Hep söyledim, kıymetli, doğru ve düzgün bir insansın sayın hocam, teşekkürler, sağ ol var ol…
Printable View
Hep söyledim, kıymetli, doğru ve düzgün bir insansın sayın hocam, teşekkürler, sağ ol var ol…
https://i.hizliresim.com/jrl2s0a.jpg
YATAS
Teknik olarak beklentilerim dahilinde çanak seviyesini tamamladı ve yukarı kırdı, sonrasında da borsanın genel akışını bahane ederek çanak çizgisini onaya geldi. Hedef fiyat olarak kısa-orta vadede öncelikle çanak katlama seviyesi olan 24.99 TL olan fiyatı belirledim kendi adıma. Uzun vade hedefi olarak da kendi subjektif yorumumla dip ve tepesini belirlediğim logaritmik impulse'ın hedef olarak yansıması olan 53.45'leri bekliyorum (bu 2 yıla yakın bir vadeyi kapsıyor yaklaşık olarak)
Temel olarak şirkette ürün gamının, üretim ve pazarlama noktalarının, yöntemlerinin ve ülkelerinin yeniden yapılandırılması sonucunda yakalanan ivme devam ediyor. Ekonomik daralma yönünden batı pazarlarındaki satışlarda kısmi olumsuzluklar yaşansa da Asya pazarında devam eden büyümesiyle bunu telafi edebiliyor şirket. Markalaşma konusu ve ölçek ekonomisindeki genişleme ile ürün çeşitliliğinin artırılması olası büyüme risklerini azaltıyor. Ama mevcut yerel ve küresel konjonktürde çok agresif büyüme beklemediğimi de belirtmeden edemeyeceğim. Portföyümde tutulabilir kriterlerini an itibariyle sağlıyor. Bilançodan bilançoya takiple devam etmeyi planlıyorum YATAS'ta. YTD.
YATAS ile ilgili daha önce paylaştığım bilgi kartındaki büyüme rakamları geçen seninin aynı dönemi ile bu senenin aynı döneminin karşılaştırılması ile elde edilmiş büyüme rakamları değil. Geçen senenin aynı dönemindeki Yıllıklandırılmış Satışlar, EFK, FAVÖK ve Net Kâr değerleri ile bu senenin aynı dönemindeki Yıllıklandırılmış Satışlar, EFK, FAVÖK ve Net Kâr değerlerinin karşılaştırılması. Yıllıklandırılmış değerler bulunduğu çeyrekten başlayarak son 4 çeyreği içerdiği için biraz geriden takip ediyor reel durumu.
2022/6 ile 2021/6 dönemi karşılaştırılırsa Yıllık Büyüme rakamları aşağıdaki gibi olacak:
Net Satışlar Büyüme (%) 139,87
Esas Faaliyet Kârı Büyüme (%) 132,07
FAVÖK Büyüme (%) 101,20
Net Kâr Büyüme (%) 126,72
Aktif Büyüme (%) 112,33
Özsermaye Büyümesi (%) 100,30
Bu arada şirket 2022 için 5 Milyar TL olan yıllık ciro hedefini 6 Milyar TL'ye çıkardı. ilk 6 aylık cironun 2.754.239.000 TL civarı olduğunu düşünürsek yılın ikinci yarısı işlerinin ilk yarıdan daha da iyi gittiği varsayımına ulaşabliriz.
Deva hocam, büyüme hisselerini bende kendi sistemimde yakalamaya çalışıyorum.
Bazı paylaştığınız hisseleriniz benimkilerle örtüşüyor.
Sormak istediğim ilk etapta, büyüme hisseleri filtrenizde, parametrelerden biri olarak "Sermaye"yi kullanıyor musunuz ?
Yani 3.500M lotlu bir şirketide değerlendiriyor musunuz ? Yada şu sermayeden yukarı değerlendirme dışı mı ?