Mühendisler neden Türkiye'den Almanya'ya göç ediyor? - DW Türkçe
https://www.youtube.com/watch?v=OzKlb6i75Qc
Mühendisler neden Türkiye'den Almanya'ya göç ediyor? - DW Türkçe
https://www.youtube.com/watch?v=OzKlb6i75Qc
işgyo yine taban....
işlem yapacaklar dikkatli olsun, aracı kurumlarından önce işlem yapıp yapamayacağını onaylatsın. hissede brüt takas var, oynaklığından ötürü de aracı kurumlarda ek sınırlar olabiliyor.
Ben dün yeni pozisyon açayım dedim arbitraj için, önce hisse alış girdim, sonra viop satış girmeye kalkınca aracı kurumum yeni poziyon açtırmadı riskli diye buna işlem limiti koymuş ve ben doldurmuşum. O zaman hisse emrini sileyim dedim onu da sildirmedi. Seans sonuna kadar stresle bekledim emir gerçekleşmedi neyse ki, alınsa bugün taban yediğinden tek taraflı pozisyondan bir günde %10 zarara düşecektim.
Geçen ay sonu açtıklarımla devam..
gyo'lardan alarko'ya sardım. 2.2 f/k :) Bu yaz 5 yıldızlı otele gidemedim ama ortak oldum züğürt tesellisi. :)
ytd
12.06'dan alınıp 14.8'li rakamlar ile elde edilen 3 aylık %25, yıllık %100 getirinin etkisi hep bunlar bahri...
Bu ne iyimserlik, ekonominin her türlü ırzına geçildi gerek populizm ile gerek din sömürüsü ile, bu forumda yakın geçmişe kadar rasyonel yorumlarına şahit olduğum sendeki bu naif yaklaşım beni şaşırtıyor ama dediğim gibi %25-%100 aklıma gelince anlayabiliyorum. Sadece eskisi gibi samimi olmuyor...
İp din sömürüsü yapıp ekonominin ırzına geçmek ve sonrasında asgari ücrete yapılan %50 lik zam ile koptu zaten...
Bu mantık o asgari ücrete gelecek sene tekrar %50 zam yaparsa şaşma bu arada... 7bin-8bin asgari ücretler hayal değil... Şimdiden bile alım gücünü artırmak muhabbeti ile bunun yolunu yapıyorlar... Ama daha alım gücü neye denir, reel ile nominal arasındaki fark nedir ondan bile bir haberler... İkinci bir artışın sadece sarmala bir tur daha bindireceğini bile görmüyorlar...
O yüzden mantıklı açıklama falan bunlar komik geliyor artık bana...
Emekli ikramiyesi 2000lira olacak diyorlardı zam yok . secimden once 2200lira yapar kapar yine oyları .
Safak 425 sabir ve dua ile...:evil:
Sn. pilavlı,
Aracı kuruma "arbitraj risksizdir" diye neden anlatmadın ? :whistling:
Not: Takılıyorum, kızmayın...
Ek Bilgi: hissenin brüt takasa girmesi viop kontratının gün içi alım/satımına engel değildir. Brüt takas sadece hisse tarafına uygulanır ve bugün aldığınız hisseyi ancak yarın satabilirsiniz.
Sevgili Dostum forumda en sevdiğim kişilerden birisin konut fiyatlarına göre hizmet ve ürünlere göre bikimim çöp olmuşken kkm den aldığım para devede kulak kalıyor para politikası etkinliğini kaybetmişken tüm sorunları alım gücünü sadece maaş artışı yaparak çözeceğini sanan sözde muhalif ekonomistlere olan tepki benim ki adım gibi eminim ki bu yapılırsa bugünleri mumla ararız dünyanın hiç bir yerinde enflasyonla mücadele sadece maaş artırarak çözülmez o zaman fed de faiz artışı yerine Amerikan hazinesi herkesin maaşına yüzde 10 zam yapsın olsun bitsin
Ziraat bankası
32 gün
TL
%17.15
JPMorgan Avrupa Birliği'nin Rusya'dan petrol ithalatını hızla azaltması durumunda petrolün varil fiyatının 185 doları görebileceği tahminini yaptı
https://t.co/ZdBhrNc4Tp
https://twitter.com/ForeksTurkey/sta..._vtaLLh_A&s=19
endeks uzun zaman sonra kızardı....
Türkiye, %52,4'lük tahmin ile IMF'nin yıl sonunda en yüksek enflasyon beklediği dördüncü ülke oldu. En yüksek enflasyon beklentisi % 500 ile Venezuela olarak belirlendi. Venezuela'nın ardından Sudan yüzde 244,4, Zimbabve yüzde 85,8 olarak sıralandı https://t.co/NFtNBYsKDk
https://twitter.com/ForeksTurkey/sta...BlB6c279g&s=19
Asgari ücrete devlet zam yapsın istiyoruz. Zira patronların vicdanına kalırsak zam alamıyoruz. Benim bütün bu hikayeden anladığım bu.
Patronun imkanı yok diyebilirsiniz. Bu durumda devlet ücreti artırırsa yine ödeyemeyecek anlamına geleceği için sonuç değişmiyor.
Patron sattığımız ürünlere hep beraber zam yaparsak öderim diyorsa zaten bu enflasyon anlamına geliyor.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
IMF bu yıl 60,5, 2023 de de yüzde 37 enflasyon bekliyor. Bloomberg.
1 milyonluk uzman sorusu:
KKM ile (doların artamadığı senaryoda ki şu an öyle görünüyor) yüzde 17 den 2 yılda KKM da tutulan servetin yüzde kaçı buharlaşmış olacak?
Sizce bu sistem 1 yıl 2 ay çalışır mı?
Asgari ücret sene sonu 8.000 TL olursa ev kiraları da bir o kadar zamlanir.ev sahibi keriz mi evini bedavaya verecek .ev kiraları 2 ye katlarsa ev fiyatları ne durumda olur...
dolarda 1.5 sene yerinde durur.kkm de 200 bin dolar karşılığı TL si olanın 250 bin doları olur.dolar bazında serveti artar.e hep denmiyor mu dünyada baz alınacak yegane gösterge dolar bazlı servetin artması....dolar yerinde saydığı zaman enflasyon azalır.bir denge bulunur .
Bunlardan birisi de benim :kahkah:
Asgari ücret 0 tl olmalı. Çoğu işyerinde de 0 halihazırda. Çok yer biliyorum aylık 2500-3000 tl den sigortasız eleman çalıştıran... Diyeceksiniz ki kim bu enayiler 2500 tl den çalışıyorlar diye. Sorun bakalım başka yerde iş bulabilmişler mi...
ytd
Dolara 3 üzeri veren bankalar varmı?
Ben de onu diyorum işte. Piyasa şartları su gibidir, yolunu bulur. Gitsinler şimdi asgariyi 10bin tl yapsınlar.
Yukarıda dendiği gibi, işveren diyor ki bu işletmede 3 kişi çalıştırıp ben dışarıda gezeceğime, gelirim kendim de işçi gibi çalışırım 2 kişinin yapacağı işi tek başıma yaparım, angarya işler için de 1 kişi alırım yanıma olur biter. Eklendi mi şimdi işsizler ordusuna 2 kişi?
Benim mekanın özeti tam olarak bu. Benim gibi binlercesi var.
Bu işin çözümü saatlik çalışmadır.adam saat.kac saat çalışırsa okadar maaş.verimlilik artar.belkide işsizlik azalır.
Asgari ücret ve emekli ikramiyedeki zam yok tutumun altında enflasyonun kontrolden çıkma durumunu da anlatan ipuçları...
Enflasyona karşı İLK ADIM...
Aralığa kadar daha sıkı bir ekonomi polştikası olabilir.
Doları KKM ye getirilen her türlü çekicilik ile tutuluyor.
Savaş olmuş, enflasyon rekor kırmış , Dolar indeksi 101 olmuş dolarda kıpırdama yok.
Enflasyon azdıkça maliyet enflasyonu nedeniyle ihracatı da etkilecek olduğu idrak edilmiş gibi...
(SODEV) başkanı Aksoy: Dünyanın en nitelikli yoksulları Türkiyede...
TR de ortalama ücret açlık sınırının altında kalacak.
(Iphone index bunu teyid ediyor)
Seçmenlerin yüzde 87 i krizden kötü etkilenmiş.
İktidar bu nedenle KK nin gazı ile popülist adımlar yerine SEÇİMİ KAZANABİLMEK için ENFLASYON için önümüzdeki aylarda ekonomi politikasında değişiklikler olabilir.
AKSOY son anketi: Millet yüzde 42; Cumhur yüzde 36
+ HDP ile anayasa değiştirilebilir hale gelebilir.
Bu anketlerin ekonomik politikalarına yansımalarını göreceğiz...
Enflasyona indeksli tahviller yolda olabilir.
Yoksa konut ve BİST te sanal yükseliş devam eder...
Haziran gibi 365 günlük Enflasyona endeksli mevduat uygulaması da tekrar başlayabilir.
Düşürmeyi başaramaz ve seçim kaybedilirse fatura gelecek iktidara kalsın diye...
Burgan %3.1,
Vakıfbank vinov diye saçma bir ürünle %2.25, ürünsüz %2.
Burgan’a taşınma zamanı gelmiş.