TAHSÝSLÝ olayý tamamlansýn, YENDEN DEÐERLEME rakamlarý ortaya çýksýn ( 20-25 gün öncesine kadar egeyýldýz,romeplas sermaye oranlarý görünmezken görünür oldu.) sonrasýnda BEDELSÝZÝ görelim....
Printable View
TAHSÝSLÝ olayý tamamlansýn, YENDEN DEÐERLEME rakamlarý ortaya çýksýn ( 20-25 gün öncesine kadar egeyýldýz,romeplas sermaye oranlarý görünmezken görünür oldu.) sonrasýnda BEDELSÝZÝ görelim....
BÝRDE ,...... ÝZMÝR BELEDÝYE binasý yýkým ihalesinden NE HABER...... GÜÇ YAPI ihaleyi almýþ olmasýn.........SONRASINDA tekrar yapar BELLÝ MÝ OLUR.............
Benim bir tane þirketim olsun 20 milyon sermayeli ve ben %47.63 üne sahip olayým 9.526.000 hissem olsun VEEE HALKA AÇIK OLMASIN
Þirketi BEDELLÝ SERMAYE ARTIÞI ile halka açayým. Hedefim 140.000.000 tl toplamak ve fiyatým 17,819x1,2=21,38 (%20 yukarý marj koydum) olsun
140.000.000/21,38 =6.548.175 lot halka arz edecem sonunda 26.548.175 lot sermayeli þirketim olacak ve sonunda pay oraným %39,89 a düþsün
1) 140.000.000'U BEN KENDÝ CEBÝMDEN VERMEDÝM. yani halka arz ettiðim için yatýrýmcýlar sayesinde fabrikayý aldým (50 küsurlardan hisse alanlar verdi o parayý bir nevi )
yani orda gelip de MAZHAR ZORLU sayesinde fabrika alýndý gibi SAÇMA SAPAN cümleler kurmayýn
2)hisse oraným %47,63 den %39,89 a 140 milyon ile düþüyorsa. Yani 47,63-39,89 = %7,74 ü 140 milyon ediyorsa.
TAMAMI 1.8 MÝLYAR YAPMALI AMA BAKIYORUM YAKLAÞIK 400 MÝLYON GÖSTERÝYOR MATRÝKS
O zaman mazhar karlý çýktý bu iþten
Diðer bir saçma yorum ise ;Mazhar zorlu holdingin pay sahiplik yüzdesi düþüyor bu haksýzlýk demek.
Sadece mazhar zorlu deðil herkesin pay oraný düþecek
Al Erol baþaran kap atmak zorunda kalacak. Pay oraným yüzde 5 in altina indi diye
SM-A315F cihazýmdan Tapatalk kullanýlarak gönderildi
Sayýn egeduk size deðildi lafým. Siz takdir ettiðim bir yatýrýmcýsýnýz
Eplasýn kar ve zarar olara durumu þöyle oluyor
2021 4 çeyrekte
Kasasýnda parasý olmadýðý için elinde olan çekleri vadesinden önce kýrdýrdý ve 14.403.265 tl faktoring gideri ödedi. Artýk parasý var ödemeyecek
Mazhara borcu olduðu için 17.052.762 faiz gideri ödedi. Mahsuplaþtýðý için ödemeyecek.
Toplamda =31.456.027 daha az para ödeyecek
2021 4ç karý bana göre -41.745.144+56.803.692=15.058.548 tl (binbir gýda için ayrýlan parayý çýkardým o durum piyangodan çýktý çünkü )
Tahsisli olmasa 15.058.692 tl kar
15.058.692/20.000.000=0,75tl hisse baþý kar
Tahsisli olsa 15.058.692+31.456.027 =46.514.719 kar
46.514.719/26.548.175=1,75 tl hisse baþý kar
2) Özkaynak üzerinden bakalým
Tahsisli öncesi özkaynak =104.023.072
hisse baþý deðer=104.023.072/20.000.000 =5,20
Tahsisli sonrasý özkaynak =104.023.072 +140.000.000=244.023.072
Hisse baþý deðer 244.023.072/26.548.175=9,19
Eplas da karlý çýkar
Hafýzayý beþer nisyan ile maluldür; Eplas fabrika ihalesi 2021 ocakta bitti. ve tapu da alýndý. aþaðýda 3 adet kap tarihi var.
25-3-2021 MZHLD nin 430.000 eplas hisse payý satýþý
15-12-2021 MZHLD Nnin 1,400.00 eplas hisse payý satýþý
16-12-2021 MZHLD nin 582.000 eplas hisse payý satýþý . Görüldüðü gibi bu satýþlar fabrika binasý alýmý ile ilgili deðil. Bu hisselerin toplamý da %10 civarý yapýyor. Sizin hesaba göre %28 eplas payý sattý. ve fakat %10 luk satýþýn fabrika ile ilgisi yok. Bu durumda sizin hesaba göre %22 geri aldýðýna göre nasýl kýyak bu? Hesabý siz nasýl yapýyorsunuz açýklayýnda bilelim. Not: 2 hissedende ayný oranda portföyümde var...
Gözden kaçan bir noktayý yazayým, tapu hep ihale fiyatýndan hesaba katýlýyor.
"Eplas maðdur"u oynayanlar;
Benim de içimden ne geçiyor biliyor musunuz?
Keþke mzhld tapuya hisseli ortak olsaydý. Kimsenin sesi çýkmazdý.
Fabrika arazisi, neredeyse 4 te 1 fiyata alýndý. Mzhld babalýk yaparak 3 tane daha fabrika arazisi hediye etmiþ oldu . Yani verdiði para o kadar kýymetliydi.
Ama mzhld hisselerinin tarafýndan bakýnca yine de helal olsun diyorum, bir kýskançlýk hissetmiyorum.
Her iki kaðýt tavan olmuþ, içimize bir ümit serpilmiþ.
Ýnþallah her iki kaðýtta deðerini bulur XXX'leri görürüz. Buradaki yatýrýmcý baþka birþey istemiyor.
Herkese hayýrlý ramazanlar.
M2007J20CG cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Arkadaþlarýn kaçýrdýðý bir noktaya deðinmek istiyorum. EPLAS var ise grup var demek.
EPLAS yok ise böyle bir grupta yok demek.
Tek çalýþan
Tek üreten
Tek para kazanan eplas.
Tüm grup eplas sayesinde vardýr.
Bir diðer konu hisse satýþý olayý.
Hisseler neden satýldý.
Vakifbanktan alýnan borçtan dolayý.
Kemal zorlunun parayý ödenmesinden vakýf
Fabrikayý açýk arttýrmaya
Çýkardý ve tekrardan kemal zorluya sattý.
Peki alýnan borcu eplas mý
Veya bu paralar nerelerde kullanýldý.
Olay þu basmaneden dolayý borçlar ödenemeyince
EPLAS kefaletten borçlarýn altýnda kaldý.
Yani borçlar aslýnda eplasin alýp
Kullandýðý paralar deðildi.
Tüm grubun yükü eplasa yüklenmiþ oldu.
Benim merak ettiðim eplas bu borçlarýný
Ne zaman tahsil etmek için adým atacak.
Onun için burada tek kaybeden hep eplas ve yatýrýmcýsý olmuþtur.
20 yýldýr çalýþan fabrika bir kuruþ temettü vermemiþ.
Bedelli yapmýþ
Borçlar alýnmýþ
Fakat bu paralarý kimler kullanmýþ nerelerde kullanýlmýþ herkes biliyor
Bunun bir düþünülmesi gerekir.
Holdingler üretim yapamaz, üzerlerine bir mülk alamaz, yalnýzca kuracaðý þirketlere üretim yaptirabilir, onlarýn üzerine bir mülk alabilit yada kurulu baþka þirketlere iþtirak edebilir, bu þirketleri destekler vb.. Þayet mülk alabilseydi üzerine emin olun ki fabrikayý üzerine yapardý eplas ta mazhara kira öderdi. Eplas halen hiç durmadan 3 vardiya çalýþýp üretiyor, elinde hammadde kalmazsa veya alacak parasý yoksa onu holding destekliyor, dediðin satýþlar eplas ý desteklemekten baþka bir yerde kullanýlmýþ olsa mesela bir yatýrým, yeni bir firmaya iþtirak gibi bunu kap ta hemen belirtmek zorundalardý ama eplas a borç verildiyse belirtmezler. Fabrikada hammadde yok diye üretim yavaþlarsa zarar yazar çünkü iþçi maaþlarý iþlemeye devam ediyor. Çok dikkatli okumadým ama dip notlarda eminim bu kaynaklardan bahsediliyordur. Ýyiki de satmýþ o hisseleri o parayla aldýklarý hammaddeyi þimdi 4 katý paraya alamazlar, gene güzel bir kýyak yapmýþ mazhar eplas a [emoji16]
Sen Güçbirliði holdingin 2000 in üzerinde ortaðý var iken eplas ve alt sirketi ege yýldýzýn güçbirliðinin %60 ýndan fazlasýna, basmane çukurunun %80 den fazlasýna tiredeki 80.000 m2 lik fabrikanýn %90 civarýna nasýl sahip olunduðunu düþünüyorsun. Dua ettiler de hisseler havadan mý geldi. Bu derece yuksek oranlarda sahip olduðumuz bu deðerlere ilk baþtan beri bu oranda mý ortak olduðumuzu düþünüyorsun. Bir sürü borç ödendi güçbirliði grubu adýna o paralardamý havadan geldi. Komik komik yazýyorsunuz, net kar kýsmýnda eksi olan rakamlar nasýl oluþuyordu sence, ne manaya geliyordu eksi yazmasý biliyormusun mevcut borca ilave o kadar daha borç var demekti. Malesef holdingler üretim yapamýyor o yüzden eplas var, eplas var diye holding kurulmadý yani. Holding eplasý ayakta tutmaya çalýþýyor bunu görebiliyormusun. Fabrikasýný almasýna yardýmcý oluyor hammadde almasýna yardýmcý oluyor kendinden çok onu düþünüyor. Þuan da eskileri açýp si...k yarýþý yapacaðýmýza neden önümüze bakýp neler olabilir ileriki günlerde diye yazýlara katýlmýyoruz. Holdingin fiyatýnýn daha yukarýda olmasý seni çok rahatsýz ediyor deðilmi, yýllarca eplas holdingden daha iyi prim yapacak diye savunduðundan eplasý övüp holdingi kötülediðinden þimdi hep saldýrý halinde yazýlar yazýp kendini haklý göstermeye çalýþýyorsun. Bunlara gerek yok unutma ikisi de bizim þirket eskiden eplas pahalli mazhar ucuzdu þimdi tersi oldu, bir gün belki eplas gene pahallý olur mazhar ondan ucuz olur, degiþmeyecek olan ikiside bizim þirket unutma bunu, onlarý yazýlarýmýzla yüceltelim bence, gaza gelip daha iyi iþler çýkarsýnlar...
Bu arada mesaj kutun dolu boþaltýrsan özelden de yazarým sana..[emoji16]
bir fabrika 140 milyona alýnmýþsa özsermaye kaç olmalý? yurtdýþý fabrikalar ve iþtiraklerle.? sizce artýracaklar mý?
DMART KARDEÞÝM keþke güçbirliðine hiç bulaþmasaydý.
bugün ülkenin en büyük 10 grubu arasýnda olurdu.
güçbirliðinr bulaþtýðýndan dolayý grup kuþa döndü.
güçbirliðinden dolayý elinden neler çýktýðýný sende çok iyi biliyorsundur.
ikincisi benim holdinglere karþý bir alerjim var
Bugün de hisse devri devam ediyor.
Saat 11.00 itibariyle 815.000 adet hisse el deðiþtirdi.
kim alýyor sence
Fabrika binasýnýn Vakýfbank’tan geri alýndýðý dönemde de birkaç gün iþlem hacimleri zirvelere çýkmýþtý.
Cuma ve bugünkü iþlemler de tahminime göre ayný kiþiler tarafýndan yapýlýyor. Kim kime devrediyor kýsmýný bilmemiz mümkün deðil.
Ancak yeni bir plan devrede gibi geldi bana.
Sadýk yatýrýmcýlar hisse satmayýp/almayýp için istedikleri devirleri rahatlýkla yapabiliyorlar. Araya giren çok fazla lot olmuyor. Bu da iþlerini kolaylaþtýrýyor tabi.
Böyle bir durumda herkes kendi kararýný vermeli. Ya bir hedef fiyat belirleyecekler ve o seviyeye geldi mi satýp çýkacaklar. Ya da uzun vadeli bir yatýrým yaptým diyip, bekleyecekler.
Merhaba,
Deðerli kardeþim,
En büyük belirsizliklerden biri kalkmýþ oldu. Aylardýr yapýlan baský sonucu büyük miktarda hisse kaybetmiþ olmalýlar. Hisse devrinden çok, 17.00 ye kadar verdikleri hisseleri kýsa vadecilerden geri alýyorlar.
Bundan sonrasý için her kademeden ne kadar alýrlarsa, o kadar çok yol alýrlar.
Eski düzen devam etmek isterlerse de, buyursun devam etsinler.
Artýk o her zaman yazdýðým "Hepsi benimmm" düþüncesinden vazgeçmesi gerekiyor.
Ve en önemlisi, bu kadar aþaðýlanma ve tepkiye neden olan, "Þeffalýk ve dürüstlüðe" de önem vermesi gerekiyor.
Bazýlarýmýz kazançtan çok, iþi inada bindirdik.
Halka açýk bir þirket olduðunu, yatýrýmcýlarýnýn da olduðunu ve artýk yatýrýmcýsýna bir þeyler vermesi gerektiðini Kemal Z. hatýrlamalý.
Selam ve saygýlarýmla,
Artýk farklý olacak inþallah...
üzerindeki yük kalktý...faiz yükü çok fazlaydý...Artýk kar edip temettü daðýtmalý ki mzhol ün kasasýna para girsin ve yeni yatýrýmlar yapsýn...
þu 12 m dolar borca gelince...isterse kendisine düþen kýsmý 1 yýllýk karý ile fazlasýyla öder....2022 yýl sonu karýnýn ilk 3 ay eksi yazsa dahi hatýrý sayýlýr bir miktar olacaðýný düþünüyorum...
karar istinaftan dönerse zaten bambaþka olur...
hayýrlýsý bakalým...
28-17 arasýnda piyasaya verdikleri malýn 350 -400 k arasýnda oldugunu düþünüyorum...
ancak bunu önceki 17.3 - 20.30 aralýgýndan ve bu seferki çýkýþýnda fazlasýyla yerine koyduklarýný düþünüyorum...artýk mal kaptýrmadan saðlam direnç olan bir türlü kýramadýðý 28.100 e deðdirmeliler ki orasý bile endekse korele 40-41 tl aslýnda ...
28.100 üzerinde 2 gün kapattýðý zaman trend onay alýr benden...
Keske dediðiniz gibi temettü hissesi haline gelse
Lakin izahnameden yanlýþ hatýrlamýyorsam makinelerin bazýlarý çok ta yeni deðildi. Þirkete modernizasyon yatýrýmý gerekiyor.
2. Olarak bazý ahlaksýz patronlarýn kar payý vermemek için yapmayý sevdiði þey þu oluyor
"Yüzde x oranýnda iþtirak ettiðimiz ABC þirketi bilmem kaç oranda beselli sermaye artýþýna karar vermiþtir. Yönetim kurulu olarak olarak sermaye artýþýna katýlýmýna karar verilmiþtir"
Kasadaki para Hop gitti iþtirak yada baðlý ortaða
SM-A315F cihazýmdan Tapatalk kullanýlarak gönderildi
Bir noktada istiraklerin seemayesinin artmasi bizim özsermayemizi de arttiracaktir..
Çukur sorununun çözülmesi iþtiraklerin sermaye gereksinimini ortadan kaldiracaktir..
Tunc Soyer 2022 de çozecegiz dedi..
Bekliyoruz bakalim..
2022 yýli eplas ve mzhol icin cok ciddi ivmelenme yili olacak kanaatindeyim..
2024 yilinda ise 2023 yili karindan temettu odeyebilme gucu olacaktir...patron isterse tabii..
Tunç Soyer gelmeden çözeceðim dedi
hala ayný noktada
her yýl bu sene çözeceðim diyor
3 yýlý devirdi
bugün forum da sessizlik hakim
EPLAS 03.03.2021 tarihinde ki 43.661.000 milyonluk iþlem hacmini bugün geçecek.
Ýþlem hacmi rekoru kýracak
Yalancý bahar::))
Vaktini çalmýþtýr da, paraný nasýl çalacak onu kestiremedim. Sende paramý var hisse mi, hisse varsa adetleri halen ayný deðilmi, sabýrla bekliyoruz hepimiz ama demek ki bizden önce halledilmesi gereken öncelikler var. Fabrikanýn alýmý yapýldý, þu þahsi görünen borcun kapatýlmasý, sonrasýnda önümüz açýk, tek bir sorun kaldý onlarca sorundan sonra bunu farkedebiliyormusunuz. Oda halloldumu kim nasýl tutabilecek bu firmayý merak ediyorum.
TCMB politika faizini beklentiler doðrultusunda yüzde 14'te sabit tuttu.
Merkez Bankasý, Nisan ayý Para Politikasý Kurulu toplantýsýný gerçekleþtirdi. PPK'dan piyasa beklentilerine paralel bir þekilde faizlerin sabit tutulmasý kararý çýktý. Böylece politika faizi yüzde 14 seviyesinde kaldý.
TCMB, geçen yýlýn son 4 toplantýsýnda faizde toplam 500 baz puan indirime gittikten sonra, bu yýlýn ilk 3 toplantýsýnda faizde bir deðiþiklik yapmamýþtý.
TCMB'nin bir sonraki toplantýsý 26 Mayýs'ta gerçekleþtirilecek.
TL’nin negatif reel getirisi 47 puana ulaþtý
TCMB'nin politika faizinde deðiþikliðe gitmemesi ve Mart ayý enflasyon oranýnýn yüzde 61'i aþmasýnýn ardýndan TL’nin negatif reel getirisi 47 puana ulaþtý.
Paramý çaldý çünkü eplasa yatýrdýðým paramýn deðeriyüzde .... azaldý, paramý çaldý çünkü eplasý almak için sattýðým hisse fizana gitti
Vaktimi çaldý çünkü endex uçtu bu zalým yüzde yüz kusur düþtü
Kz ye güvenilmeyeceðini çok geç anladým
Al/Sat/tut tavsiyesi deðildir
Zaman geldi. Eplas çok konuşulacak bundan gayri :) Gaza gelmeyin:) Moral olsun
17,89 lira
1 tane güvenilir ve ahlaklý kurum kalmadý. bu adam 4 ay önce 26 dan mal sattým dedi. % 60 enflasyon olan bir yerde nasýl 17,89 dan yerine koymasýna izin verdiniz? Yazýklar olsun. Ahlaksýz patrona yancýlýk ettiler...
ülkenin çýkmýþ çýkmýþ
kurum kaldý mý ki
fiyat yüksek olacak diye yalandan yukarý yaptýrdýlar bide,þimdi geri gelir yine 18 lere bu ytd.
Spk ve bist bizlerin resmen kz ye karþý baþýný tutmuþ oldu
Ýnsan bi hesap sorar yahu sen 49 dan buralara demekki tahsisliyi planlayarak düþürdün der ve fiyatý yüksek belirler
Biz kime güveneceðiz spk ve bist bunu yaparsa