23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kutlu Olsun
Printable View
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kutlu Olsun
Sn.mtk2612 söylediğiniz gibi geçmişte bu forumda bayağı atışma ve ağız dalaşı oldu.Kendine görede kimilerinin haklı sebepleri vardı.Genelliklede yatırımcı olduğunu iddia edip sadece olumlu algıyı bozmak amacıyla ,gerçek yatırımcıları demoralize etmek maksadı ile foruma giren tetikçilerin (büyük ihtimalle tahtayı forse eden grubun mensupları) foruma girmesi bu tip tartışmaları körüklüyordu.Fakat zaman herşeyin ilacı ,görüldüğü gibi çoğu kaybolup gittiler.Tepe yöneticisinden aldığı bilgiye göre ky ye 12 500 000 lot yüklendiğini yazanmı istersiniz , o kadar olumlu bir bilançodan sonra bir tane kağıt makinesini kapatıp 14 işçiyi ücretli izine çıkardı diye öldük bittik battık edebiyatı ile ertesi gün bak görürsünüz kağıt dip yapacak '' korkunun ecele faydası yok '' tarzı tehditkar konuşmalar yapanmı (sanki grubun elemanı olacakları biliyormuş gibi) dersiniz artık ne derseniz deyin bu tip kişileri gördü bu forum.Bana göre tartışmaların ana nedeni gerçek yatırımcılarla bu tip art niyetli ve kasıtlı yazan kişilerin bir mücadelesiydi bu bütün olanlar.Aslında olması gereken ve forumun bu tip kişilerden temizlenmesi açısından çokta sağlıklıydı.Bu tip niyetle girip hem yatırımcısı olduğunu iddia edip hemde kağıdı kötüleyen şahısların böyle bir tepkiyle karşılaşıp başarılı olamayışı forumun yeterince bilinçli bir yatırımcı kitlesine sahip olduğunu ve sonrasında gelecek aynı tipte farklı isimlerde kişilerin başarı şansını azaltır diye düşünüyorum.Forum kuralları içersinde yazılarda art niyet varsa ve eğer gerekiyorsa tepki vermek kötü bir şey değildir hatta gereklidir .Aman tartışma olmasın demek iyi niyetli olmayan kişilere zemin hazırlar cesaret verir.Gerekiyorsa saygı sınırını aşmamak forum kurallarını çiğnememek şartıyla olacaksa olsun ,foruma zarar vermez tam aksine faydalı olur diye düşünüyorum.herkese saygılar.iyi akşamlar.Y.T.D.
"Şirket Yönetim Kurulu'nun 28 Şubat 2019 tarihli kararı çerçevesinde; (a) kağıt talebinin azalmasına yol açan mevcut iç piyasa koşulları ve (b) bu durumun, atıksu arıtma tesisinde planlanan ve kağıt makinalarından birisinin durdurulmasını gerektiren bakım çalışmaları için uygun bir zaman oluşturması nedenleriyle; TOKİ Mah., Hasan Tahsin Cad. N 28 Tire, İzmir adresinde yer alan Tire kağıt fabrikamızda bulunan iki adet kağıt makinasından daha eski olanında (no. KM-2), üretimin geçici olarak durdurulmasına karar verilmiştir. "
Bu durumun bu dönemki karına etkisi ne olur sizce...talep zayıflaması sebebiyle makinelerde biri kapatılmış geçici olarak...Bu konuda fikri olan var mı,bilançodan fazla umutlu konuşuluyor da bilmediğim için soruyorum...
hakanna34 arkadaşım,bu haberdeb sonra kağıt %25 e yakın düştü -gerçi teknik olarak da yükselen takoz kabak gibi görünüyordu ama-
öngörünüzü merak ediyorum
Şirket yeterince stoğa sahip o bakımdan olumsuz bir etki yaratacağını sanmıyorum.Sektörün içinden bir arkadaşımız makine kapatmanın maliyet açısından bazı durumlarda zarar değil tam aksine karlı olduğundan bahsetmişti.Sanırım Sn .nazelyondu .Ayrıca paylaştığı bu bilgi için yeri gelmişken kendisine ayrıca teşekkür ederim bilmediğim bir şeyi öğrenmiş oldum.Bana göre olumlu bilançonun ardından şirket tarafından kapa gönderilen bilinçli bir haberdi.Çünkü haberin ertesinde tüm olumlu bilançoyu gölgede bırakıp aşırı derecede kötü bir fiyatlama yapıldı ( 2.70 -1.90 ).Bu kadar önemsiz ve bilanço tesirininde etkisinin zayıf görüleceği bir haberin aşırı derecede negatif fiyatlanması bana haberin kasıtlı olduğunu düşündürür.Sadece kendi fikrim olup.Y.T.D.
Son bilançoya göre elinde 149milyon tl toplam stok varmış. Stokları tam kırılım vermiyor, bölüm varlıklarının altında maddi ve maddi olmayan varlıklarla birlikte değerlendiriyor ama bir önceki seneye göre 49.8 milyon yani yaklaşık %50 fazla stok raporlamış.
Bu nedenle hat kapatması kötü algılanmamalı, zaten kendileri de bunun satışlara etki etmeyeceğini yazmışlar demek ki ona göre yığılı envanterleri varmış, ayrıca ana üretimi kutu ama son iki senede özellikle kağıttaki faaliyet karı çok artmış durumda bir üstteki postta çalışmama link attım oranları görebilirsiniz, bu yüzden hattı daha kullanışlı yapmak için karar vermeleri doğru, her sene kağıt hatlarına 3 milyon tl yatırırken 2018 de 7 milyon yatırmışlar bu da dediğimizi doğrular nitelikte bir yatırım artışı. Son olarak 14 kişi geçici çıkarıldı, bu da hattın çok uzun soluklu bir bakımda olmadığını gösteriyor.
.
Günaydın tüm formdaşlara
Sosyal medyada hissemiz olan TİRE oldukça dikkat çekmiş durumda bu vaziyet beni oldukça tedirgin ediyor..İnşallah bizim kurnaz spek bunu avantaja çevirmez.
Herkese bol kazançlar dilerim...