%35 her neyse..
%35 her neyse..
Sende haklısın ...amaaaaaaaaaaaaa...bir yere kadar..
Asgari ücretliye senin dediğin gibi zam yapılsa YİNE...bak YİNE zenginleşen malı mülkü olan olacak.2 senedir bunu test ettik hala anlamadınız mı..
Asgari ücretliye 500 600 1000 dolar maaş = ENFLASYON
ENFLASYON = MAL MÜLK ZENGİNİ , İŞ ADAMI!! PATRON tayfasına daha fazla zenginleşme.
Bak dikkat et..
Dolar 18 olurken bir tane TÜSİAD MÜSİAD HÖHÖLAD mensubu çıkıp laf etti mi..(8 den 18 e giderken çok dikkatli izledim)
Ama faiz çıkınca nasıl hepsi de krediye erişim istihdam üretim rekabet yaygaraları atıyor demi.
2021 de büyüklerimiz BÖYLE İSTEDİLER..Nedenlerinide yazdım bir kaç sayfa geride..
2008 de ABD nin büyükleri de BÖYLE İSTEDİLER idi..
Tek fark DOLAR ın rezerv para olması nedeni ile orada böyle enflasyon patlamadı.
Çünkü dünyada enerji değerli metal şu bu herşey dolar ile fiyatlanıyor.
Senin TL ile değil.
Hani birileri diyor ya faiz her türlü kötülüğün başıdır diye.
Hayır.
Her kötülüğün en başı karşıksız para basıp bunu bir KESİME enjekte etmektir..
Karşıklısız para basarsanız o toplumun bütün erkekleri kumarbaz-mafya kadınları ise fahişe olur.
Karşıklısız para basımı bütün toplumsal sosyal ahlaki dini milli etik değerleri manasız kılar.
Tek değerli para ve ona ulaşmak için herşey mübah olur.
İyi bir okulda okumak manasızlaşır
Güzel bir kadın değersizleşir..
Eğitim değersizleşir.
Namur ar haya kişilik değer yargıları değersizleşir.
Değersiz olanla değerli olan yer değiştirir..
Çalışmak aptallık eğitim gereksiz görülür.
Çalışmak zorunda olanların hepsi boşa çalıştığını düşünür bir gözü çıkışda kolay parada olur.
Fırsatını gördü mü de saplar geçer..
İslamiyette faiz haramdır ama gidin de karşılıksız para basın da demez..
İslamiyet dengeyi gözetir.
Elinde para tutan , emek sahibi , malı mülkü olan...gibi kısımlar arasında denge gözetir.
Sen karşıksız para basıp bunu birilerine bedavadan dağıtırsan bütün bu dengeyi bozarsın..
Hem faiz gühanından tamamen kurtulamazsın hemde geride ne kadar islamın yasakladığı şey varsa insanları ona itmiş olursun.
Benim 2 senedir "kinaye" ile bahsettiğim fışşşşşşşkırtma bu durumun kısaltma adıdır.
2013 lerde 8 tl lerden alıp sattığım bir hisse bugün 2500 3000 leri görmüşse bunun adı enflasyon falan değil.Fışşşşşkırtmadırrrr.
Keza 15 16 lardan halka açılıp da 12.000 leri gören bir başkası gibi.
Öyle bir noktaya gelinmiştir ki bu bahsettiğim şirketin sahibi varsayalım bugün...hisselerini 12.000 PD inden satıp da elde ettiği bütün TL yi dolara çevirmeye kalksa doları tek başına 1-2 tl zıplatır..
Sen bide o borsayi %50 dustugunde burda yazarsin [emoji39]
https://www.bbc.com/turkce/haberler-turkiye-60254604
Topik sakinlerinin affına sığınarak bilmeyenler için paylaşılmıştır.
Dolar bazında ucuz olan bir varlık her zaman alıma uygun ve ucuz olmayabilir. Son yıllarda siyasi sebeplerle rasyonel olmayacak oranlardan vadeli mevduatın bile altında oranlarla Halkbankası, Ziraat Bankası ve Vakıfbank aracılığıyla o kadar çok karşılıksız ve bedava gibi diyeceğimiz kredi verildi ki!! Normalde bu şirketin -özelde olsa- çoktan iflas etmesini beklersin. Ve bu banka devlet bankası olduğundan bunu önlemek için tahsisli sermaye artışına giderek bunu önlediler. Bu bakımdan bu banka ucuz mu çok ucuz ama yatırım anlamında siyasetin güdümünden kurtulmadıktan sonra çıkışlar spekülatif olur bana göre tabi..
https://www.aa.com.tr/tr/ekonomi/spk...a-onay/2857013
Enflasyon Araştırma Grubu'nun (ENAG) verilerine göre ise geçen ay TÜFE yüzde 6,24 oranında arttı, yıllık enflasyon ise yüzde 130,13'e çıktı.
https://www.bbc.com/turkce/articles/c03ez5jg620o
Faiz yüzde 35
Enflasyon yüzde 130
Satın alma gücünü koruma oranı 1/4, yani sadece yüzde 25.
Bir yılda insanların 30 yıllık birikimlerinin yüzde 75 i YOK EDİLİYOR.
3 yıl önce 90 bin olan Egea şimdi 1 MİLYON.
MB matbasında karşılıksız basılan paranın bedelini kim ödüyor?
Sana bu yılki gelirin için yüzde 50 zam yapılsa kaç yazar.
Gerideki 29 yıllık birikimine ÇÖKÜLMÜŞ olmuyor mu?
Bu yetmezmiş gibi bir de vatandaş 2. yıldaki yüzde 25 sınırı ile ödeme gücü olsun olmasın BEDAVAYA KİRACILARA SPONSOR olmuyor mu?
Hukuk nerede, adalet nerede, kul hakkını korumak nerede?
Tahsisli sermaye artışının meali, bankadan ucuz kredi alıp eve, arsaya, borsaya, ticari işlerine para yatırıp parasını katlayan kişilerin neden olduğu ZARARI BANKA BATMASIN da biz bu tip kredileri siyasal çıkar için gelecek yıllarda da kullandıralım diye ve dolaylı vergiler yolu ise başta yoksullar, emekliler olmak üzere tüm halka ödetmek midir?
"Efendiler.. Yarın tüm soysuz itlere inat Cumhuriyet'imizin 100. yılını kutlayacağız."
Şimdiden kutlu olsun.
Cumhuriyetimizin 100.yılı kutlu olsun.
Cumhuriyetimizin 100.yılı kutlu olsun.
100süzleri secteret
Cumhuriyet İlelebet Payidar olacaktır
https://youtu.be/XyFpToI3BkM?feature=shared
Cumhuriyetimizin 100.yılı kutlu olsun
29 EKİM 1923 TÜRKIYE NİN
KURTULUŞ DEVRİMİDİR.!!!
HERKESİN CUMHURİYET BAYRAMI
KUTLU OLSUN.!!!
YAŞASIN LAİK CUMHURİYET .!!!
YAŞASIN AKLIN ÖZGÜRLÜĞÜ.!!!
Kendime masallar.!!!
Masallar dünyası.!!!
Aylık 613 bin TL maaş geliri.
Bu bakan yrd. nasıl bir önemli bir adammış.
Adamı işten atsan kurumlar otomatik yıllık 7 küsur milyon kara gececek.
29 ekim 1923 & 29 ekim 2023....
Evet geldik cumhuriyetin100 yılını bitirdikten sonraki ilk güne mevduat faizleri 32 gün için %42 ile 45 arasında bir yere oturacak veya yıllık net 40 gibi görünüyor üstünü verecekler mi göreceğiz. Ama ben net yıllık 40 a para yatirmam.
Merhaba arkidişler,
28/09/2023 tarihinde ABD Doları bakiyemin bir kısmı ile PAL fonu almıştım. Getirisi ile ilgili sizleri de bilgilendirmek isterim:
Mevduata kıyasla stopaj oranı farkını (%10-%25) ve valor gün sayısı farkını (PAL fonu alışta 1, satışta 2 gün valörlü) dikkate alarak hesapladığımda mevduat karşılığı brüt oranı %3,75 oldu.
Neredeyse tüm bankalar ABD Doları bakiyeler için hemen bu fonu öneriyorlar. Bu sebeple fonun getirisini merak eden arkidişlerim olabileceğinden ötürü belirtmek istedim.
Hepinize selamlar
teşekkürler arkidiş..
PAL portföy dağılımında eurobond ve tahvil var o yüzden risk değeri yüksek 6/7 (dolarla girişte 5/7). ben 46 gün önce DAS almıştım (sattım gerçi ama 2 gün sonra düzgün ddkkm oranı alamazsam tekrar girebilirim). 46 günlük dolar bazlı getirisine bakınca yıllıkta brüt %4,41. net %3,97. mevduat eşleniği %5,30. risk değeri 3/7.
Kur korumalıya suanda kac faiz veriyorlar? Vakifbanka baktım %5 yazıyordu
Fiba Euro DDKKM yüzde 2 prim , yüzde 35 kkm faizi.
Pixel 7 Pro cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Mevduat faizlerinde gerileme sürüyor
Türkiye'de mevduatların ağırlıklı kısmını oluşturan 1-3 ay vadeli mevduatlarda ortalama faizler yüzde 45'te tutunamadı. Faizler ikinci haftada da gerileme gösterdi.
https://www.bloomberght.com/mevduat-...uruyor-2341029
lutfetmişler..
hastasıyım ben bu bankanın. 2-3 hafta önce güya altın dkkm ye iyi oran veriyorlarmış diye bunların "özel bankacılık" (yersen) şubesine uğramıştım. dedim böyle böyle diyolla. varsa yüklü miktar getirebilirim. mt dedi yok bizde öyle birşey. peki dışarıdan ddkkm'ye prim? yok.. swap yapıyor musunuz? yok.. dedim döviz mevduata oranınız ne.. 0,25 gibi bi şey...
"ne s2m banka olduğunuzu bilmeden öylesine bir uğramıştım zaten" diyemedim haliyle.. "pardon da o zaman size niye geleyim ki ?" diye sorunca mavi ekran verdi kadıncağız. durumu toparlamaya çalışan çakma gülümsemelerle fonlar eurobondlar bir şeyler gevelerken çaydan son bi yudum alıp mekandan uzaklaştım.
https://m.bloomberght.com/tcmb-nin-s...cek-mi-2341064
Bakalım yüzde 8 komisyon kararı mevduat faizlerini yukarı atacak mı?
akbank 32 gün ve üzeri % 40 tl de.
kkm dönüşlerinde teklif edilen en yüksek oran da 45 civarı gibi
38,50 YE DÜŞEN qnb'de hoşgeldin 41,50 ye , 38 e düşen denizbank hoşgeldin 42 ye yükselmiş yine .
Hangi kredi uzerinden gelen müşterilere odea
1milyona kadar 32 gune %42
45 -95 gune %43 veriyor .
Sitesinde nasil gidiliyor bulamadim uyelik falan gerekiyor herhalde.