Somalileri sitelerde kole gıbı calıstırdılar surıyelıler dolusmadan once...hafta sonları en guzel kıyafetlerını gıyerler dolasmaya cıkarlardı. o perisanlık ıcersınde cok temızlerdi ve cevrelerıne karsı hıc bır kotuluklerını gormedım.
Printable View
Boş laflar bunlar hep yazıyorum, Balıkesir il merkezinde vaka çoksa Dursunbeyin kabahati ne?
Ankara yaz ve sonbahar sürü bağışıklığı yaşadı. Bence o yüzden sarı bölgedeyiz...
Şimdilik kamuya açık veri yok.. istatistiklik veri yığılmadan/ muhtemelen 2-3 aydan önce bir veri yayınlanmaz.
kalıcı bağışıklık oluşumu ispatlanmadı.. 5-6 ay süre/tepe 8 ay.. sonra başa..
teknik olarak sürü bağışıklığı filen yok.
Herkes aynı anda birbirini öperse 10 güne olur ama :)))))
Türkiye geneli ilçe ilçe , köy köy ayırım bence yapılamaz bu yüzden 100 bin nüfusa göre bir oranlama yapıldı . Burada illerin test sayısı nasıl tamam doğuda mavi çok ama test sayısı çok az olduğundan mi böyle çıkıyor çokta sağlıklı değil . Ramazan yaklaşıyor saat 19’da Restaurant kapanmaz iftar daha geç zaten düzenleme gelecektir
Önümüzdeki aylarda aşılama yapılmadığı halde okullarda eğitim vermeye zorlanan eğitimciler ölürse (ki muhtemelen ölecek) sorumlusu kim olacak?
Ya da öğrencilerin eve taşıdıkları virüsle ev halkından ölümler olursa kim sorumlu olacak?
Bu karar bu insanların ölüm fermanı mı?
Sorumlu Bilim Kurulu mu?
Diğer yandan bu gevşeme ile 3. dalga olursa turizm sektörü ve onun yaratamayacağı gelirle nasıl bir ekonomi bekleyecek...
yine yapacağını yaptı haftaya düşüşle başladı geçen hafta noldu yükseldi de bu hafta noldu düştü
https://i.hizliresim.com/8ym3OA.jpg
Devir bilgisayar devri, bilmiyorsanız deye fotoğraf attım.:oleyo:
Bu bilgisayar denen aletlerlen istenirse, köy köy mezra mezra ayırım yapılır.:yes:
Ramazana ne ara geldiniz, onu çözemedim?:kahkah:
gereken zamanında yapılamadığı için
kamu idaresiyle yürüyecek işler..(algi salgi ümit korku)
görünen bu yağni..
aç kapa aç kapa..
kendiliğinden gider umarım.. bir 6 9 ay daha uzarsa sosyal sorunlarımız olacak.
hastalık ölümü mü, sosyo ekonomik sorun mu politika yapıcı karar verir.
Davulun sesi uzaktan hoş gelir yazsaydınız daha doğru olurdu.
Ben bilime ve iyi bir matematikçi olmasamda matematiğin diline inanırım. Bunun için doğru verinin toplanması ve işlenmesi gerekir. Size basit bir soru. Şu anda bir restoranda çalışan bir personelde covid çıksa restoranın kalanı temaslı bildirilir mi , bildirilmez mi ?
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
https://www.bloomberght.com/kuresel-asi-gunlugu-2272325
Bu aşı hızıyla bahardaki gevşeme 3. dalgayı getirir...
Ancak dünyada parti tercihlerine yönelik anket şirketlerinden gelen veriler, bilimsel verilerin üstüne çıkıyor anlaşılan...
Tabii, siyasiler şahsi olarak aşıya kavuşunca tercihler, algılar değişmiş.
Ankaradaki eylül ekim kasımdaki vakaları bilmiyorsunuz. Biraz işin içindeydim. O yüzden sürü bağışıklığı diyorum 8 ay 6 ay ama yaz sonu sonbaharda Ankara muazzam artış vardı. Kısıtlama etkisi tamam ama şehir içi seyahet halkın tam kurala uymaması bile bu seviyede vakayı açıklamaya yetmez. Yazı yazarken biraz karşı taraf yerine koyun hakaret cahil vb kelimeler kullanmayın. Cevap yazana dalarım açıklama çok net.
Arkadaşlar tatsız haber vermek istemem,ama hastanelerde özellikle yoğun bakımlarda hem hasta sayısında hem ölümlerde artış olduğunu duydum.Sanırım bu mutant yayılıyor,mutantlarında öldürücülüğü fazla olabilir.2019 da bursada kasım ayı ölüm sayısı 1300 2020 kasım ayında 3000 müş.Yani artış 1700 kişi bir ayda ,günlüğe vurunca yaklaşık 55 kişilik artış desek bunun en az 50 si coviddir.Tek il için rakam buysa günlük 100 civarında covid ölümü rakamı tamamen patatestir,yani rakamlarda oynama olduğu kesindi de bu rakam çok ama çok fazla.Eğer sistemi açarlarsa mümkün değil yaza kadar ortalık dağılır.Turizm işi içinse şu anda bence olasılık sıfır,allah herkese kolaylık versin.Kesinlikle gevşemeyin ,bu ölüm rakamlarından ben çok huylandım.
Adana da en büyük hastanelerinden birinde yoğun bakım sorumlusu olan bir arkadaş 18 yataklı yoğun bakımda bir ayda 60 ölüm olduğunu söyledi.18 yataklı bir yoğun bakım ünitesinde bir aylık ölüm sayısı buysa türkiye için total rakam inanılmaz çok demektir.Ayrıntı yazmak istemiyorum ama çok dikkat edin ,bu salgın başka bir safhaya geçiyor,ekonomi şu bu diye yapılan açılışlar boş,bunlar çok can sıkıcı sonuçlara neden olacak.
Ankaranın en az 4 pazarına 8 markete ve hale sürekli giden gezen bir insanım. Mesela halde onbinlerce insan balık almaya gidiyor satıcılarda maske çenede belki gün boyu 50 bin insanla muhattap oluyor dolaylı yoldan. Mesafe fazla değil. Birde sürekli bağırıyorlar yanlarından geçiyor onbinler. Ama hastalık nerede bilmiyorum. Bünyeleri sağlam dersiniz başka şey dersiniz bilmem. Ben nisanda birşey atlattım. Eşimle beraber. Apartmanda yazin 10 daire corona oldu. Ama şimdi 1 daire şüpheli. Bilim adamları sanki çok hakim konuya...
Martın sonlarına doğru vaka sayıları pik yapınca ah vah edecekler.Kısıtlama yaptılar millet tınlamadı.Aşı hastaneye yatma oranını yüz de seksen azaltıyor.(Araştırmalar öyle diyor.)Adam gibi 15 gün tam kapanma olsaydı.(Fırın,Su.Eczane Hariç)Gerçi bizim millet 100 metre yakındaki fırın yerine 5 kilometre öteye giderdi.İşin özü kalan sağlar bizimdir.
Demin tv de prof ahmet saltıık, halk sağlığı uzmanı olarak şu anki verilerin gerçek pozitif vakaların ancak yüzde 11ini gösterdiğini, geri kalanların hile hurdayla gösterilmediğini iddia etti. Ölümleri de 3 ve 4 katsayıyla çarpmalısınız dedi. Ben mutant virüs çıkalıdan beri çift maskeye çıkmıştım. Bence ampülvari bir çözümle bu iş gitmez. Ben CDC ve DSÖ nün uluslararası açıklamalarına göre bakarım olaya, fahrettin husband veya diğer ampuller bir şey ifade etmiyor.
adamlar kucak kucağa miting yaparsa kimse de inanmaz... :yes:
yeşili de yaktılar... olacak olan olacak..
Kalp krizi ve solunum yetmezliği hatta çoklu organ yetmezliği ölümleri dahil değildir. Aşılanan sayısı 10 milyon bile değildir. 5 milyon iki doz. Benim konuşmada anladığım canı sıkkındi.
Bakanlarr da tedirgin gibi. Konuşmanın çoğu ab ülkeleri 28 Şubat olayları. Yeni anayasada yapmak istediğini tam anlamış değilim. AYM mi. Yetkilerini mi azaltacak. Sahip olamadığı şeyler yok gibi.
ABD on yıllıklar baya yıpranmış gibi buradan bir sıkıntı çıkacak gibi.
Bugün ilk defa konuşurken izledim. Edindiğim izlenim çok gergin morali bozuktu. Bugün ku kararı alırken zorlama olduğu belliydi. Muhtemelen Mali disiplin ve faiz konusunda istediğini uzun süre yapamayacak. Bunlardan dolayı konuşmanin çoğu havadan sudan oldu. Promteren okurken çok belli etti.
https://i.hizliresim.com/tRjBBA.jpg
Arkadaşlar, dininize imanıza artık neye inanıyorsanız, şu herifte neci tipi var, AVM gezecek adam mı görüyorsunuz, yoksa başka bir şey mi?