ithal kırmızı mercimek 20tl yerli25tl....uzun zamandır gimattan ceviziçi vs alırım....ithaller hep ucuzdur....cari açık 120 milyar dolar...balon ne zaman patlıycak bekliyoruz...
Dövizde günlük ihtiyacı Kapalıçarşı karşılıyor
Döviz işlemleri ile ilgili sıkı kurallar ve arz sorunları Kapalıçarşı’yı yeniden döviz işlemlerinde operasyon merkezi haline getirdi. Döviz ihtiyacını Kapalıçarşı’dan karşılayan kurumlara Merkez Bankası da katıldı. Banka “tekerlekli demir sandıklarla†her gün Çarşı’dan dolar topluyor.
Döviz arzında yaşanan sorun ve uygulanan sıkı gözetim uygulamaları, birçok alanda derinliği olan Kapalıçarşı’yı yeniden gündeme taşıdı. Özel şirketlerden döviz borcu olan vatandaşa ve kamuya kadar birçok alanda talep, Kapalıçarşı’ya yöneldi. Verilen bilgiye göre sadece Merkez Bankası, demir sandıklar ile çarşıya her gün 5 milyar TL getiriyor ve karşılığında 260 milyon dolar topluyor. Benzer şekilde bankalar ve döviz bürolarının uyguladığı sıkı kurallardan kaçan şirketler de Kapalıçarşı’ya yöneliyor.
Çarşı tarihinde ilk kez Merkez Bankası’nın bu şekilde döviz topladığını kaydeden Kapalıçarşı kaynakları yine bu nedenle ilk kez çarşıda döviz fiyatının piyasanın üstüne çıktığını söylüyor.
https://resmim.net/cdn/2023/04/10/SZ7ysj.png
https://resmim.net/cdn/2023/04/10/SZ7RrD.png
Şahap Başkan’ın tayfası iş başında :he:
yok aracın kamu olmasından cok ,istanbul da yabancı plaka olması ilgimi çekti
https://www.tcmb.gov.tr/wps/wcm/conn...l+Yapi/Subeler
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Yerli özel sermayeli mevduat toplama yetkisi olan 8 banka var doğru değil mi ?
Akbank
Anadolubank
Fibabanka
Şekerbank
TEB
Turkish Bank
İş Bankası
Yapı Kredi
Bu 8 bankanın gazlaması lazım o zaman bugünlerde
Şekerbank bu kanuna tabi değil galiba geçen gün 30.mart sorduğumda yüzde 23 normal mevduat oranı verdi 1.5 milyona .daha önceden tuturrdu desem forumlarda yahut eşten dosttan da sekerbanktan mevduat taşıyacak bir oran duymadım...ikinci bir şık bankanın çok sadık musterisi var orana vs bakmadan dolduruyor bütün kistaslari demek
Turkish Bank da güzel ironi yapmış. Adı da Turkish(!) olaymış iyiymiş :kahkah:
Tuttururlar bence 23 -24 kkm oranına koşa koşa gidiyor herkes ...onlar(kkm ) sayesinde normal mevduat oranlari da 32 lerden aşağı süzülmeye başladı..Cumhur ittifakının kazanması halinde bütün yatırım prensibimi gayrimenkul olarak değiştireceğim..çünkü iktidarin ekonomi politikalarında çok keskin bir değişiklik olacağını sanmıyorum..
y.t.d
Vakıfbank ÖB - 89K TL 29.5% --- Valorlü 30'muş ama valorsüz 29.5 daha iyi getirmiş.
Yapı kredi size özel 29.75 e düşmüş
Garanti kaç veriyor şu sıralar?
Bir ara coşmuştu.
Hande kazanova , Nisan dan sonra amerikan borsasi göçük dedi 😀
Doviz mevduat dan veya usdtr den daha verimli olan tasidiginiz doviz fonlarini soruyor sn. Achiles. Forumu surekli okudugum icin konuya hakimim :)
GPC , GAS . GPL , NBZ , ODS gibi fonlar. Bazilari dolar ile islem goruyorlar , bazilari hem tl hem dolar ile.
Euro tarafinda ise ; OLA , MJL , EUZ gibi fonlar mevcut. Hem euro hem tl ile islem goren cesitleri mevcut.
Bir ornek vereyim NBZ fonu hem dolar ile alinip - satiliyor , hem tl ile. Ama dolar ile islem gorenin hesaplamasi farkli yapiliyor. Tefas da yazan hesaplanan degerler NBZ fonunun TL bazli performansini gosteriyor.
NBZ fonunun dolar bazli performansini gormek icin Kap dan performans sunum raporunu incelemeniz gerekli.
Belki TL bazli performansini dolar bazli performansa ceviren bir formul vardir ama benim matematigim yetmez :)
Sn Servetbey, Sn Blackmirror,
Teşekkür ederim, topiğin sabit müşterisi olmadığım için yine geç fark ettim.
Korkarım, artık her şeyi inine dibine kadar inceleyecek enerjiyi kendimde bulamıyorum o kadar çok şey var ki, belki hazır bir çalışma, fikir, hap halinde hazır vardır diye sordum.
Bi fırsatta bakarım, MB dolar kuru alış satış ortalamasıyla rasyo yapıp bakmak lazım datası varsa, çekmek lazım.
Saygılar.
Kahrolsun Gidivanizm
kahrolsunnnnnnnnn
Burada asgari ücret TR'nin iki katı, kiralar 2,5-3 katı, besi dana hiç yetişmiyor hepsi ANZ veya ABD gibi deniz aşırı ülkelerden ithal geliyor, ona rağmen marketten alınan kırmızı et TR'ye göre sadece %10 daha pahalı (hammadde), vergiler burada da benzer oranlarda TR ile. Geriye bir tek bizim esnafın kâr hırsı kalıyor o halde, o da bu durumda maşallah yani geçiriyor yurdum insanına... :oleyo:
Yurdum insanının ferasetine sual olunmaz.
:vk:
https://twitter.com/i/status/1645569539479072771
https://twitter.com/i/status/1645573825453518848
Motorine zam gelmiş.
Artık zam geldikten sonra mı açıklanıyor?
Ankara HSBC kkm 100k + %23 ,
on hesap %24 olmuş(25 idi).
Hayret Reis/Reisin Adamları bu haberi yalanlamadı
Demek ki devasa para taşıyan dört tekerleki amartisörlü+ 4'lü akülü falanlı filanlı ,cafcaflı para arabaları ki sayısı her geçen gün artmasının sebebi hikmeti buymuş
hatırlanırsa bir ara Devletin Maliye ile ilgili personeli Efektif /Canlı Dövizin ve Altının Fiyatının belirlendiği bu yerleri basmıştı...
amaç göz boymaktı /Çünkü bu piyasa oyuncularının büyük kısmı Reisçi...
Reis adayı KK'nın dediğine göre
hem Çalındığını itta ettiği 408 Milyar Doları yurda getirecek
Hem de rüzgara kapılacak yabancı yatırımcılar Türkiye 300 Milyar Dolar sıcak para getirecek...(miş)
Ve KK Bunlara güvenerek resmen Türkiyede CENNT'e Çevireceğini vaad edip duruyor....
sen önce bir iktidara gel
maliye/hazine/merkez bankası/ bakanlıkların /kurumların/vakıfların kaslarını/defterlerine bir hakim ol ondan sonra ...