%35 her neyse..
%35 her neyse..
Sende haklısın ...amaaaaaaaaaaaaa...bir yere kadar..
Asgari ücretliye senin dediğin gibi zam yapılsa YİNE...bak YİNE zenginleşen malı mülkü olan olacak.2 senedir bunu test ettik hala anlamadınız mı..
Asgari ücretliye 500 600 1000 dolar maaş = ENFLASYON
ENFLASYON = MAL MÜLK ZENGİNİ , İŞ ADAMI!! PATRON tayfasına daha fazla zenginleşme.
Bak dikkat et..
Dolar 18 olurken bir tane TÜSİAD MÜSİAD HÖHÖLAD mensubu çıkıp laf etti mi..(8 den 18 e giderken çok dikkatli izledim)
Ama faiz çıkınca nasıl hepsi de krediye erişim istihdam üretim rekabet yaygaraları atıyor demi.
2021 de büyüklerimiz BÖYLE İSTEDİLER..Nedenlerinide yazdım bir kaç sayfa geride..
2008 de ABD nin büyükleri de BÖYLE İSTEDİLER idi..
Tek fark DOLAR ın rezerv para olması nedeni ile orada böyle enflasyon patlamadı.
Çünkü dünyada enerji değerli metal şu bu herşey dolar ile fiyatlanıyor.
Senin TL ile değil.
Hani birileri diyor ya faiz her türlü kötülüğün başıdır diye.
Hayır.
Her kötülüğün en başı karşıksız para basıp bunu bir KESİME enjekte etmektir..
Karşıklısız para basarsanız o toplumun bütün erkekleri kumarbaz-mafya kadınları ise fahişe olur.
Karşıklısız para basımı bütün toplumsal sosyal ahlaki dini milli etik değerleri manasız kılar.
Tek değerli para ve ona ulaşmak için herşey mübah olur.
İyi bir okulda okumak manasızlaşır
Güzel bir kadın değersizleşir..
Eğitim değersizleşir.
Namur ar haya kişilik değer yargıları değersizleşir.
Değersiz olanla değerli olan yer değiştirir..
Çalışmak aptallık eğitim gereksiz görülür.
Çalışmak zorunda olanların hepsi boşa çalıştığını düşünür bir gözü çıkışda kolay parada olur.
Fırsatını gördü mü de saplar geçer..
İslamiyette faiz haramdır ama gidin de karşılıksız para basın da demez..
İslamiyet dengeyi gözetir.
Elinde para tutan , emek sahibi , malı mülkü olan...gibi kısımlar arasında denge gözetir.
Sen karşıksız para basıp bunu birilerine bedavadan dağıtırsan bütün bu dengeyi bozarsın..
Hem faiz gühanından tamamen kurtulamazsın hemde geride ne kadar islamın yasakladığı şey varsa insanları ona itmiş olursun.
Benim 2 senedir "kinaye" ile bahsettiğim fışşşşşşşkırtma bu durumun kısaltma adıdır.
2013 lerde 8 tl lerden alıp sattığım bir hisse bugün 2500 3000 leri görmüşse bunun adı enflasyon falan değil.Fışşşşşkırtmadırrrr.
Keza 15 16 lardan halka açılıp da 12.000 leri gören bir başkası gibi.
Öyle bir noktaya gelinmiştir ki bu bahsettiğim şirketin sahibi varsayalım bugün...hisselerini 12.000 PD inden satıp da elde ettiği bütün TL yi dolara çevirmeye kalksa doları tek başına 1-2 tl zıplatır..
Sen bide o borsayi %50 dustugunde burda yazarsin [emoji39]
https://www.bbc.com/turkce/haberler-turkiye-60254604
Topik sakinlerinin affına sığınarak bilmeyenler için paylaşılmıştır.
Atıcılar pardon tahmin yapanlar lokali
BİST U100 Günlük Kapanış Tahmini KAPANIŞ METRE VIII
Yer İmleri