İşler gittikçe komediye sarıyor. Katılan arkadaşlara selamlar... :ok:
Bu haftabaşı ilginç olacak. Çarşamba gibi sular durulur, yön belli olur...
Printable View
İşler gittikçe komediye sarıyor. Katılan arkadaşlara selamlar... :ok:
Bu haftabaşı ilginç olacak. Çarşamba gibi sular durulur, yön belli olur...
Perşembe Cuma sattıklarımı bugün yerine geri koydum. Üste biraz Ünlü Co. yanıma kar kaldı...
Bu YEO tam komedi. 750 Milyon ciro var, şirket değeri 9,35 Milyar Lira. Batarya üretmek için şirket kurdum diyor ve tavan vuruyor. Daha fabrikayı kuracak da, batarya üretecek de, satacak da vs vs. Allah akıl fikir versin... :vk:
"*YEO Teknoloji: Enerji depolama çözümleri geliştirmek ve üretmek üzere YEO'nun %100 iştiraki olarak Reap Batarya Teknolojileri Anonim Şirketi'nin kurulmasına karar verilmiştir."
açılışta tabana bas , öglen genel muduru canli yayına çıkarıp hibrit falan dedirt, tavan götürür gibi yap.
akşam bu seviyelerde kalirsa ne ala
kapanista yine asagi basarsa 2.sari karti goruruz
Olay saadet zincirine döndü... Malum hisselerde patronlar hisselerini ardı ardına kote ettirip, durmadan halkın eline ARZ ediyorlar... Resmen çakıyorlar... Ama bunu bile olumluya çevirebilen ilginç bir tarikat var... Nasrettin hocanın hikayesindeki gibi.. Fabrika açacak, koyunlar geçecek..... falan filan...
Son kullanıcıya yazık olacak..
Bugün sabah aldım, öğlen satttım, sonra aldım, tekrar sattım. Bir yerden sonra kendimi kaybettim; hesap yalama oldu resmen. Kapanışta baktığımda Ünlü ve Akenerji yarı yarıya olmuş portföyde. Hayırlısı bakalım... :whistling:
Alfa Solar'da yeni fıkra oldu. 6 aylık 40M Dolar cirosu ile 232M Dolar piyasa değerini yakalayarak 20 yıllık Akenerji'yi solladı. Nasreddin Hoca fıkrasını geçtik, Altılı Ganyanlara geldik...
En azından bu YEO'nun yapacağım diye şirket kurduğu 1000MW panel fabrikasını bitirmiş. YEO 551M Dolar PD ile açık ara önden fabrika hayaline koşuyor...
https://i.hizliresim.com/ltdb9fy.pnghttps://i.hizliresim.com/ly1ath7.png
bu fiyattan fazla alıcı gelmedi
bence 7yi zorlarsa kuyruğa girerler
Ben bugün tamamen Akenerji'ye döndüm. Piyasa değeri: $240M. Bu PD'yi gördükçe başka bir hissede kalmanın anlamı olmuyor...
Aşağı yukarı %15'lik maliyet iyileşmesi sağlamış oldum. Arada 45 Sent de var ama asıl hedef olan 65-70 Sentten önce tekrar böyle bir şey yapmaya çalışmam herhalde...
https://www.tradingview.com/x/iWyEjx1f/
önce sattı
https://i.hizliresim.com/bhq7rek.jpg
sonra sattiğını 2-3 katı para verip aldı
https://i.hizliresim.com/4ua049y.jpg
keşke balon içine aldigim listelerin tamamını gorebilseydik
Şöyle yalandan bir KAP haberi de bizde gelse nolur be yaw!
"- Şirket Merkezinde toplanan yönetim kurulumuz 5.000.000 milyon TL sermayeli AKENERJİ BATARYA SİSTEMLERİ A.Ş. isimli bir şirket kurulmasına karar vermiştir. "
En az 3 tavan garanti yemin ederim.. Acayip bir piyasa... İçinde "Depolama" kelimesi geçen KAP haberi gönderen tavana gidiyor... Komik...
Sonra bir haber, uyduruktan bir haber daha... Gelsin milyarlarca dolar piyasa değeri. :)
Geceleri rüyamda şirketimi borsaya açıyorum..
Sonra depolama şirketi kuruyorum, EPDK ya lisans başvurusunda bulunuyorum 500 mwh.. Tavan tavan gidiyor hisseler. Çözüldü mü tavan bir KAP haberi daha.. Hidrojen işine girme kararı aldık.. Dünyada ticarileşmiş teknolojisinin olmaması önemli değil. Sonra benim şirket 1,5 milyar dolar PD'ye ulaşıyor.
Verseler 50 milyon dolar temizinden, anahtarı teslim edip ceketimi alıp gideceğim şirketin %10 hissesini daha kote edip çakıyorum piyasaya. 150 milyon dolara..
75 milyon dolarını şirkete faizsiz borç vereceğim diyorum, bizim müritler "hey yoo, aslan şeyhimiz" diye tezahürata başlıyorlar.. Gelsin 2-3 tavan daha arka arkaya...
Ohoo bizim hisse oldu mu 2 milyar dolar PD... Gene bir %10 hisse daha çakalım tabii piyasaya... Ne de olsa olumlu bir olaya değil mi yani.. ;-) Bu sefer 200 milyon dolar cepte... 100'ünü şirkete borç verelim gene... Ne de olsa hala bizim para.. BORÇ o para borç...
Boşuna dememişler "şeyh uçmaz, mürit uçurur"..
Bizim ancak rüyalarımızı süsleyen fenteziler, başkalarının gerçeği bu günlerde...
İyi gecelee, iyi rüyalar..
ANKET:
Şizce aşağıdaki BİST şirketlerinden hangisi "enerji depolama" işine girecek olan bir sonraki şirket? Bu konuda KAP haberi ilk hangisinden gelebilir?
A- BİMAS
B- İZTAR
C- MARKA
D- ETILR
E- ORCAY
Sabah erken kalkanın halka arz yaptığı ülke...
https://halkarz.com/k/halka-arz/2022/
spk desen gelene ağam gidene paşam... akbili basan arkaya geçiyo
sen de yaz sen de düşür
https://youtube.com/shorts/t0Y8JnHCydo?feature=share
Geliyor gelmekte olan... 😎
Doğalgaza aralıkta zam yok buyurmuş sayın bakan.
gaz 250 dolarken zammı yapmıştın. kaç aydır 100-125 dolar.
yukardaki haberin doğrusu şu olmaliydı:
doğalgaza aralıkta da indirim yok.
gazın yarısını spottan, yarısını petrole endeksli bile alsak botaşın maliyeti 80doları geçmez.
elektrik santralleri 110dolar , sanayici 150 dolar civarından kullaniyor...
o bu değilde bizim gaz keşiflerinden ne kadara alırız doğalgazı :)
bir başka bakan bey buyurmuş ki dolar kurundaki oynaklık daha da azalacakmış...
son 60 gündür kur 1850-1865 bandında
yani %1 oynuyor
aynı 60 günlük dönemde bist100 endeks 3200den 4800e geldi.
cds de nerden baksan 300puan azaldi.. kur yine de düşmedi
bu ikisine rağmen kur düşmedi.
bu da aralıkta zam yok (indirim yok) müjdesi gibi bir durum.
yarın tcmb ne diyecek bir de ona bakalim
zaten film koptu gidiyor....
Üzümünü ye bağını sorma demişler. Yılbaşına kadar Dolar kuru bu fiyatlarda kalırsa kur zararı düşük olur, bu da bilançodaki görünümü iyice iyileştirir...
Firma Değeri / FAVÖK
Sektör ortalaması: 40,90 Akenerji: 8,87
Firma Değeri / Net satış
Sektör ortalaması : 12,23 Akenerji: 1,25
Bu çarpanlara göre sektöre göre 5-10 kat arası ucuz duruyor. Son 3 aylık FAVÖK 1.36 Milyar Lira. Bu dönem de 1.5 Milyar Lira diye atacak olsak ve Dolar kuruda bu seviyelerde kalacak olsa yılsonuna zararı bayağı bir azalacak diyebiliriz bu bakkal hesabı ile...
Şu anda anlaşılan piyasa bunlara bakmıyor...
Kıytırıktan
"Romanya'da, Irak Erbil'de şurda burda şirket kurma kararı aldık" ,
"Enerji Depolama şirketi kuruyoruz." ,
"%bilmem kaç bedelsiz veriyoruz." ,
" Patron olarak şirketin %5'ini sattım-pardon çaktım- ama çok alçak gönüllüyüm %50'sini faizsiz borç veriyorum"
"15000 MWh depolama 15000 MW GES-RES başvurusu yaptık EPDKéya.."
haberleri daha etkili.. TAVAN garantili uyduruk haberler bunlar... Olum patron hisse satıyor.. Olumsuz haber la bu.. Yok patron bir MELEK.. Bak şirkete borç veriyor...
Olum başvuru yaptında aldın mı lisansı? Yooo.. Eee o zaman şirketin PD'si niye 200 milyon dolar arttı bir günde.. Olsun.. Başvuru yaptı ya.. Lisansı verse sanki yapabileceksin, özkaynağın yeterli mi, kredi bulabilecekmisin fizibil olmayan bu projelere!. Yapsan sanki hemen yarın kara geçecek?
Neyse..
Zenginin parası ,züğürdün çenesini yoruyor...
Şöyle 1000 MWh depolama, 1000MW RES+GES'de biz başvuruyoruz deseler, KAP'a bir haber çaksalar bizimkiler, AKENR'dehaftaya 10lu fiyatları görür emin olun...
Ha 1000 MW projeyi yapabilirler mi? Teminat yok, ceza yok, maliyeti yok, hiçbirşey yok... Yalandan kim ölmüş.. Yap beleşten başvuruyu ŞANIN YÜRÜSÜN...
Emin olun şu anda durum bu.. Her firma ŞANI YÜRÜSÜN diye başvuru yapıyor.. ATIYOR yükseklerden.. Borsaya açık firmaların büyük bir bölümü de sırf SPEKÜLASYON için yapıyor bence bu başvuruları... PATRON hisse satışına hazırlık.. ;)
Emin olun öbürleri de yapamaz. KoÇ (Tüpraş), Sabancı dahil.. Hiç biri yapamaz bugünün şartlarında...
Zaten EPDK hangi birine verecek o kadar lisansı.. 40000 MWh başvuru olmuş? 40000 MWh depolama değil ama onun yanında bonus olarak verilmesi planlana 40000 MW GES-RES sistemi altüst eder...3 günde ülkenin tüm GRİD sistemi patlar...
Ayrıca aynı tepeye başvuru yapılan RES'ler, aynı kamu arazisini kullanmayı planlayan GES'ler için hangisine lisans verecek mesela?
ohooo amma karıştırdın sen de meseleyi sayın anyoranza
dur bi başvursun bizimkiler hissemiz 2 doları görsün, ben satayım, ondan sonra yaz olumsuz ne yazacaksan.
klasik depolamada her çevrimde %30-40 civarı enerji kayboluyor. teknik kayıp. yeni teknolojilerde , örneğin süperkapasitörde ne oluyor araştırmadım.
ama kabaca 100mwh lityum bataryayı şarj etmek için şebekeden 130mwh çekmen lazım, bunu geri şebekeye verirken yine kayıpların olacak, anca 70mwh verebileceksin.
büyük teknolojik sistemlerde dedigim gibi bu oranlar belki düşürülebilir.
ama teoride aldigin elektrigi 2 kat paraya satabilmelisin ki bu işten kar edebilesin.
bugünkü koşullarda ptf smf tavani bunu kurtarmıyor
ama dengelemede 7000liraları görüyoruz. bataryanın amacı da dengelemekse, bu şekilde ticari hale gelebilir.
40000mw güneş gridi niye mahfetsin orayi anlamadim. adam onu hibrit yapacak neticede. toplam gucu artirmiyor.
40000 MW civarı şu anda Türkiye'nin pikteki çektiği güç miktarı.. 10000MW civarı mevcut Güneş'e ilave 40000 MW yeni GES kapasitesi demek 50000 MW güç demek. Öğle saatlerinde 4-5 saat bu güçte enerji olması demek, talepten fazla arz demek. Nükleeri, HES'leri,RES'leri, Kömür ve Doğalgazları pas geçelim... Onları yok sayalım o saatlerde ki, malum Nükleeri ve Kömürleri durduramazsın. Yani çok ama çok fazlan var demektir bu...
40000 MWh depolama sadece 1 saatlik bir depolama kapasitesi demek... Yani Öğle saatlerinde üretilen güneşin tamamını değil 5-6'da 1ini depolayabileceksin. O da kayıpla dediğiniz gibi... Sonuç olarak öğle saatleri fazlan olacak.
RES'ler son günlerdeki gibi tam kapasite olduğunda ne olacak? Baharda HES'ler devreye girdiğinde ne olacak? 10000 MW İthal kömür, 5000 MW Yerli kömür santrali ne olacak? 5000 MW NES devreye girdiğinde ne olacak?
Yani şu anda bol bol üfürüyorlar...
Tamam.. Enerji Depolama gelecek.. Gelmeli.. Ama bu şekilde değil... Bizatihi Fizibil olduğunda gelmeli.. RES ve GES bonusu ile değil.. Gece enerji ucuzken çeksin, gündüz pahalı iken versin sistemden.. Ama şimdi kurulan sistem işin doğasına aykırı. Güneşten ürettiğimi depola gece ver.. Buna yetmez o güç.. Depolamanın amacı bu değil ki!
Artı depolama konuşulan bu miktarlarda artarsa aradaki makas artar, enerji fiyatlarında marjdan kazanmak mümkün olmaz ve tüm depolama tesisleri iflas eder..
Şu anda Lisanssız GES sadece fabrikalar için mümkün. Enerji firmaları için imkan yok. Lisanslı YEKAlar 3 cente gitti ihalelerde.. Cazip değil..
Şu anda depolama sadece ve sadece bu enerji firmalarının GES yapabilmesi için bir imkan olarak görüldüğü için başvuruya saldırdılar.. İnanın depolama yapma niyeti yok hiçbirinin... En adisinden, en ucuzundan yapacaklardır/yapmayı düşünüyorlardır. Teknolojisi en yüksek olanı değil!...
Hocam, biz ciddi şirketiz. Böyle dandik KAP'lar bize yakışmaz... :oleyo:
Şimdi bir kaç gün şu 5,5 - 7 Lira arası alan bebeleri dökecekler bence. Biraz daha aşağı sarkabilir gibi geliyor ama tabii bunları bilmek müneccimliğe girer...
Beklerken sıkılmamak için tekrar biraz Ünlü aldım...
1)kömürcüler de bi zahmet ..... gitsin artık.
Karbon vergisi ister gelsin, ister gelmesin, onların gelecekteki elektrik talebine cevap vermesi zaten mümkün değil. Bu mw güç olarak değil, talep esnekliğine ayak uydurmaları mümkün olmayacağından.
2)
tabi ki sizin kadar piyasa koşullarına hakim değilim ama bence depolamanın amacı marjdan kazanmak değil, dengeleme piyasasından yani pfk sfk'dan kazanmak olmalı. Şu anda bildigim kadarıyla hiçbir res/ges , istedigi kadar buyuk olsun, dengelemeden para kazanamiyor.
Kömür ve nükleer zaten 7/24 çalıştığı için ilave bir frekans kontrolü yapamaz.
ilerde elektrikli araçlar cogaldiginda dengeleme ihtiyaci da artacak. talep hiç beklenmeyen abuk subuk bir coğrafyaya dagilabilir.
bodrumun nufusunun kışları 50bin yazları 1milyon olması gibi. yazın su yetmiyor. ilerde elektrik yetmeyecek.
https://i.hizliresim.com/5nfhpjv.jpeg
Büyüklük , cinsi , yeri belirtilmemiş... Benim için sürpriz oldu bu haber...
[QUOTE=anyoranza;6206622]https://i.hizliresim.com/5nfhpjv.jpeg
Yok böyle birhaber KAP'ta.. Özür dilerim.. Sosyal medya gayya kuyusuna düştüm sanırım bende...
Mecbur kalmış da lütfen bilgilendirmişler gibi. Çok utangaç adamlar...:oleyo:
Oynayın bakalım daha ne kadar oynayacaksınız...
2023-1Ç bilançosu geldiğinde göreceğim sizi!.. O zamanda becerebilecek misiniz bakalım baskılamayı... ;-)
Bakın ünlü dolar spekülatörü bile umudunu yitirmiş dolardan...
2023-1Ç geldiğinde, 2023-2Ç geldiğinde, 15 yıl sonra ilk defa AKENR kar açıkladığında ne yapacaksınız? İlk çeyrekte yenilenebilir enerji en yüksek üretim rakamına ulaşıyor. Yaklaşık 300 milyon kwh... O bölümde yaklaşık %70-80 FAVÖK oluşuyor. 1700 ortalama AUF olacağını öngörseniz. Ciddi bir kar yenilenebilirden gelmesi muhtemel. bir o kadarda Erzinden gelse (Yaklaşık 1 milyar KWh.- 4500 TL/MWh satış... Tahminen %8 FAVÖK) favök üretebilme potansiyeli olduğunu düşünüyorum.
Eğer dolar yerinde sayarsa kambiyo zararı olmayacağından finansal gider olmayacak sadece kiralamalaın faiz maliyetleri ve TL mevduatının 3 aylık güncellemesi eksi olarak yer alacak. Oysa kasada biriken nakit günden güne arttığı için finansal gelir ise daha yüksek olacak.
Yani öngörüm 2023-1Ç bilançosu BofA mofa dinlemez...
Bu benim tahminim... Yani BENCE...
Saygılar...
https://i.hizliresim.com/ateyh72.png