(Başka bir şirketin bendeki datalariyla sitedekileri karşılaştırarak teyit ettim)
Biyoteknoloji gerçekten çok ama çok önemli. Geleceğin mesleği ve sektörü, iklim değişiklikleri sebebiyle farklı ve belli koşullara dayanıklı fide ve tohumların üretimi ön plana çıkacak. Patron geçmişteki gibi antin kuntin işlerle uğraşmaz artık inşallah. İşine baksın yeter, tepesindeyiz bundan sonra.
Ciro harika ancak esas faaliyet kârına yansımamış, bildiğin abidik gubidik işler...Zaten piyasada para yok, yatırımcı yok, bir de bunlar...
3 aylıklar denetime tabi olmadığı için umudum devam ediyor...Zaten 6 aylıkları görünceye kadar şans vermiştim, bilanço artık şekillenmiştir, bakalım sayın tahtacılarımız ne yapacak ?..
https://i.hizliresim.com/bligsu2.PNG
Şaka maka 1 yıl geçti bir arpa boyu yol alamadık, paramızla rezil olduk resmen...Aslında kötü de olsa bir grafik var kağıtta lakin eğim çok az yani enflasyona karşı yenilgi eğrisi...Minimum 45 derece civarı olmalı ki para kazandım diyelim...