PUTİN: Suriye anayasa komitesi 30 -31 ekimde ilk toplantısını yapacak.
Printable View
PUTİN: Suriye anayasa komitesi 30 -31 ekimde ilk toplantısını yapacak.
Türkiye ABD ye istediğini yaptırabildi ve sanırım Rusya'dan da istediğini alabilmiş gibi görünüyor. Rusya ile karşılıklı inanılmaz bir ticaret hacmimiz var ve bu her yıl inanılmaz oranda büyüyor. Kaybetmemeliyiz..
Türkiye'nin en büyük sorunu enerji giderleri. Gelirin nerdeyse %60 ını enerjiye harcıyoruz. Kendi faturalarımızdan örnek verelim. Harcamalarımızın % kaçını elektrik, doğalgaz ve akaryakıt oluşturmakta...
Rusya inanılmaz doğalgaz ve enerji kaynağı bir ülke.. İhtiyaçları olan şey ise, hizmet, güneş, deniz, kum ve sıcaklık.. O da Türkiye'de fazlası ile mevcut..
Türkiye'nin pasif değerleri paha biçilemez.. Sadece Antalya Körfezi Türkiye'nin enerjini sorununu çözer..
Şöyle ki, Rusya bugün 150 milyonluk dev bir ülke.. Sadece Antalya yılda 15 milyon turisti kolaylıkla ağırlayabiliyor..
Kışın biz onlardan gaz alıp, yazın onlar burada tatil yapıp, eğlenebilirler..
Kaldı ki; Rusya dünyanın en iyi nükleer enerji teknolojisine sahip ülkedir.. Yapılan Sİnop ve Akkuyu nükleer santraller Türkiye'de elektiriği nerdeyse bedavaya getirecektir..
Karşılıklı bu ticaret hacminde USD ı ekarte etmek, saf dışı bırakabilmek her iki ülkeninde hayrına olur, ama bu işler al gülüm, ver gülüm.. YANKEE go home! işleri ABD nin ne denli hoşuna gider bilemem...
Türkiye ye ticaret partneri olarak Rusya yeter de artar bile...
Türkiye tarım ve turizm ihraç edip, karşılığından gaz ve enerji alacak... Bu işlerde de dengeli bir yol izlenecek...
Türkiye kışın üşümeyecek, Ruslar yazın gönüllerince tatil yapıp deşarj olacaklar...
Ben hep derim Türkiye'nin pasif değerleri fiyatsızdır..
Mesela boğaza paralel bir kanal açın; dönümü milyonlarca USD eder....
Oysa aynı şeyi ABD Arizona'da yada ne bileyim Rusya Soçi de yap 100,000 USD etmez...
Bunun gibi.. Aktiflerimizde zayıf bir ülkeyiz.. Ama pasiflerimiz PRICELESS....
23 Ekim 2019 ve USD'da 5,72 TL deyiz...
Yine malum başlıkta arasıra okuyorum...
Artık "el clasico" diyorum...
Geçen sene Eylül de USD 12 TL olacaktı... Olamadı...
Yılbaşında 12 TL dediler.. Olamadı...
Belediye seçimleride 12 TL dediler.. Olamadı..
Yenilenen seçimlerden sonra olacak dediler.. Yine olmadı...
Yazın olacak dediler.. Olmadı...
Sonbaharda olacak dediler.. Olmadı...
Sınır ötesi operasyonda olacak dediler... Olmadı...
ABD den bir tweet atılsın dediler ard arda onlarca tweet geldi.. Olmadı...
Celladına aşık olmuş ise bir adam, sen ne izletitirsen izlet ne yazarsan yaz, itiraz da etmiyorsa oradaki yazılanlara, eh ne diyeyim müstehaktır sizlere her türlü zillet...
Şimdi 2020 mayıs ta 10 TL olacak demişler... Nokta atış... Neden 10 TL...
Olacak ise USD 2020 Nisanda olamaz mı?
Hep dedim, demeye de devam ediyorum.. Böyle nokta, hedef ve tarih verenler at kafadan bilgi yarışması yapıyorlar..
Ben bir dip nokta belirliyorum, buraya gelme ihtimali vardır diyorum, ama olacak demiyorum.. Olmayabilir de diyorum.. Hedef fiyata yaklaştıkça kademeli alım yapabilirsiniz diyorum..
Ama ona değil, benim dediklerime veryansın ediliyor..
Arkadaş benim hedef belirlemem ile sizin hedefiniz arasında TOROS dağları kadarı fark var. Siz 1 şimdi 10,50 TL olacak derken ben 5,51 olma ihtimali var ve 5,62 den kademeli USD alımı olabilir diyorum bu USD 5,51 OLACAK demek ile aynı değil...
16 aydır yazdım çizdim.. Yetmedi video çektim... Yazı yazdım...
Geldiğimiz yer...
Ekim ayı da bitti, USD 5,72...
millet ne diye dolara doluştu, çünkü 6 senedir faizi yeniyor- enflasyonu yeniyordu (2002- 2013 arası dolarda kalanlar, TL'de kalanların paralarını dolar bazında üçe katlamasını seyretmişti, lakin 2013'ten beri dolar farkı biraz kapadı).. geçen seneki altın vuruş hareketinden sonra acaba'lar silindi ve muazzam bir dolarizasyon izledik- son 6 senenin en yüklü dolar talebi bu altın-vuruş sonrası tezahür etti.. zira, dolar almayı muhalefet etmenin bir gereği olarak lanse eden bir paradigma uzundur yerleşiyordu- paramı dolarda tutuyorum, çünkü ülkeyi yönetenlere güvenmiyorum.. bu paradigmanın uzantısı olarak her tür kötü haberin doğal alıcısı oluştu- doğru olmasına gerek yok, kötü olsun yeter, ben inanırım
bunu bi taraf bırakalım, reel olaylara bakalım.. son 4-5 ayda her biri tek başına altın vuruşun ala'sını yaratır denen bis sürü şey gelişti- s400/caatsa, not indirimi, TL faiz indirimi (2 turda 7,5 puan), doğu akdeniz/ kıbrıs'la ilgili gerilim ve suriye meselesi.. en serti en son gelişen rojawa işi oldu, kimsenin ihtimal veremeyeceği şekilde türk ordusu rojawa'ya girdi- abd ordusu güçlerini çekmek zorunda kaldı.. pardon, abd ordusu- pentagon, yani yerkürenin yegane süper gücünü temsil eden emsalsiz ateş makinası.. çekildi.. süper gücün diğer süper kartı devreye sokuldu- sanctions: ekonomini yerle bir ederim tehditleri havada uçuştu.. süper gücün medya oluşturma gücünü de izledik- hayatımda tanık olduğum en saçma zırva kampanya 'türkler kürtleri kesecek, kurtarın zavallı kürtleri insanlık adına' vs vs
abd bşk yard. ve dışişleri ankara'ya geldiğinde, senatörler yaptırım paketinin ucunu gösterdi- türkiye'nin piyasalarda tahvil satmasının yasaklanması dahil bissürü dudak uçuklatıcı yaptırım.. en sert iş olan 'swift ban' dan sadece bi tık öncesi.. pompeo askeri güç kullanmaktan bahsettiği iddia edildi- yani, türkiye'nin amerikan ordusu tarafından işgal edilmesi, yani istanbul'un yerle bir edilmesi.. 4 sene önceki rus tehdidi bile yeterince tüyler ürperticiydi ama bu seferki tehdit tek süper güç'ten geliyordu- çin ve rusya dahil böyle bir tehdidi ciddiye alamayacak kimse yok yeryüzünde..
bütün bu sürecin tabelaya yansıması ne oldu ? kur bi ara 5.93 görebildi en fazla, üstünü göremedi.. youtube yorumcularının en kabus senaryolarının daha kötüsü önümüzdeydi ama dolar kurunun 5.85 üstüne cüret etmesi ancak bi hafta sürdü.. pekii, ne olacak da dolar kuru 10 olacak 15 olacak, nasıl bi senaryoda kim hangi TL'yi satacak ve dolar talep edecek ??
satacak TL tahvil kalmadıysa (sata sata yabancı payı %10 dolayına düştü), swap piyasasında limitler düşürüldüğü için short yapmak için TL bulunamıyorsa, cari açık sıfırlandığı için ticari talep kalmadıysa, uzun vade dolar borcu olan şirketler için marked-to-market kur zararı yazma kuralı iptal edildiyse (yani şirketler kesimi stop-loss talebi kuruduysa) kim hangi TL'yi satıp dolar talep edecek ??
kala kala tek ümit- tasarrufunu türk bankalrında tutan yurtiçi yerleşik tc vatandaşları kaldı.. ülkeye güvenmeyen kimi beyaz türkler sattı gitti, fetöcüler malı mülkü sattı kaçırdı ne var ne yok, milyoner düzeyindekilerin hemen hepsi zaten çoktan dolara geçmiş durumda.. her metod deneniyor, ama artık o TL'yi satacak kimse bulunamıyor, son TL'lerin son kuruşu dün satıldı
Adamlar ekonomik saiklerle yazmıyor, ideolojik saiklerle yazıyor.
Görevli , gonullü veya maaşlı kadroların yazılari....
Hukümet geçen yıl temmuz-ağustosta döviz depremi yaşadı..
Ders almamışsa ........
Kafaya takmamak lazımy be yaaaa!
Faiz %14'e indi.
Suriyedeki para harcatan harekâta rağmen dövizde kıpraşma yok.
Asgarî ücrete dikkat edersen,
cari açık vermezsen,
dış ticaretin dengelenmeye başlarsa ekonomi de rayına oturmaya başlar.
Piyasada para mı varki talep mi varki ? Aç millet aç...Aysonunu getiremiyor...Makarna yiyip duruyor evden dışarı çıkamadan...
Fed toplantısını bekliyor döviz. Ayrıca artık rezerv para dolar değil. Altın. Ülkeler dolardan kaçıp altın alıyor. Dolar karşılıksız bir kağıt parçası.
Dolar sevdası yerine altın sevdası yerinde.
Dolar bir çöptür.
Akşam ki açıklamalrı dinliyorum da. Faiz tek hsne deniyor. Negatif faiZ geçeceğiz galiba.
Kredi kartı ile altın alımı 8 aya çıkmış.
Bu verileri topluyoruz sonuç negatif faiz ve altın devam..
Irak'ta sokak olayları oluyor.
Bize cok tesiri olmaz diye onkabulum olmasina ragmen,
Gerekceleri ve potansiyeli hakkinda bilgisi olan var mı ?
Bankalara siber saldırı söylentileri var
29 Ekim...
Youtube da ortadoğu ile ilgili belgeselleri izliyorum. İnanılmazlar.. Bir sürü millet şii'leri bir tarafta, cihatçıları diğer tarafta, ezidiler bir yanda, Türkmenler başka bir yanda, araplar ise cabası...
Batı istediği gruba silah, mühümmat ve erzak yardımı yapıp, diğer tarafın kafasını uçurmasını izliyor. O kadar net.. Önce IŞİD i yarattılar, sonra PYD yi.. Bir ona finansal ve askeri destek bir diğerine...
Ortadoğu tam bir hayvanat bahçesime dönmüş durumda. Elinde batının finansal gücünü alan, diğerini kafasını bıçakla kesip kazığa oturtuyor..
Işıd PYD ye, PYD IŞID a; bilmem kim, bilmem kime...
Buradan alınacak dersler olmalıdır.. Sonuçlar neticeler olmalıdır...
Cumhuriyet bir ERDEMDİR, FAZİLETTİR..
Kuru kuruya değil, inanarak, içinde yüreğinde hissederek.. Ortadoğuyu görerek... Cumhuriyeti kuranlara dualar ederek...
Cumhuriyet ortadoğuya bakarak; özgürlük demek, bağımsızlık demek, kardeşçe beraberce yaşamak erdemine ulaşmak demektir...
Bu topraklarda sünnisi, alevisi, şii si, kürtü, türkü, lazı, çerkesi, pomağı, ermenisi, hristiyanı hepimizi eşit şartlarda gören ve ağırlayan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımıza sahip çıkmaya davet ediyorum..
Çünkü hepimizin beraberce yaşayabileceği başka toprak, ülke yada coğrafya yok...
Bu ortak, hep beraberce, hür ve özgürce yaşamamızın TAPU SENEDİ ise CUMHURİYET BAYRAMIMIZ...
Hepimize kutlu olsun...
kanal istanbul (a.k.a. "boğaza paralel kanal" ) aslında bir emlak projesidir.. iktidar bunu milletin bir kısmına çok güzel sattı.. nasıl peki ? güvenlik gerekçesi.. "boğazdan tankerler zor geçiyor, evler tehlike altında" gibi gerekçeler .. eğer durum buysa bunu diplomaside kullanman gerekir.. milyarlarca doları betona gömerek yeni bir kanal yapmak çözüm değil..ekolojik problemler ayrıca bir sıkıntı.. ama bilimle problemli bir zihniyetin bunları dinleyeceğini sanmak zaten hata olur..
ayrıca.. güvenlik gerekçesi varsa peki o zaman neden kanal istanbul un etrafı sürekli yeni emlak projeleri ile dolu.. aşağıda bir fuardan kare..kanal istanbul u pazarlıyorlar.. o kanaldan tanker geçer mi? geçti diyelim neden yanına yine ev yapıyorsun.. ? güvenlik bahane rant şahane.. bu aptalca projeye "priceless" demekse ayrıca enteresan bir vaka..
https://im.haberturk.com/2018/01/19/...20_620x410.jpg
Bu yıl ülkenin en güZel şehirlerinden birisinde verilen inşaat ruhsat sayısı yıl başından beri 7..
Ne kanal istanbulu
istanbul kanalında manzara olmayacak. su ve kanal görülmeyecek. gemiler korint kanalında ki gibi yüzeyin çok altından geçecek.
Arjantin iflası heran açıklanabilir
202o de genel kanı artık borçları ödeyemeyeceği bekleniyor.
Yeni seçilen kişi o kadar beklemeye gerek yok derse direkt default açıklama gelebilir
Arjantin iflası brezilya yı da etkileyecektir
https://turizmguncel.com/images/cont...listanbul2.jpg
bu aptalca proje Turkiye nin on yıllar geriye gitmesine neden olacaktır.. hangi "zihni sinir" "süper zeka" böyle şeylere prim verir anlamak mümkün değil.. komedi..
koskoca ülke..ülkenin imar edilmesi gereken bir sürü yeri var.. bunlar kalkmışlar istanbula kanal yapacaklarmış.. istanbul un 20 milyon olan nufusunu 30 milyon yapmaya yemin etmiş gibiler..emlak satmak için.. istanbul yuksek nufusu ile zaten milli güvenlik riski.. bunlar yogunluğu daha da arttıracaklar böyle projelerle..
olayın emlak olduğu zaten en baştan belli bakmasını bilenler için.. ama sesi çok çıkan ve bağıranlar diğerlerinin konuşmalarını bastırıyor.. böyle bağırdıkları her konuda yıllardır hata üstüne hata yapıyorlar..
Kanal bahanesiyle beş para etmeyen tarlaları fena kitlediler millete. :)
Fed amerikan borsa rüyasından uyandıran bitiş düdüğünü gece çalacak mı acaba ?
Bu gece 25 baz puan USD da faiz indirimi bekliyorum. Unutulmamlıdır ki; her 25 baz puan indirim dünya global piyasalarına ortalama 400 milyar USD ı pompalıyor...
Fed trump balonunu patlatabilir selka. Abd kurumları trump u bitirmek yani yeniden seçilmemesi için piyasayı çökertebilir.
Balon da iğne. Heran..
Fedciler kalın su borusuyla kan alıyorlar şuan
https://tvc-invdn-com.akamaized.net/...6316a21484.png
Hedefler tamam.
Fed tapınakcıları şalteri heran indirebilir. Enkazın altında kalmayın
Sn.111222333, geçen yıl Ağustosdan beridir yazıyorum, çiziyorum. Okuyan anlayan maalesef elin parmak sayısı kadar. Kasım ayına geldik ve geldiğimiz yer 5,69 TL...
FED faiz indirecek dedik, inandıramadık. Bu DTH lar ile kimse USD ın yükselmesini beklemesin mantıklı değil, çünkü yabancı alık yada salakta değil dedik, alaya alındık. USD ın yükselmesi ölü kedi sıçrayışı dedik, icat çıkarmış Selka o ne demek dediler.. FED finansal genişlemeye bile gidebilir dedik, ciddiyetsizlikle suçlandık. Belki son 15 aydır her tahminim tuttu, ama saygı duyan yok..
Şimdi bu yazıyı okuyup, elinde 1,5 senedir USD tutup, sinirlenmiş tipler okur bu yazımı ve bana sararlar.. Ne diyeyim, hani denir ya akılsız başın yükünü ayaklar çeker diye..
Herşey ispatlı, kayıtlı olmasına rağmen yazdıkları ile üste çıkarlar ve kendilerini kandırırlar.. Oysa bu sayfaları geriye doğru çevirin onlar nler yazmış, ben neler demişim.. Yetmemiş kayıt altına alıp video çekmişim..
Her neyse artık fazlada yazmak istemiyorum.. Maalesef bende bu forumu artık ciddiye almıyorum. Tuhaf bir kitle, tuhaf ironik yaklaşımlar ile belli başlı yerleri tutmuş ve ne denli anlamsız yazarlarsa yazsınlar, insanları ne denli zarara uğratırlarsa uğratsınlar garip bir pişkinlikleri ve çiğlikleri var....
Hani, denir ya "celladına aşık olmuş ise bir millet, müstehaktır ona her tür zillet" , o misal...
Dediğim gibi inanın bana içimden de artık fazla yazmak gelmiyor..
Saçma sapan argümanları ile hala USD 12 TL olacak diyen bir kitle ciddiyet ile okunuyor ve tartışılıyor ise,
tek kelime arkadaş... En azımdan imzamdaki videomu izleseydin...
Ve bu noktada Herkese PES diyerek, ben artık yokum...
Geçen ayda 5,65 fix şimdi 70 gibi normal fiyatlama. Riskde 70 üzeri açar.
70 den mala tAlep var fedciler e para akıyor parsayı topladılar gene
Dow jones –200
Mehmet bey ABD nin başı ticaret savaşları ile dertte. Gelen datalar hoş değil. Gelişmiş bir ekonomide resesyona girmek gelişmekte olan ekonomilere benzemez. ABD dün faizleri 25 baz puan indirerek 1,50-1,75 bandına getirdi..
ABD parasını aşırı değerlendirdi.. Bu onlar için çok kötü oldu. EKonomisi savunmasız kaldı ve bu ticaret savaşları kısa sürede bitecek gibi değil...
Ben USD da 1,00-1,25 aralığını bekleyenlerdenim.. Kısaca 50 baz daha 25*2 şeklinde faizi indirimi derim...
5,70 e gene çılgınlar çaktılar :) çılgın bunlar yahuu
Çılgınlar gibi basıyor hahahahaha
Matbbaaan mı var bea