Bence enf.durduramiycaklar.dunyadada enf.olacak.bill gates tarim arazisi almis.hemde cok.gida enf.olacak.
Bence enf.durduramiycaklar.dunyadada enf.olacak.bill gates tarim arazisi almis.hemde cok.gida enf.olacak.
Ocak ayı enflasyon beklentisi baya düşük bana göre.bu kadar zamma rağmen Yıllık 14.75 sanırım beklenti. Aylık da 1.40 galiba.
Böyle giderse faizler beklediğimiz gibi yükselmeyecek, birkaç aya kadar da düşmeye başlayacak gibi. Ocak verisi bile böyle düşük gelecekse eğer.
Sonra hanehalkı dövizini niye bozmuyor diyorlar? Bu enflasyon ve faizle çözülmez bu dolarizasyon.
Tüik manüpilasyonu bırakmadıkça aynı kısır döngü sürecek gibi ne yazık ki..
Bu ay 15 i görür enflasyon mayisa kadar yükselir.
Subat mart Nisan negatif baz etkisi var . enflasyon tek haneye düşene kadar sıkı duruş surer indirim beklemek saçmalık.
şekere de zam yapmışlar.
üfe zaten %25 bandında gidiyordu, ama tüfe düşük kalıyordu.
özellikle yeni yılla beraber, yağ, süt grubu, şeker gibi özellikle ana kalem tüketim mallarına ciddi zamlar yapıldı.
buda tüfeyi %14 lerde filan tutamaz. yani önümüzdeki aylarda enflasyon bir miktar daha artacak.
dolayısı ile faizlerin düşme şansı zayıf, bu şekilde zam yapılmaya devam ederse faizlerinde artması gerekir.
eğer satın alma gücüm eriyorsa karşılığını isterim.
faizlerin artması için önemli iki veri usd ve Tüfe'dir.
usd sabit kalsa bile tüfe artarsa faizler artacaktır.
son birkaç aydır usd uslu çocuk olup sakinleşti bu da piyasayı yumuşattı ve faizlerin artmasını engelledi.
önümüzdeki hafta enflasyon verisi gelecek, eğer radikal bir artış görürsek merkezden adım gelebilir.
(doğru/yanlış vs. yorum yapmıyorum) yıllıklandırılmış enflasyon verisi yine 14.xx lerde gelirse merkez yine pas geçecektir.
ytd.
syg,
yüksek faiz politikası şimdiye kadar
6 ay ile 12 ay arasında uygulandı. neredeyse 3 ayı geçti bunun.
Ödenemeyen krediler hep yaza ertelendi. Bu yüzden yaza yüksek faiz ile girilmez.
çünkü borcunu zaten ödeyemeyen adam yüzde 25 faiz ile mi borcunu yapılandıracak.
bu iş enflasyona bakmaz. baksa da gereği düşünülür.
risk alıp söylüyorum faiz indirimi nisanda başlar diyorum
Merkez bankasının net rezervi -48 milyar$ dayken ve bu durumda neredeyse hiçbir değişiklik olmamışken Tcmb nasıl faiz indirecek?
Bu sefer yapılması dillendirilen zamansız ve hatalı faiz indirimi geçen seferkilere benzemez. Geçen sefer 128 milyar$'a mal oldu. Sorun şu ki bu sefer -256 milyar$'a düşme şansı yok. Zira böyle bir imkan ve para yok. Tüm rezervler tümüyle harcandı. Üzerine de 48 milyar$ borç alındı.
Bu seferki süreç şahsi fikrime göre tümüyle merkez bankasının rezervini toparlamasına paralel gelişecek.
Nereden baksan toplaması gereken 60 milyar$'a yakın rezerv açığı var. Bu açığı kapatmadan faiz indirmek riskin ötesinde çok saçma bir hamle olabilir zira işe yaramaz anında dövizi ve uzun vade faizleri zıplatır.
Bazen fiili imkansızlık olur. Örneğin erken faiz indirilir kur bir anda tepki verir bunu da anında uzun vadeli faizler izler. Bu duruma gelindiğinde de merkez bankasının faiz indirmesinin hiçbir fonksiyonu kalmaz zira belirlenen o kısa vadeli faiz oranınından hiçbir banka kredi vermeye yanaşmaz. Büyük ihtimal ile bu sefer kamu bankaları dahi.
1 sene önce yaşananlar yanıltıcı olabilir zira o zaman net rezervler +20/30 milyar$ civarındaydı ve bu kadar fazla swap yapılmamıştı. O günkü konuma göre rezerv azalımı (kabaca 50 milyar$) ve swap takası ile 130 milyar$'a yakın rezerv yakıldı. Bu kapasitenin tümü kullanıldı. Şu andan itibaren yakılabilecek başka bir kapasite göremiyorum.
Bu durumda nasıl yapacaklar?
Basit örnek evde zeytinyağı bitmiş , cepte de para yok ve borç alınabilecek kişi de kalmamış , markete zeytinyağı almaya gider misiniz? Kapısından döneceğinizi bile bile. Olası olan şu: evde yemeği artık elde ne kaldıysa yağsız kavurursunuz.
Hsbc levent çarsı subeyi aradım az önce, 19 oran devam.
T bank tan da haber bekliyorum, 11 de söyleyecekmiş.
HSBC Ankara
oranlar
32-40 gün için 250k+ %19
1 yıl için %17
Balgat alternatifbank vov hesap 17,75 + 1 ile 18,75 90 gün süreyle .......
1mio+
garanti 16.75
fiba kiraz plus 18
anadolu 18
hsbc 19
finansbank 17.50
HSBC, de aklınıza gelebilecek her türlü pazarlığı tek tek konuşarak yapmanızı öneririm. Misal ; hesap açtığınız gün saat 14 e kadar paranız hesaba geçerse valör olmaz, ama 14 den sonra hesaba giren para ertesi gün faize konu olur. Çıkışta eft ücretini konuşmazsanız öpülürsünüz ama konuşur ve söz alırsanız 10 liraya tüm parayı eft yaparsınız. Hayırlısı olsun.
Hsbc aradim %19 ancak süre maksimum 40 gün ama hosgeldinmis. Yenileme 17.50 olur dedi.. simdiden baglayin 3 yerine 4 ay yapin dedi.. 6 aya kadar %18. Cok avantaji yok ama 1 ay sonra degerlendirebilirim..
SM-A520F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bir de hesap acikmasi için 1 saatlik sure dogru hem de orda beklemek gerekiyormus. Imza icin gitmeyi kabul etmiyor. Biz boş hesap acmiyoruz ayni gun getirmeniz lazim diyor.. Korona dedim ben 9 gundur evden çıkmadım dedi :)
SM-A520F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Odea mesaj atmış ; Nitelikli yatırımcılara 2 nisan 2021 vadeli 58 günlük bono satıyor. Basit faiz 17,70
Bütün bankalar ( aktif bono dahil ) mayıs ayına kadar stabil faiz olacağını , sonra düşüşe geçeceğini öngörüyor olmalı ki ; vadeyi kısa tutuyorlar. Ama mart enflasyonu yüksek çıkarsa ve Halkbank davası vb. şeyler olumsuz olursa dövizin ateşi çıkacaktır. O zaman da faizler 20-22 arasına gidebilir. Şimdilik eldekiyle yetinin diyorlar.
odeabank 32 gün 17.30 verdi 200 k,eski para,geçen ay 18.25 bağlamıştım oranlar düşmüş tümüyle ppz fonundayım artık.
T bank devam faizi 17.50 verdi
Denizbank yeni para 17.50 verdi
Hsbc 19 a gidiyorum bu ay.
Tutar 350 k
dolar 7.21
şehzadenin oku gibi geriliyor.
ya allahhh
Dolarlar bozuluyor bilin bakalım nereye gidiyor faizler yüksek devam ettikçe buradan dolar alan biri 6 dan paçal yapar
ODEA Ankara 250k+ temdit
45 gün %17.35
1 yıl %17
Halk bankası - 534,293,74 TL
01 Şubat 2021 - 18 Mart 2021
45 gün
Faiz oranı %18 - Stopaj %5
Net 11,264,09
Toplam : 545,557,83
Arkadaşlar n kolay dan çıkıyorum hsbc ye gidiyorum dedim adamlar 47 günlük bonoyu 178 güne çıkardılar faiz 18 aynı ama gün çoğaldı eğer 18 şubatta faiz artarsa hsbc de 32 gün 19 dan avantajlı olmaz diye düşündüm temmuz sonuna kadar rahatım sizce yanlış mi yaptim
Aktif bono kardeşim 483k için
Repo değil kardeş bono ayrıca 178 değil 176 gün müş
181 vermedi 176 alabildim
181 gün vermedi 176 alabildim
350 k
Hsbc, 39 gün, 19 orandan bağlandı.
Bugün valörlü(saat 2 yi gecince yarına sarkma diyr bişe yok)
Eft ücretsiz, premier müşteri.
Bugun yag, seker, kuru gida, peynir, zeytin ne bulabildi isem oturup stokladim.
Yudum aycicek Carrefour'da en ucuz.
Zeytinyagi litresi 40 TL den Akhisar'dan getirtiyorum.
Peynir zeytin daha zam gelmemis, Ezine'den Peymar'dan.
Kuru gida boceklenir diye fazla almadim.
Migros'dan tanidik markalari sectim.
Syg,