krdm ve xbanka yüklendim .. kısmet ..
Printable View
krdm ve xbanka yüklendim .. kısmet ..
İstanbul, Anadolu'ya göre daha alçak, Bolu'dan su getirirler muhtemelen.
Öte yandan araba yıkama vs vergilendirilebilir. Havuzlu ev vergisi de gelebilir.
Damla sulama teşviği verildi o da yaygınlaşır.
Nüfus piramidi de silindir haline gelmiş, yeni ev ihtiyacından çok yenileme ihitiyaç.
Borsada tedirginlik yükseldi bence.
yagmur hiçbir yere yagmıyor...
20 milyonluk şehir araba yıkama havuzlu evmiş o tür şeylerle döndüremezsin...
hergün binlerce mülteci geliyor istanbula...
çekmeköye gittim haftasonu katliam tüm hızıyla devam ediyor...
kes ağacı dik binayı mantıgı devam ediyor...
Kocaer çelik sürekli katma değer sağlıyoruz, galvanizleme tesisi kurduk, dilimleme tesis kurduk, daha da yeni tesisler ihtiyaca göre kurarız vs anlatıyordu. Kardemir katma değeri aracılara bırakıyor gibi. Ereğli daha akıllı hareket ediyor bence.
İstanbul şişti bence de, polarizasyon teorisi var, ister istemez insanlar şansını denemek üzere geliyor, Anadolu'da yeni merkezler oluşturulması gerekir.
Öte yandan nüfus yoğun yerde bir sürü marjinal hizmet oluyor onlar ilgi çekiyor.
Barajlarımızda kaç günlük su kaldı?
İstanbul: 70-85 Gün
Ankara: 145-160 Gün
İzmir: 155-170 Gün
Tahmin ettiğim gibi İstanbul Barajları sayılmış, Melen uzak bir yerde orası kritik ama inşaat sorunlu deniyordu. İstanbul'daki sular içmeye ne kadar uygun o da tartışılır.
https://i.hizliresim.com/rc4ckh1.jpg
Alımlar gıdım gıdım satışlar toplu gibi
Geri adım atılmış gibi.
https://www.patronlardunyasi.com/hab...sma-yok/273639
Bakan Kurum, o sözlerini yalanladı: Şu anda ikinci el konut için çalışma yok
Sıfır konutun ardından ikinci el için de “düşük kredi paketi” hazırlandığını öğrenen fırsatçılar zam yağmuru başlatmıştı.
Düşerek ucuzlaması önemi değil. Önemli olan alın diye yalvarması.
Ucuzu herkes alır. Herkes değiliz. Özeliz.
Tasi tarağı toplama vakti gelmiş. Yatayda mal yediriyor bu iblisler. Mali yedirdikten sonrasını hayal bile edemiyorum.
Bugün akşam pazarı olmayabilir, millet üfleyerek yoğurdu yiyor bence.
Doldur boşalt var, ben de yükseliyor diye traş olayım dedim geldim düşmüş.
Eşşek yarışında demirci eşşek bi atak yapacak oldu. Baktı sarı eşşek gelmiyor. Titreyerek özüne döndü.
Deeh ulen deh.
Gün içi al-sat için kredi oluyor, gün aşırı kredide ise sorun oluyor, sabah bolluğu ve akşam sıkışıklığı bence bundan da kaynaklanıyor.
Sabah AKBNK a atlayan kazandı, YKBNK üzerinden atmaya çalışıyor gibi.
Zamanında Kiler GYO Halkbank'a satmış sonra Kiler Holding geri almış.
>>>>>>>>
https://www.borsagundem.com/haber/ki...i-aldi/1714372
Kiler Holding, daha önce sahibi olduğu ancak banka borçları nedeniyle Halkbank'a geçen, İstanbul Sapphire alışveriş merkezi ve seyir terasının tamamını geri aldı. Satın almanın 905 milyon TL karşılığında gerçekleştiği duyuruldu.
....
2020'de Kiler GYO şirketin finansman yükünün azaltılması amacıyla şirket portföyünde yer alan gayrı menkullerin borçlara karşın ekspertiz değerlerinden belirli bir iskonto oranı ile alıcılara satışının tamamlandığını açıklamıştı. Bu satışla şirketin toplam 583 milyon TL’lik finansman yükü tasfiye edilmişti.
Satışın alacaklı bankalara yapılıp yapılmadığı 2020 tarihli açıklamasında belirtilmemişti.
Bugün + kapatacak piyasa :)
Neden derseniz U100 düşüş hacimsiz,
şu ana kadar işlem hacmi u100 54 civarı :he:
tahmin :)
Bugün milletin keyfi yok yazan eden yok, ben bir markete gidip geleyim.
rahat ol, artık imamoğlu başkan, 30 senedir su sorunu yaşamamış şehir, imamoğlu zamanında mı su kesintisi yaşayacak, olmaz öyle şey, rüyamda görsem inanmam..
washington, newyork, londra, brüksel dünyanın bütün önemli güç merkezleri imamoğlu diyor, başka bi şey demiyor.. vardır bi bildikleri, bizim kötülüğümüzü isteyecek halleri yok ya
endekisi londura baronları mı salıyor acap.
gizli maddeler kakınca sinirlenmiş olabilirler.
Karakemal dün yürüşe çıktığında fazla oksijen almışın anlaşılan:)
bak dünyada iklim değişikleri var ya , bizim ülkemizde de şuanda mevsim normallerinin dışında süreç yaşıyoruz ya tamam ismi İMAMOĞLU olabilir , siz alışmışınız okuyup üfleyene bu o imamdan değil :)
bazen diyorum bu karakemal donanımlı bazen diyorum acaba klavyenin arkasında değişik 2 karakemal mi var diye düşünüyorum:drunk:
bizim ülkemizde mevsim normalleri dısşında bir durum söz konusu degil,,,tüm dünya için geçerli bir durum var
haber alıntı;
Avrupa da isviçrenin ¢nın gözde kayak merkezlerinden Alpler de karsız kış yaşanıyor. Bölgede hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi nedeniyle kar yağışı oranı düşük kaldı. Karla kaplı olması gereken pistlerde çimlerin gözüktüğü gözlemlenirken, uzmanlar gelişmeyi,dünyada “Küresel ısınmanın acı yüzü olarak yorumladı.
mevsim normallerinin dışına ilk kez inönü döneminde çıktık.
mevsim normalleri bu tarafta dedi peşine takıldık tam ters tarafa götürmüş bizi.
sonrası malum mevsim normalleri kuyruğunda sıra bekledik.
İsimlerden ve siyasetten bağımsız düşünmek ve yorum yapmak zor olmamalı.
Bakın 1980'lerin başında İstanbul'un ilk metropoliten kent planı yapılmış. İstanbul'un tüm doğal kaynaklarıyla taşıyabileceği maksimum nüfus 5 milyon kişi olarak belirlenmiş. Bugün ne o kaynaklar var ne de nüfus 5 milyonun altında. 20 milyon insan, çok daha az kaynakla yaşıyor. İstanbul, Edirne'den Bolu'ya tüm doğal kaynakları emen bir bataklık gibi.
Yukarıda isimler dedim ama, ülkeden de bağımsız düşünmek gerek. Çünkü dünyanın bir yerinde olan, başka yerini de etkiliyor ve bir tane atmosferimiz var zaten.
Haftalardır yağmur yağmadı bu şehre. Oysa geçen sene barajlar taşmak üzereydi. Büyük bir iklimsel dengesizlik var. Büyük bir su sorunu var ve gelecekte nüfusla beraber artacak.
Şöyle bir konuyu bile siyasete çekmek büyük başarı gerçekten..
suyun imamoğlu ile alakası yok...
oda diyor ben cumhurbaşkanıma güvendim onun sözüne inandım dedi...
İstanbul, 2040'a kadar su sorunu yok'
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "İstanbul susuz bir kentti. Elleri kolları sıvadık. 180 km'den Trakya'dan dağları delerek İstanbul'a su getirdik. İstanbulu'muzun 2040 yılına kadar su sorunu yok" diye konuştu.
Bulut hocam yukarı mı aşağı mı? akümülasyon benim penceremde biraz zayıf görünüyor buralarda sizin nasıl?
Kışın ortasına geldik daha doğru düzgün kar yağışı görmedik,
Bu yazın çoğu yer kuraklık yaşar su sıkıntısı çeker,
Irmak kenarlarına yerleşmek lazım, küçük dereler kuruyabilür
Enseyi karartmayin öyle bir kar yağar ki 300 yıllık su birikir 299 unu salmak zorunda kalırlar.
Yağmur,kar yağmasa kim,ne yapabilir ki?
Kime ,neyi şikayet edebilirsin.
Evet,yağmur duasından başka yapılabilcek yok.
Bu arada kayıtlara geçsin 12 ay içinde yoncayı 5 dolar bekliyorum...
Yağmur yağacak ve yonca gizleyecek.