Mühendisler neden Türkiye'den Almanya'ya göç ediyor? - DW Türkçe
https://www.youtube.com/watch?v=OzKlb6i75Qc
Mühendisler neden Türkiye'den Almanya'ya göç ediyor? - DW Türkçe
https://www.youtube.com/watch?v=OzKlb6i75Qc
Burada yer alan yorumlar, kiþisel görüþlere dayanmaktadýr. Bu nedenle, yatýrým veya al/sat tavsiyesi olarak deðerlendirilmemelidir.
iþgyo yine taban....
iþlem yapacaklar dikkatli olsun, aracý kurumlarýndan önce iþlem yapýp yapamayacaðýný onaylatsýn. hissede brüt takas var, oynaklýðýndan ötürü de aracý kurumlarda ek sýnýrlar olabiliyor.
Ben dün yeni pozisyon açayým dedim arbitraj için, önce hisse alýþ girdim, sonra viop satýþ girmeye kalkýnca aracý kurumum yeni poziyon açtýrmadý riskli diye buna iþlem limiti koymuþ ve ben doldurmuþum. O zaman hisse emrini sileyim dedim onu da sildirmedi. Seans sonuna kadar stresle bekledim emir gerçekleþmedi neyse ki, alýnsa bugün taban yediðinden tek taraflý pozisyondan bir günde %10 zarara düþecektim.
Geçen ay sonu açtýklarýmla devam..
gyo'lardan alarko'ya sardým. 2.2 f/kBu yaz 5 yýldýzlý otele gidemedim ama ortak oldum züðürt tesellisi.
ytd
12.06'dan alýnýp 14.8'li rakamlar ile elde edilen 3 aylýk %25, yýllýk %100 getirinin etkisi hep bunlar bahri...
Bu ne iyimserlik, ekonominin her türlü ýrzýna geçildi gerek populizm ile gerek din sömürüsü ile, bu forumda yakýn geçmiþe kadar rasyonel yorumlarýna þahit olduðum sendeki bu naif yaklaþým beni þaþýrtýyor ama dediðim gibi %25-%100 aklýma gelince anlayabiliyorum. Sadece eskisi gibi samimi olmuyor...
Ýp din sömürüsü yapýp ekonominin ýrzýna geçmek ve sonrasýnda asgari ücrete yapýlan %50 lik zam ile koptu zaten...
Bu mantýk o asgari ücrete gelecek sene tekrar %50 zam yaparsa þaþma bu arada... 7bin-8bin asgari ücretler hayal deðil... Þimdiden bile alým gücünü artýrmak muhabbeti ile bunun yolunu yapýyorlar... Ama daha alým gücü neye denir, reel ile nominal arasýndaki fark nedir ondan bile bir haberler... Ýkinci bir artýþýn sadece sarmala bir tur daha bindireceðini bile görmüyorlar...
O yüzden mantýklý açýklama falan bunlar komik geliyor artýk bana...
Emekli ikramiyesi 2000lira olacak diyorlardý zam yok . secimden once 2200lira yapar kapar yine oylarý .
Safak 425 sabir ve dua ile...![]()
Sn. pilavlý,
Aracý kuruma "arbitraj risksizdir" diye neden anlatmadýn ?
Not: Takýlýyorum, kýzmayýn...
Ek Bilgi: hissenin brüt takasa girmesi viop kontratýnýn gün içi alým/satýmýna engel deðildir. Brüt takas sadece hisse tarafýna uygulanýr ve bugün aldýðýnýz hisseyi ancak yarýn satabilirsiniz.
Burada yer alan yorumlar, kiþisel görüþlere dayanmaktadýr. Bu nedenle, yatýrým veya al/sat tavsiyesi olarak deðerlendirilmemelidir.
Yer Ýmleri