normalde olması lazım reis şuan longçu tayfa çok gözüküyor ama burası borsa kim kime opel corsa:)öğleden sonra herkeş şortlarsa bu sefer olmaz gibi gelıor bana....
Printable View
Benim gördüğüm son. 1 yıldır sayın tarkank dip oluşumlarını iyi buluyor ama long tan erken inip shorta geçiyor.
adam haklı dayu sildim bende son yazımı,kesin konuşmıycam artık politikacı olcam:)tifittir üstadları gibi akşam gelıp nasılda bildim emanuke vsr:)dicem saten kesin konusunca bişey oluyor gerçekten nazar mıdır nedir:) oyusden son yorumum alırlarsa piyasa iyi kapar satarlarsa düşer:kahkah:
Tüpte fiyatlamalar devam edebilir. Bilançonun neresine bakarsan bak şiir.
Buradan bir sürse 2900 e kadar baya bir shortçu stoplatır. Ama mazot takviyesi lazım.
Ev satışları azalmış.Yakında fiyatta düşüş te olur.
Bu sabahkini değil mi? kendimce argumanımlarımı ifade ettim... Kötü oldu,yakalandım.:).Tutarsa kahraman olurum..tutmazsa kimse hatırlamazdı.:)
Zaten ekran gör. alınıyordur..Olay OYUN TEORİSİ..
FORUMDA DEĞİŞİK ZAMANLARDA BİNLERCE KİŞİ OKUR...Derken yayılması doğru olmaz...Ondan silerim,elim belli olsa da davulla zurnayla olmasın.
BofA bugün PGSUS THYAO alıp ODAS EREGL satıyor,
https://www.linkpicture.com/q/888_20.png
borsaya alım geldikçe benim kağıda basıyorlar
EREGL, KRDMD falan bunlar büyüme şirketi değil, bence temettü portföyüne koyma açısından ideal şirketler de değil. Döngüsel şirketler. Tamamen emtia'ya bağlı elde edeceği kâr. Döngünün dibinden al, tepesinden sat. Bunları EREGL topicine yazsam linç ederler ama burada biz bize sayılırız :drunk:
Makası %20 e kadar çekti. Bozkurt abi yine jetonları alıyorlar makinadan herhalde. Ufaktan taşınmalar başlamış gibi.
Perşembeden beri vadeli taraf spota göre zayıf kaldı
Bugünde aynı durum devam ediyor
kişisel izlenim
piyasa sağlıklı şekilde yukarı gidecek gibi duruyor
Tabii şuan
https://i.hizliresim.com/lwmbfua.PNG
big abi bende uzun vadeli eşime pörtföy yapmayı düşünüyorum birkaç hisse tespit ettim abka dayu müsade ederse açıklamak istiyorum:)söktaş tuğcelik,kontolmatik, aras enerji,sahol,kozaltın,trcas...edersiniz??
SavunmaSanayiST.com
@SavunmaSanayiST
·
1 sa
Rus Federal Askeri-Teknik İşbirliği Servisi (FSVTS) Direktörü Dmitriy Şugayev: “İkinci S-400 bataryasının Türkiye'ye ikmali ve Türkiye'de kısmi yerli üretim için sözleşme imzalandıâ€
böyle bir haber var
3120 yapıştı kaldı. 3130 üstüne atarsa 3170 civarına tepki olabilir diye düşünüyorum. Bist-100 2900 üstüne hala umudu var adamların. Koç grubu kağıtlar iyi duruyor. İşctr hareketli.
Sevgili tidebringer,
Çelik döngüselliği konusunda haklısınız…
Fakat temettü portföyünde Ereğli olmaması mantıklı demek açıkçası biraz mantıklı değil…
Eğer bir temettü portföyü yapılacaksa ne olursa olsun 1. sıraya Ereğli yazılır…
Şu anda hrc fiyatları dipte veya dine yakın ve Ereğli muhtemelen 5-6 lira temettüye aday, önümüzdeki seneki kötü senaryolarda dahi 3-4 lira temettü mümkün…
Şu andaki fiyat ve temettü verimine bakınca yanına son yıllarda olduğu gibi yaklaşılabileceğini zannetmiyorum…
Döngüsellik herkesçe ezbere tekrarlanan ve doğru da olan birşey ama şuna emin olun ki vereceği fırsatta Ereğli alan muhtemelen 4-5 yıl içerinde yatırdığını temettüyle alacaktır…
Ha bende yok şu anda , o zaman niye yok…
Çünkü sadece temettü düşünmüyorum ve daha parlak fırsatlar görüyorum…
Ama mutlaka Ereğli alacağım her zamanki gibi..
evet sektör berbat durumda haziran başı satılan dairelere şükrediyoruz ,
ama şu var yeni daire başlangıçları azaldı mütehhit iştahı stok ertimeye döndü bu cidden iyi bir durumdur.
arz fazlası var azalmalı
konut yok hele istanbulda boş daire yok yalandır
DAİRELER boştur ve satışı beklemektedir, kiralık vermek istemez müteahhitler, ama satılık 200.000 adet daire sadece İSTANBULDA var çoğu da yeni inşa edilmiş daire istanbulda... BEKLİYOR
1+1 LER AVRUPA YAKASINDA 2 MİLYON TL ALTINA düşmeye başladı .
pahalı projelerde ise vadeler uzayacak en uzun vadede bile %25 indirimler gelecek illaki ,
Aralık ayına kadar dolar artmaz ise indirimler %10- %20 gelir
M2-M1 120 ye geldi. Dün 150 ydi
2. S 400 leri sipariş vermişiz sanırım.
https://i.hizliresim.com/fb6jtki.PNG
Zarar eden şirketin bilançosuna iyi demek abesle iştigaldir.
Sadece eskiye göre bu bilanço iyi diyebilirsin.
YTD
Şortumuzu elimizden aldı, zalım fışkırttırtmıyorda. enteresan hakkaten 2880 üstüne çıkamıyor
Ne iş bu iş pala, duzak mı kuruyon bize
konut fiyat endeksi haziran ayında, reel olarak yıllık +47.0% (önceki ay: +41.1%) - tcmb
16.08.2022 14:31:58 yeni konutlar fiyat endeksi haziran ayında, aylık +8.5 % (önceki ay: +13.3%) - tcmb
16.08.2022 14:31:16 konut fiyat endeksi haziran ayında, reel olarak yıllık +47.0% (önceki ay: +41.1%) - tcmb
16.08.2022 14:31:02 yeni olmayan konutlar fiyat endeksi haziran ayında, yıllık % +160,7(önceki ay: +145,0%) - tcmb
16.08.2022 14:30:54 konut fiyat endeksi haziran ayında, yıllık +160.6 % (önceki ay: +145.5%) - tcmb
16.08.2022 14:30:44 konut fiyat endeksi haziran ayında, aylık +9.0% (önceki ay: +12.4%) - tcmb
16.08.2022 14:30:41 yeni olmayan konutlar fiyat endeksi haziran ayında, aylık %+9,1 (önceki ay: +12.4%) - tcmb
Merkez Bankası'nın Haziran 2022 dönemi Konut Fiyat Endeksi'ne ilişkin açıklaması şöyle:
" 2022 yılı Haziran ayında bir önceki aya göre yüzde 9,0 oranında artan KFE, bir önceki yılın aynı ayına
göre nominal olarak yüzde 160,6, reel olarak ise yüzde 47,0 oranında artmıştır.
İstanbul, Ankara ve İzmir'in konut fiyat endekslerindeki gelişmeler değerlendirildiğinde, 2022 yılı
Haziran ayında bir önceki aya göre, sırasıyla 9,7, 9,3 ve 8,1 oranlarında artış gözlenmiştir. Endeks değerleri
bir önceki yılın aynı ayına göre, İstanbul, Ankara ve İzmir'de sırasıyla yüzde 184,9, 165,4 ve
150,9 oranlarında artış göstermiştir.
Bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 160,6 oranında artan KFE, aynı dönemde reel olarak yüzde
47,0 oranında artış göstermiştir.
Türkiye'deki konutların kalite etkisinden arındırılmış fiyat değişimlerini izlemek amacıyla
hesaplanan Konut Fiyat Endeksi (KFE) (2017=100), 2022 yılı Haziran ayında bir önceki aya göre yüzde
9,0 oranında artarak 469,8 seviyesinde gerçekleşmiştir."
Kanuninin veda busesi AK la yapılıyor olabilir.
2880 üzeri çoklu kapanışlar olmadığı sürece temkinli olmak gerek.
konut stokları erimeye başladı ise yeni imar alanları açacaklar bence böyle bir haberde çimentoları uçurur.
grafik anlamda ucuz çimento bulmak lazım.
şekeri boşalttım . işfin devam 2,97 maliyetle
konutta arsa önemli maliyet
yeni yaşam alanları şehirden biraz uzak düşünülebilir
bu fiyatlardan anca almancılar alabiliyor yeni ev villa vs.
kredi bile bankalar vermiyor gibi bir durumda hali ile ucuz konut anca bu dediğim şeyle mümkün olur tabi artık ne kadar ucuz olacaksa o da ayrı muamma. en azından hareket olur bu işe çare bulmaları şart oldu
Vadeliye bakınca
Heran aşağı gidebilir
Spota bakınca
Yukarı kopmalı
Bakalım
Kım kımın yanına gidecek
Benim tahmın
vadeli spotun yanına gidecek